Foto - Hedvig Starstruck

Dessa bilder tog jag innan badkarsbilderna, alltså innan hon gjorde tatueringen på bröstet. Ljussättningen var svår då det var en spontan grej hemma hos henne och vi bara hade tillgång till några spotlight från IKEA. Så här blev resultatet i alla fall.








Konserter: Dimmu och DT



Nu har man köpt biljett till både Dimmu Borgir (12/10) och Dark Tranquillity med Insomnium och flera (4/11) i Stockholm! Så nu var höstens stora inköp av konsertbiljetter påbörjat. Fler biljetter kommer absolut att inhandlas. Det som ligger närmast i tiden är förstås FKÜ på Debaser Slussen nästa vecka på Club Paranoid, men då blir det nog att köpa biljett i dörren.



Livebilder från Metal Night i Sävsjö

Dags för att publicera lite livebilder från giget i Sävsjö - enjoy! ;-D


Joakim Bergquist // www.SydSvenskaFoto.se


Joakim Bergquist // www.SydSvenskaFoto.se
Patric Forsgren // www.Photo72.se Media




Joakim Bergquist // www.SydSvenskaFoto.se


Joakim Bergquist // www.SydSvenskaFoto.se


Joakim Bergquist // www.SydSvenskaFoto.se


Joakim Bergquist // www.SydSvenskaFoto.se


Joakim Bergquist // www.SydSvenskaFoto.se


Joakim Bergquist // www.SydSvenskaFoto.se


Joakim Bergquist // www.SydSvenskaFoto.se


Joakim Bergquist // www.SydSvenskaFoto.se


Joakim Bergquist // www.SydSvenskaFoto.se


Joakim Bergquist // www.SydSvenskaFoto.se


Patric Forsgren // www.Photo72.se Media


Patric Forsgren // www.Photo72.se Media


Patric Forsgren // www.Photo72.se Media


Patric Forsgren // www.Photo72.se Media


Patric Forsgren // www.Photo72.se Media


Patric Forsgren // www.Photo72.se Media


Patric Forsgren // www.Photo72.se Media


Patric Forsgren // www.Photo72.se Media

Vilken är din favoritbild?

Resan till Sävsjö

Nu var det dags att resa till lilla Sävsjö och göra den osäker tillsammans med banden: Hysterica, Gormathon och De Van. Dagen började med en snabb uppvärming i replokalen för att sedan skynda sig och packa in allt i bilen, väskor, cymbaler, förstärkare m.m. Det knappt allt fick plats då vi hade med oss backupgitarrer och tom en backup-bas i fall något skulle gå fel på scen. Med oss har vi Paul, Elizabeths kille,  som ska agera både merchsäljare och gitarrtekniker så vi är totalt sex stycken i vanen. Tack för det Paul!

Här sitter förarna redo för resan.


En kopp kaffe innan körningen kan Emlee inte vara utan.


Vädret under resan gång var väl sådär, det var mest grått och regnigt.


Till slut sprack det upp lite och det var jättevackert.

Efter halva vägen ungefär var vi hungriga såklart och hittade en trevlig Max att ta en rastpaus vid. Elizabeth och Paul åt förstås ingenting som vanligt. (Lever dem på luft måhända?) Vi andra frossade i både Max goda milkshakes och dipsåser. Haha, hem och träna! ;-)


Mio hämtar något ur Frantic-vanen.


Jag och Sandra osminkade och mätta. Bra med solglasögon!


En trött förare... Hoppas kaffet hjälper nu.


Paul och Elizabeth där dem satt hela resan.

Vid halv fem var vi framme och fick börja packa ur, lasta in och rigga grejerna på scenen. Hysterica började soundchecka och sen var det dags för Gormathon, De Van och vi. Vet inte om förbandet fick soundchecka alls för det tog sån tid att soundchecka de fyra andra banden...

Under Gormathons soundcheck passade vi på att åka till Systembolaget och handla lite smått och gott till efterfesten! Det var jag och Anni från Hysterica och två killar från De Van. Det var på grabbarnas initiativt, bra där!

När det började närma sig gig-time så barrikerade vi damernas toalett och bytte om och sminkade oss. Sen var det dags att gå på scen!!


Framme vid Sävsjös Kulturhus. Här De Van, Uffe "Döden" och trummisen från Hysterica till höger.


Sävsjös Systembolag


Annis shopping









Precis innan giget!

Giget gick asbra så när som på några tekniska fel. Med tanke på hur publiken tog emot oss så kan det inte varit så störande. Vi röjde, det satt, vi hade verkligen askul. Bilder från giget kommer upp i nästa inlägg!

Vi såg till att se alla dem andra banden och röjde till dem med! De var skitbra allihop och det var grymt att spela med dem. På Hystericas sista låt så tog dem upp oss och de andra banden på scen så headbangade vi och sjöng med som avslutning! Mio till och med solade lite med Bitchie på samma gura.. ;-)

Sen var det dags för efterfest! Vi tog oss en snabbis till vårt rum som visade sig vara en hel lägenhet med hall, badrum och kök. Inte oss emot då! Lite snabbsmink och Systembolagspåsar senare så hamnar vi hos fotografen som följde med Hysterica, Patric Forsgren. Han hade en likadan vandrarhemslägenhet och tre av banden (alla utom förbandet och Gormathon) samlades där drog till en helvetes efterfest.

Vi festade till halv sju på morgonen och gick sedan och la oss och sov två timmar innan vi gick upp för frukost. Väl uppe så hittade vi Döden (hihi) i sin fina Frantic-tröja och åt frukost med honom. Han berättade att Gormathon redan gått och upp, ätit och åkt. Dock så var han förvånad at Hysterica-Bosse (deras manager) inte var uppe än för att brukade vara uppe med tuppen. Hur som helst, frukosten var asnice och de andra droppade in en efter en.


Vårt rum/lägenhet på vandrarhemmet.


Satanica var den enda som visste hur man posade! ;-)


Uffe "Döden", Johan (De Van) och Mio!


Jag och Bitchie lagom fulla. Jag försöker via Elizabeth vart hon skulle avsluta bilden upptill, Elizabeth var lite ivrig och väntade tills jag tagit bort handen, haha!


Vandrarhemsfrukosten




Dvd premiär för "The Runaways" filmen 6 Okt

Äntligen har filmen om bandet " The Runaways" dvd premiär! Filmen är baserad på Runaways sångerskan Cherie Curries bok "Neon Angel". Vi får följa vännerna Joan Jett (Kristen Steward, Twilight) och Cherie Currie (Dakota Fanning) bildande av bandet "The Runaways" som banade väg för framtida generationers tjejband.


The Runaways bildades 1975 i Los Angeles medlemmar var Joan Jett, Lita Ford, Cherie Curie, Jackie Fox och Sandy West de yngsta av tjejerna var 16 år. 1976 kom debuten "The Runaways" året därpå släpptes "Queens of Noise" men de var inte för än de turnerade Japan för första gången 1977 som  hysterin började,i Japan var The Runaways den fjärde största utländska gruppen någonsin bakom ABBA, KISS och Led Zeppelin.



Efter Japan turne´n lämnade sångerskan Cherie Curie bandet och Joan Jett tog över sången för nästa album "Waiting For The Night" Curie släppte en soloskiva och turnerade tillsammans med hennes identiska tvilling syster Marie.



Filmens The Runaways ovan verklighetens The Runaways nedan.





Kamelot

Det har varit lite lite om killband på min blogg, så jag tänkte balansera detta lite och börja med att berätta om bandet Kamelots historia.

Kamelot bildades av Thomas Youngblood och Richard Warner 1991 i Tampa Bay Florida U.S.A. Bandets symfoniska prog power metal stil lockade till sig Noise records och debuten "Eternity" landade i skivbutikerna 1995. En enad press utsåg albumet som ett av de mest lovande debuterna genom tiderna. 1997 kom album nummer två senare samma år lämnade Richard Warner och sångaren Mark Vanderbildt bandet.



In kommer Roy Khan från det Norska bandet "Conception" och trumslagaren Casey Grillo och i samma veva släpps albumet "Siege Perilous" denna sättning av bandet får stor uppmärksamhet. År 1999 släpps succe´albumet"The Forth Legacy"



Efter intensivt turnerande under år 2000 släpptes live albumet "Expedition" ett par månader senare kom studio albumet "Karma". De två näst kommande albumen "Epica" 2003 och "The Black Halo" 2005 baserades på  Johan Wolfgang von Goethe´s version av legenden om "Faust" en man som säljer sin själ till djävulen.



Under världsturnen för "The Black Halo" spelade de in live dvdn "One Cold Winters Night" i Oslo, Norge. Hösten 2006 var bandet tillbaka i studion för att spela in "Ghost Opera" som släpptes 2007.



Nu år 2010 har Kamelot precis släppt sitt nya album "Poetry for the Poisoned" här är videon till "Great Pandemonium"


All-girl band of the week McQueen

McQueen bildades i Brighton, England 2004. Debuten "Break the Silence" släpptes 2007 på Demolition records.



Debuten väckte uppmärksamhet och turner i Europa, U.S.A. och Asien följde som b.l.a. förband till Aerosmith, W.A.S.P och Velvet Revolver.



På Norges Quart festival spelade de Guns & Roses låten "Nightrain" tillsammans med Slash.







Family Guy-söndag

Nu är jag hemma igen från Sävjö-giget! Giget gick skitbra och jag kommer lägga upp inlägg senare med bilder allt. Har tagit det lugnt efter jag kommit hem eftersom man var lagom trött efter fredagnattens festande. (Vi gick och la oss klockan sju.) Vi Hade grymt kul! Imorse blev det Family Guy... Älskar den serien och den perfekt att se på söndagar när man är lite mosig! ;-)

Dock snart dags att dra till replokalen och spela in det sista Mios sista gitarrer på demon.


Ikväll spelar vi i Sävsjö!



Äntligen är det dags att gigga igen! Efter lång tid i replokalen och framförallt vår studio där så är det äntligen dags för gig. Ikväll ska vi giga i Sävsjö med dem coola banden Hysterica, De Van och Gormathon.  Vi åker vid lunch och ska soundchecka klockan fyra. Vi står för förstärkare  så vi tar med oss Mesa Boogien, ENGL:n och även min Marschall som jag inte hunnit sälja än. Så det blir grymt ljud ikväll! ;-)

Hoppas att få filmat och fotat någonting ikväll så ni som inte kan komma dit får se. Nu ska jag packa och göra lite setlists!


Säsongsavslut på Trueblood



Förra veckan såg jag sista avsnittet på Trueblood säsong 3 och jag längtar så till nästa säsong förstås! Helt otroligt att man kan bli så beroende av en så konstig serie. När vi började kolla på den i första säsongen, när bara tre avsnitt hade kommit ut, var den ganska okänd i alla fall för oss. Vi hade inga förväntningar alls men att serien handlade om vampyrer var såklart ett plus för en annars vampyrsvältfödd Mary...

Någon som smakat Truebloodläsken? Är så nyfiken men är rädd att den ska smaka illla då den är så dyr... (99 kr/styck!)



Foto - Tina no1

Det här var min första plåtning med min kompis Tina. Rätt spontant tog vi en promenad på söder och vid Gamla Stan och hittade det här stället. Inte för att jag är pro-rökning, snarade tvärtom, men cigaretten gav bilderna det lilla extra. Det här var ett par år sedan, nu är Tina både mamma och butikschef på Shock i Stockholm.




Vision - Sagan om "Sleep When I'm Dead"



Dags för lite Vision-historia igen.

Året var 2008 och Vision hade fått sponsring av Film- och Musik-verksamheten No Remorse för att spela in en låt i den kända Polarstudion med Chris Laney och göra en video till den. Allt verkade lovande om det inte bara var så att det bara var jag och sångerskan kvar i bandet. Visions historia kantas tyvärr av en hel del medlemsbyten och hösten 2008 var inte annorlunda. Två månader tidigare hade både basisten och trummisen hoppat av på grund av andra intressen och då letade vi redan leadgitarrist.

Det normala är kanske att man ställer in allting eftersom det inte finns medlemmar, alltså knappt något band, och låten som skulle spelas in var inte heller skriven. Men vi var nog aldrig normala på den punkten, eller snarade hann aldrig bli normal. Skulle vi ha avbokat grejer av dem anledningarna tidigare så hade bandet fått lägga ner redan innan det hade kommit igång. Så vi körde på som vanligt. På två veckor, eller snarare två kvällar, skrev jag och sångerskan låten "Sleep When I'm Dead" och på samma tid hittade vi en trummis, Camilla, och kallade in två tidigare medlemmar Mona (leadgitarr) och Karin (bas) för studioinspelningen. Inspelningen gick grymt, Chris var jättebra och vi blev helnöjda.

Det som stod på tur var nu videon. Den första idéen för videon var att det skulle se ut som att vi skulle vara i en låda som någon bar omkring på. Problemet var att hitta ett ställe som såg ut eller kunde se ut som en låda inuti, vilket visade sig var omöjligt för oss att hitta på den tiden. Istället fick det bli en komprimiss med en annan story, som kanske få förstår med tanke på att vi klippte videon själva, men det storyn handlar i alla fall om att sångerskan går på krogen med en mystisk låda, hamnar i bråk och blir utslängd och sedan vaknar upp på ett ställe som liknar ett sjukhus. På sjukhuset blir hon sövd och drogad för att sjuksköterskan vill ta den lådan ifrån henne. Storyn var ett rent spontant ihopkok på  grund av tidsbrist men blev samtidigt lite charmig, även om ingen förstår handlingen.

Nu var problemet istället att vi var tre i bandet: sångerska, kompgitarrist och trummis. Kvar var att hitta leadgitarrist och basist och det var två dagar till inspelning från att låten blivit färdigmastrad. Tack och lov så tackade Mona ja igen men Karin kände inte för att vara med i någon video. Så basisten fick vi låna in från ett annat band från No Remorse. Hennes namn var Annika och den stackaren fick inte mycket tid till att öva in moves till låten, men hon klarade det galant ändå eller vad tycker ni?



När videon väl var klar så hoppade trummisen Camilla lämpligt av, men Mona däremot ville vara kvar. Ett steg fram, ett steg tillbaka. Ett par månader senare hittade vi dock dem sista pusselbitarna, Jennie (bas) och Emlee (trummor) och vi kunde äntligen komma igång med bandet på riktigt. Men mer om det någon annan gång.

The Big Four



Nu är det klart att liveshowen för The Big Four - Metallica, Slayer, Megadeth och Anthrax - kommer på DVD! Det var verkligen hemskt att man varken har råd eller tid att åka ner och se dem live när dem stod på samma scen 22 juni i Sofia, Bulgarien. Och missade bion gjorde man också. Helt slutsålt... Men nu får jag och alla andra en till chans att se dem, nog för att det aldrig blir samma sak, men bättre ingenting!

Konsert-DVD:n kommer finnas tillgänglig 25 oktober 2010 och den bär titeln "The Big Four Live From Sofia". De två DVD-utgåvorna kommer att innehålla alla spelningar i sin fulla längd och en rad intervjuer och bilder "bakom kulisserna". Ni har säkert listat ut att jag kommer köpa den DVD:n då...

Dessa fyra band var tillsammans i startgroparna för genren trashmetal på 1980-talet och har sedan dess dominerat metal-världen. Konserten i Bulgarien i juni var första gången som de fyra banden delade scen, säkert inte minst på grund av rivaliten mellan Dave Mustaine James Hetfield efter Dave fick sparken från Metallica. Kul att se att yxan fått lite jord på sig ändå. ;-)


Film - Inception



Detta var en film som med sin trailer satte ribban högt och gav höga förväntningar. För ovanlighetens skull så överträffades faktiskt mina höga förväntningar. Filmen är lite av vad jag kallar en modern sci-fi, en genre som jag för övrigt älskar. Den utspelar sig i framtiden och behandlar frågeställningar därefter men utan rymdtemat som präglar andra sci-fiction filmer. Jag tänker inte gå in på direkt vad den handlar om eller ens säga vilken film den eventuellt liknar för jag vill inte förstöra er upplevelse. Det var en två och en halv timme lång upplevelse som man inte ville skulle sluta. Den måste ses och borde definitivt ses på bio för bästa effekt!

Till detta vill jag också tillägga att Christopher Nolan har blivit både en favoritmanusförfattare och regissör. De senaste Batman-filmerna var inte heller att leka med. Kommer definitivt ha koll på vad han gör i fortsättningen.



Marcus födelsedag

I lördags var det Marcus födelsedag och vi hade planerat in hela dagen för det. Jag började med att städa och göra frukost åt honom och sen tog vi det lugnt i soffan tills det var dags för äventyret på stan. Äventyret började med att vi skulle se en film som vi länge sett fram emot - Inception. Så vi begav oss i regnet till Hötorget för att gå och se den på bästa tiden för oss, eftersom vi hade andra saker planerade efteråt.


Tur att vi tog paraply med oss.


Det fina vädret vid hötorget.






Popcorn!

Filmen var verkligen asbra och jag kommer göra ett eget inlägg och recensera den. Efter bion var det dags att gå och äta middag och vilket ställe är inte lämpligare att fira en hårdrockskille på än Texas Longhorn? Att jag känner den asgrymma kocken på Texas vi odenplan gör ju inte saken sämre. ;-)

Vi hade verkligen tur att få bord då det inte går att boka bord på Texas och precis efter vi kommit in och fått maten så var alla platserna fulla och folk stod i kö vid dörren.


Supernice ställe!


Förväntansfull Marcus


Inredning på Texas


Mer inredning...


Förväntansfull Mary


Förrätten som anlänt! Vi fick extra nachos av kocken Mats. ;-)


Maten framme!


Marcus tog hellre pommes.. Och han var faktiskt mycket nöjdare med maten än vad det ser ut här.

När vi ätit klar och tänkte gå så överaskade Mats oss med en dessert då han visste att Marcus fyllde år! När den väl kom in så hade den sprakande tomtebloss och allt. Jag försökte fota det men föll på målsnöret när kameran var så seg så den tog bild precis efter det slocknat. På bilden kan man fortfarande se glöden..


Lite glöd kvar i alla fall på tomteblossen..
.


Texas Longhorns bästa kock, han ville egentligen inte vara med på bild så jag gjorde en kompromiss.

Tillslut var dags att dra på krogen och möta upp Marcus band och kompisar. Vi hann hem emellan och bytte till bekvämare kläder och tog med oss lite färdkost. Sen bar det iväg till Rocks på söder!

Väl där så var det rätt tomt eftersom det var helgen innan löning. Men det gjorde inte oss något då sällskapet, musiken och personalen var kanon. Jag smet till Lasse och fick honom att blanda både White Russian och Pina Colada. Efter man druckit Lasses så blir ingen annans lika bra!


Simon, jag och Marcus


Danne och Nicki


Mia och jag


Micke, Simon och Nicke


Nicke och Danne viskar hemligheter


Danne, Marcus och jag


Hystericagig på Anchor

Förra fredagen var jag och tjejerna (FA) och såg Hysterica på Anchor. Vi var ganska trötta då flera av oss precis hade kommit hem från Close-upbåten och på Anchor var det packat med folk och det tog tiiiid innan Hysterica kom upp på scen. Vet inte när det var schemalagt att att de skulle börja men det fick tekniska problem och kom inte på scen förren klockan ett.

Men när det började hur som helst blev det ett kanongig! Tjejerna lirar ju metal, är tajta och de bjuder verkligen på en liveshow. Ska bli jättekul att lira med dem på med i Sävsjö nästa vecka! Några klipp nedan är filmade av en kompis, Daniel, då min digitalkamera dog under Meshuggah på Close-Upbåten.







Close-upbåten - Boat of Metal del 2

Dagens schema var Crucifed Barbara, CrashDiet och MESHUGGAH! Jäklar vilken line-up Close-up har skaffat överhuvudtaget till den här båten. Vi försökte vakna tidigt men det var såklart totalt omöjligt. När vi väl kom upp så gjorde vi oss i ordning för den andra festivaldagen och såg plötsligt att klockan var på tok för mycket! Så det blev att springa till Crucified Barbara.


Dagen outfit!





Crucified Barbara var asbra, de röjde som fan och Mia sjöng som en gudinna. Fan vad nice att se ett tjejband spela på en båt! Det var första gången för mig i alla fall. Efter Crucified så mådde vi ganska dåligt, jag var bakis som bara den och bättre skulle det inte bli om vi inte fick i oss mat. Både jag och Elizabeth ville se CrashDiet så vi skyndade oss till restaurangen.

Väl där så fick vi se kööön... Alla på båten verkade blivit hungriga samtidigt, alternativt att baksmällan smallt till på samma tid hos alla. Men vi behövde verkligen äta så det var bara att gilla läget. Vi stod i kö och åt så och snabbt vi kunde, även om det itne var speciellt snabbt i mitt fall. Alla mobiler hade dött av batteritorsk och min kamera gick också mot sitt slut. Måtte den hålla till Meshuggah!


Så hittade vi restaurangen!


Den långa köön... Och vem sitter där i hörnet? Är det inte Dany? Hur kunde vi missa varann?


Lite polare i samma kö, Anna och sin kille Björn.


Vi träffade på några tjejkompisar till mig, Låtta och Anna igen.

När vi väl hade ätit klart så blev vi så grymt besvikna när vi insåg att vi missat CrashDiet. Fan att batterierna dött på mobilen, det är ju min enda klocka! Jag hade i och för sig sett dem några dagar innan när de spelade förband till Ozzy i Globen (!!), men för Lizzy hade det blivit första gången hon skulle se dem så det var himla tråkigt. Vi kommer nästa gång grabbar. ;-)

För att inte missa ett till band, till och med det band som jag skulle bokat biljetten för bara, Meshuggah såklart. Så vi satte oss fint i baren och väntade. Nu mådde vi också mycket bättre tack och lov. När det började soundcheckas vid scenen så gick alla förstås dit och sen blev det en del väntande till.


Tjejerna mätta och glada, väntandes på Meshuggah!

När Meshuggah äntligen började så visade de verkligen alla vart skåpet skulle stå. Samtidigt som det var snortajt och en jäkla stämmning så var det extremt röjframframkallande, även om bandets medlemmar inte röjde så mycket själva. Kändes som om de flesta av mina vänner som var på båten var där och alla antingen stod och headbangade eller så hade dem hakan nere vid golvet. I bakgrunden valde Meshuggah att ha den gamla svenska serien Rederiet på skärmen. Det bidrog till en konstig och ganska melankolisk stämmning vilket var väldigt passande och kul på samma gång! Det var en helt grym spelning. Hela giget kändes nästan meditativt då tiden bara flög iväg och man var helt groggy efteråt.

Tyvärr så blev jag påmind om mitt misstag att glömma ladda kameran då den dog redan vid första låten... Jag är dock glad att den hann filma detta åtminstone.



Sammanfattat så var det en asbra båt! Det var bra band, en lagom blandning av stilar på banden samt ett grymt headlinerband! Det kändes som att allt flöt på som det skulle, även om banden inte alltid höll tiderna. Välarrangerat och helt awesome! Räkna med mig på nästa båt. ;-)

De sista kompgitarrerna lagda

Nu är man tillbaka till vardagen med rep och inspelningar med mera. Här spelar jag in förhoppningsvis det sista av mina gitarrer till den nya Frantic Amber-demon. För den nyfikne så ser man nästan några av inställningarna jag har använt... Efter vårt gig i Sävsjö nästa fredag är det dags för Elizabeth att lägga den sista sången, och efter det blir det mix och mastring!


Min vackra med EMG-81...


Det är viktigt med pedaler, ju fler desto bättre!


Mesa Boogie-bebisen!


Mios ENGL-låda... Vill också ha! Men en Mesa Boogielåda skulle inte heller vara fel för den delen förstås.


Spontant promo-kit

Sandra ska åka till Göteborg den här helgen och träffa några vänner och passa på och promta bandet, så det blev en hemmakväll för mig igår med promotillverkning. Jag gjorde det enkelt för mig och utgick från den gamla designen jag gjort (som bland annat finns på hemsidan) och hottade upp den lite. Ville att framsidan skulle matcha några av de nya bilderna. Vilket bra sätt att inviga min nya widescreenskärm på!

Fyra demos och 50 flyers fick det bli! ;-)


Mycket klipp och klistra blev det!


Min arbetsstation med nya 23"-skärmen till vänster... Riktigt bra färgåtergivning för det priset! ;-D


Fler flyers... Har tröttnat på att skära ut dessa stackare kan jag säga.


Resultatet!

För gamla designinlägg se denna länk: http://raven.webblogg.se/category/design.html

Close-upbåten - Boat of Metal del 1

Så bärde det av på Close-upbåten mot Åbo! Jag och Elizabeth (FA) delade hytt och Sandra (FA) sov i en annan hytt med sina kompisar. När de andra gick och åt middag så stannade jag och Elizabeth i våran hytt och pimplade körsbärsvin och gjorde oss redo för kvällen. Elizabeth tog minsann lång tid att få på sig med sin goth-kreation, jag var klar långa vägar innan henne...


Två hårdrockstjejer redo för att göra båten osäker


Lizzy stretchar as always... Vad är det med dansare?


Den nya goth-kreationen som tog 1 timme (!!) att ta på sig.


Jag körde mer min standardlook med en av mina favoritkorsetter från Deadly Girlz.


Äntligen framme i baren!


Väl i baren var det dags att lägga fram lite lämpliga flyers. Vi hade tryckt upp 250 stycken så det var bara att skrida till verket.

Vi träffade på Sandra och hennes kompisar i baren sedan, och även en hel del andra som vi känner. Bland annat våran tidigare basist i Frantic Amber, Mikela, som spelar i blackmetal-bandet Asylium. Vi såg strödelar av banden innan Dark Tranquillity. Grave var det ända innan DT som var bra enligt mig! Sedan gick vi till Sandras och hennes kompisars hytt och krökade där. Till slut var det dags för Dark Tranquillity som gjorde en grym spelning. Kika här nedan bara.








Party i hytten!


Lite headbanging i hytten har väl ingen dött av? ;-)


Två kompisar: Nicke från Sterbhaus m.fl. och Eddie från Rockkareoken som också sjunger i bandet Breakdown.


Tjejerna och Kulan

Vi festade resten av natten med bland annat kompisarna ovan men även Lasse & co från klubben Rocks! Tills slut hade det blivit morgon och vi var i Åbo. Vi gick ut för att känna morgonluften och passade på att ta lite bilder!


Lizzy och Åbo!


Kvällens gröna hår


Jag och Lizzy nöjda över kvällen, och natten! ;-D


Jag, Vanessa från mitt tidigare band Insistence och Elizabeth. Alla var inte lika pigga...

Mer om Close-upbåten senare! ;-)

Nu lät jag bilderna tala mer för sig själva, det sägs ju att en bild säger mer än tusen ord. En fråga bara til ler läsare, tycker ni bilderna är för stora? Ska jag hellre lägga in mindre bilder, kanske t.o.m. miniatyrer som man kan klicka upp? Själv så tycker jag det snyggt med stora bilder, men det kanske blir svårtläst?

Foto - Hedvig vs badanka

Jag sa att jag aldrig fotat ankor förut, det var kanske en sanning med modifikation... Det här var en serie bilder jag tog i födelsedagspresent till en kompis Hedvig, samma tjej som stod modell. Det är en serie bilder som skildrar en Modesty Blaise som besegras av en badanka, med tillhörande blod. Jag kan inte ta credit för idéen, för den var rakt av hennes. Kände att de två sista bilderna i serien kanske inte hör hemma på en offentlig blogg... Så de blev censurerade här. Tanken var blodbilder men med humor och glimten i ögat.

Det var lite svårt att ljussätta bra i badkaret så en kompis Peter erbjöd sig ljussätta med sin blixtutrustning. Tack Hedvig och Peter!







Obs, inga ankor eller modeller kom till skada under fotograferingen. ;-)

Hemresan från Summerbreeze

Hade helt glömt bort att berätta om resan hem från Summer Breeze. Här kommer det i alla fall...

Vi började köra klockan sju på morgonen och det visade sig vara ca en halvtimme för sent. Från att det var ingen kö, var det kö överallt. De hade inga vakter någonstans för de började klockan åtta, och när de väl kom så var det redan försent och dem endast till besvär. De hade nämligen fått order om att tömma ett camp i taget och inte lite grann från varje camp, det innebar att dem som började åka vid nio från "rätt" camp, kom iväg tidigare än om man börjat åka klockan jsu från "fel" camp. Tre timmar stod vi i kö innan vi kom därifrån.

Hur som helst, väl på vägen gick det smidigt och vi körde på hela dagen tills vi kom till staden Lübeck där vi tänkte ta färjan. Det visade sig att priserna på färjan vi sett på nätet hemma i Sverige inte stämde. Skulle man vi resa till samma pris som vi budgeterat för så behövde man åka med lastbilschafförerna på natten. Halvsnåla efter en dyr festivalresa så bestämde vi oss för att ta nattbåten med hytt och därmed få en extra kväll i Lübeck.

Vi kände alla för att göra en smärre uppfräschning efter festivalen och den långa resan. Vi hittade vare sig en dusch eller toalett som vi fick tillåtelse att använda så vi slog oss och ner och gjorde ett eget litet camp vid en a stadens fontäner. Alldeles bredvid oss hade tyskarna en liten vinfestival som uppenbarligen fick sig något extra att titta på.


Vårt nya camp


Den lilla vin festivalen


Fontänen med ansiktstvätt


Sandra visar hur man gör


Stirrande gubbe

Vi vi var rena och fräscha så tog vi en promenad i staden och såg både vackra byggnader och konstigt affärer. Efter ett tag började vi leta efter en trevlig bar och ta något svalkande att dricka innan resan.



Sandra och jag turistar i Lübeck


Den här affären hade en massa små trädjur som såg ut att gå i butiken. Cool marknadsföring!



Vi hittade till slut ett hak som såg trevligt ut och som visade sig ha asgod Pina Colada och inte bara den, utan säkert 15 st olika sorters Colada. Vi tjejer hade väldigt svårt att välja men Marcus tog det säkra före det osäkra och körde en stadig öl.









Efter drinkturen var det dags att åka till båten mitt i natten. Vi fick vänta rätt länge i mörkret då alla lastbilar verkade ha förtur. Väl på båten så verkar det som att vi är helt ensamma på färjan med lastbilschafförerna. Tur att vi hade Marcus med så vi slapp vara de enda tjejerna på båten... Vi såg till att sova ut och att passa på att bunkra med öl nu när vi ändå skulle åka direkt hem. ;-)


Bra utsikt


En morgontrött Marcus


All öl vi köpte... Utöver all sprit vi dessutom köpte i Tyskland ;-)

Kul resa som fan!

Frantic Amber-intervju på Grimgoths blogg!



Bloggaren Grimgoth har gjort en intervju med Frantic Amber på sin blogg! Jag upptäckte hans blogg för ett tag sedan genom facebook då han hade försökt samla Maiden-fansen till att börja sjunga Happy Birthday på samma ställe på deras konsert på Sonisphere i år. Jag fastnade direkt för han skriver bra om både metal/hårdrock, film och sitt eget liv, det hela blir en mycket bra blandning tillsammans med flera specialinlägg som han vad jag vet är ensam om att ha. Nu har han gjort en intervju med oss på sin blogg!

Kolla in inlägget och hans blogg här:

http://grimgoth.blogg.se

Nu har han även en tävling på g fär man kan vinna en t-shirt från RockMerch! ;-)

Svarthandeln av konsertbiljetter



Har nu suttit och läst in mig på SVT Uppdrag gransknings avslöjande (del 2 av 4) om att Live Nations anställa säljer biljetter på svarta börsen.

Det har länge varit ett problem inom konsertmarknaden att biljetter säljs svart, nu finns det till och med flera företag som specialiserar sig på handeln. Företagen anställer personal som bara står i kö och köper biljetter till stora konserter för att sedan sälja dem dyrt via internet. Det har gjort att biljetter till stora konserter idag tar slut på mindre än en timme för att en stor andel av dessa biljetter 10 min senare säljs vidare svart.

Nu har det dock kommit fram att vissa av Live Nations egna anställda inte är bättre, utan själva köper upp biljetter för att sälja dem dyrt på andrahandsmarknaden för att tjäna pengar. Det måste jag säga är höjden av falskhet och visar på hur korrupt biljettförsäljningsbranschen är. Det har diskuterats flera lösningar på detta problem, ofta av Live Nation och Ticnet själva.

Några av de lösningar som diskuterats är:


1. HÖGRE BILJETTPRISER ÖVERLAG

Ticnet påstår att biljettpriserna är för låga och att det är därför som andrahandsmarknaden florerar så. Det kan jag säga är bullshit. Jag tror att många människor har en gräns under 600 kr för en biljett. Nu kostar vissa biljetter iofs 800 kr ibland för riktigt stora band/artister. Vid 1000 kr tycker jag själv verkligen gränsen för ordinarie pris för en biljett.

2. KONSERTBILJETTER SKA SÄLJAS GENOM AUKTION

På grund av ovan nämnda anledningen finns förslaget att konstertbiljetterna ska auktioneras ut. Fördelen är att det blir ett större spann mellan dyraste och billigaste biljetten, så eventuellt kan fler ha råd med de billigaste biljettterna samt att de extra pengarna faktiskt går till artisterna och arrangören, vilket de inte gör när de säljs på andrahandsmarknaden. Nackdelen är förstås att biljetterna kan skena iväg hur mycket som helst alternativt att konserten inte går runt. Förmodligen kommer de se till att biljetterna har ett grundpris som ser till att de klarar budgeten, med andra ord kommer biljetterna bara bli dyrare och det kommer inte finnas något tak på hur dyra biljetterna kan bli. Detta kommer bidra till att färre och färre människor kommer ha råd att gå på konserter och se sina favoritband.

3. TICNET STARTAR SIN EGEN ANDRAHANDSFÖRSÄLJNING AV BILJETTER

Fördelen med att köpa sin biljett där skulle vara att Ticnet står som garant för att biljetten är äkta och säkerheten den samma som för förstahandsbiljetter säger Ticnet. Dock så säger dem inte hur andrahandsbiljetterna skulle prissättas och hur mycket dem själva skulle ta för att sälja biljetten. Det återstår att se hur bra den lösningen är anser jag.

4. ANTALET BILJETTER VARJE PERSON FÅR KÖPA BEGRÄNSAS
Detta är ju redan gjort och frågan är hur mycket man kan och borde begränsa antalet biljetter. Idagsläget är väl 8 stycken biljetter standard men vid stora konserter och populära artister är en gräns 2 stycken biljetter inte omöjligt. Och detta orsakar i sig också att biljettpriserna på andrahandsmarknaden går upp så det är lite av ett moment 22.

5. LAGSTIFTNING MOT SVARTHANDELN
Den femte lösningen som diskuterats är ren lagstiftning mot svarthandel av biljetter. Detta går förstås att utforma på olika sätt. T.ex. så kanske bara arrangören och auktoriserade försäljare få ha möjlighet att sälja biljetter, då kommer ju Ticnets eventuella andrahandsförsäljning av biljetter bli aktuell. Fördelen med det är att man kan stoppa bolag som köper upp en massa biljetter för att sedan direkt sälja dem till mycket högre pris. Dem företagen tycker jag själv är det största problemet, även om jag inte tycker att det är sjysst av vare sig privata människor eller anställda på Live Nation att heller sälja biljetter svart till hutlösa priser.

Som ni säkert räknat ut så är jag mest för det senare förslaget. Jag anser att vanligt folk ska ha råd att gå på konserter och se sina favoritband/artister. Något behöver göras för att inte vissa människor och företag ska sko sig på andra bara för att dem kan. Det borde vara olagligt att driva en verksamhet som grundar sin inkomst på svarthandel överhuvudtaget, oavsett om det rör biljetter eller inte. Nu när det är valtider - kan något parti ta upp denna fråga?

Källor:
Aftonbladet
SvD

Kommentera gärna och berätta vad ni själva tycker. Kanske har ni fler förslag på hur detta kan lösas?

Summer Breeze - en resa till Tysklands Sweden Rock Festival Del 4

Schemat började tidigt på lördagen, faktiskt redan vid kl. 11.00(!). Det var ett band som heter Be'Lakor som fick spela så tidigt, ett relativt nytt och asbra melodiskt dödsmetal band från Australien. De hade bokat det giget tillsammans med en massa andra gig runtom i Europa men två veckor innan dem skulle åka fick det hela turnén förutom Summer Breeze-giget avbokat på grund av en oseriös bokare. De vädjade till fansen via hemsidan om de kunde tipsa om gigställen då ekonomin plötsligt inte gick ihop för att åka till andra sidan jordklotet för en spelning. Det hjälpte tack och lov, och dem fick ihop fyra-fem gig utöver det här. Inget i Sverige dock...

Här lyckades jag fånga lite av spelningen på bild:


Vi valde dock att sitta en bit bort i skuggan för att inte bli helbrända nu när solen stod högst upp på dagen.

Den här dagen var den hetaste dagen av alla dagar. Det kändes nästan tropiskt så jag ville knappt lämna paraplyet i tältet. Lösningen blev att införskaffa hatt!


Den nyinförskaffade hatten... Kan säga att hattarna sålde som smöt i solsken den här dagen.

Schemat fortsatte med Sepultura, Korpiklaani, Dark Funeral, Children of Bodom, 1349 och inte minst The Crown. Jag har väntat i 10 år på att få se The Crown, jag berättar mer längre ner men hur som helst, det var verkligen ett av bandet som drog mig till Tyskland överhuvudtaget. Men det var även en annan spelning som var lite speciell nämligen Dark Funeral för det var sångaren i Dark Funerals sista konsert med bandet. Nu lyssnar inte jag så mycket på på Dark Funeral, men desto mer på hans nya band med Kristian Niemann närmare bestämt Demonoid. De är asbra! Så jag var ju tvungen att se Dark Funeral...

Hur som helst, det var ett tag kvar tills dem andra banden började så vi tog det lugnt och satt och drack vid tälten. Det blev jäger-redbull, pina colada och inte minst öl!


Marcus, Jonas och Sandra




Hatt, solglasögon och skugga var the shit!

Sepultura var verkligen inget vidare, det kändes ungefär som man skulle kunnat förvänta sig när huvudpersonerna i ett band har lämnat, lite som ett halv trött coverband. I alla fall om man jämför hur Cavalera Conspiracy levererar live. Såg dem på Metaltown förra året - asgrymma! Korpilaani fortsatte men jag visste faktiskt inte varför jag lagt upp dem på schemat, tyckte inte det var bra alls. Någon hade tipsat mig om att se dem och dem var precis efter Sepultura så jag tänkte ge dem ens. Tyvärr så gick det inge bra då.

Vi gick tillbaka till tälten och krökade till var dags för Dark Funeral. Dark Funeral gjorde ett bra gig och sångaren sa några ord på slutet och tackade alla fans och bandet för den tid som varit. Här följer ett par klipp från konserten.







Precis efter Dark Funeral var det mer eller mindre bara att vända sig om för att se Children of Bodom eftersom det var på scenen bredvid. De hade en lite konstig backdrop måste jag säga för vi kunde inte låta bli och tycka att det såg ut som det stod Children of Bacon...


Lite dålig skärpa men ni ser vad jag menar. Det hjälpte ju inte med bacon-bakgrunden...

Snart var et dags för kvällens guldkorn och festivalens höjdpunkt för min del - The Crown! Länge har jag väntat för att få se dessa grabbar då jag först upptäckte dem för 10 år sedan. Det var så nära att jag skulle få se dem redan då, trots att deras ända gig i Stockholm var på Anchor och det var 21 årsgräns och jag var under 18 år. Jag gick in innan dörrvakterna kom och väntade och väntade tills alla pengar tog slut. Eftersom det var flera timmar kvar tills dem började spela så så ville jag gärna köpa något till innan och så tänkte jag mig inte för när jag gick ut för att hämta pengar. När jag kom tillbaka ville vakterna ha leg och jag kom inte in. Ett år efter det Anchorgiget upplöste de bandet. Det misstaget har jag fått leva med sedan dess, 8-10 år senare. När de sedan återförenandes förra året blev jag så glad att jag fällde tårar. Här ser ni min höjdpunkt på festivalen som även blev festivalens höjdpunkt för många som såg det. För så bra var dem, läs mer nedan.

När introt och första låten kom igång så ställde sig håren rakt upp min i nacke genast upp och jag hade verkligen problem att stå still och filma! Till slut så gick det bara inte som ni ser och jag headbangade som en galning. Grejen var att de var snortajta och hade dessutom grymt ljud! Och ovan nämnda anledning ovanpå det. Det var verkligen helt fantastisk och jag hade gärna filmat mer men det gick bara inte. De var verkligen en perfekt avslutning på festivalen och jag brydde mig inte ens om att se det sista bandet för kvällen. Jag gick bara helt salig tillbaka till tältet. Se gärna själva och bilda er en egen uppfattning.





Ny serie - The Gates

Om jag inte har berättat det innan så säger jag det nu. Jag är beroende av serier - totalt! Så jag och min nästan lika beroende vän Skorpan letar alltid nya serier så vi alltid kan följa flera utan behöva vänta en vecka emellan varje avsnitt. Några av dem serier som jag gillar är: Trueblood, Dexter, Lost, X-Files, Twin Peaks, Eureka, Num3ers, V, Family Guy och många fler!



Hur som helst, nu har en ny serie börjat som är grym! Det är lite Eureka goes Trueblood och börjar väldigt bra måste jag säga. Hittills har det inte varit några dåliga avsnitt och storyn ganska bitande. Inte som Trueblood var i början men tillräckligt och nästan lika charmig som Eureka. Kolla in trailern nedan!


Nya Close-up framme!

Igår kom den, nya Close-up Magazine! Och jag var så otålig att jag slet upp plasten och fick vet att vi var på plats nummer två på skivan! Shit vad roligt. Och imorgon blir det Close-upbåten! Vilken grym vecka. :-D








Ozzy Osbourne på globen

I ett mörkt fullsatt Globen börjar Ozzy plötsligt skrika för att få igång publiken. Det taggar folk som fan som genast hakar på. Strax efter drar konserten igång med i min mening hans bästa låtar Bark at the Moon! För att nu spräcka denna perfekta början så öppnar han pipan, det låter nämligen som han sjungit sönder sig. Rösten är svag och tonerna inte helt på g. Fan, fan , fan!



Hur som helst, jag har väntat längre på det här och det var faktiskt guld ändå att få se! Konserten går vidare och som låt tre kör han Mr. Crowley även den en stekare och tar även fram sin kända brandslang och ser till att både blöta ner sig själv och publiken. Dock så kan man inte låta bli att undra, var är showen? En artist i den här storleken förväntar man tar med sig den ena bomben efter den andra och i Ozzys fall även fladdersmöss. Scenen var bortsett från brandslangen helt tom på rekvisita. Känns som att han tagit snålvarianten till Europa. Inte ens en ordentligt skärm på sidan av scenen som idag är praxis. Istället körde dem på Hockey-skärmarna med sunkiga färger och upplösning.



Hur som helst, showen fortsätter, musikerna spelar bra även om Ozzys röst inte håller. Även den nye Gus som dock ser lite nervös ut i jämförelse med den mer rutinerade Zakk. Det krävs lite mera scenpersonlighet för att fylla skorna från både Zakk och Randy! Mitt i giget kommer en till gitarrist in och kör komp. Vem var det, någon som vet? De drar av några Black Sabbath-covers som jag iofs inte kommit til showen för att se. Ozzy-låtarna Suicide Solution och Road to Nowhere tycker inte jag heller är något att hänga i julgranen. Så kommer den, stjärnskottet för kvällen, Shot in the Dark!! Ozzys röst lyser upp och låter plötsligt 20 år och ett par kilo droger lättare. Trots att Gus slarvade på några toner på solot så blev det här kvällens stora höjdpunkt. Kvällen fortsätter med fler Black Sabbath covers (why?) och man sitter och bar och håller tummarna för att resten av pärlorna snart ska komma.



Till slut kommer Crazy Train men i övrigt fick man vänta förgäves. Konserten avslutades med Mama, I coming home och Paranoid. Jag kan inte förstå. Varför körde han så mycket Black Sabbath istället för sina egna guldkorn? Vart tog Rock n' Roll Rebel, Perry Mason och Centre of Eternity vägen? Vart tog I Just Want You vägen? Halva kvällen gick åt till Black Sabbath-låtar, med taskig röst. Så som ni hör så blev jag rätt besviken... Dock så är jag glad att jag fick se gubben solo innan han också försvinner. (DIO R.I.P.)

Frantic Amber i Close-up

Frantic Amber kommer vara med på skivan i septembernumret av Close-up Magazine till alla prenumeranter! Det är numret med Volbeat på framsidan. Om du inte är prenumerant se till att bli och beställ septembernumret på en gång. ;-D




Dags för OZZY!

Ozzy

Ikväll är det dags att se Ozzy för första gången! Alltså solo, med Black Sabbath såg jag dem runt 00-01 eller vilket år det var. Jäkligt taggad för jag gillar flera av hans soloskivor väldigt mycket. En självklar favorit är förstås Bark at The Moon! Vilken är eran favoritskiva med Ozzy?

Förband är CrashDiet. Deet ska bli kul att se en gammal polare stå på Globenscenen! Eller snarare sitta kanske då hans spelar trummor, men ändå!

Kikar på lite videos för att komma in i rätt mood...


Ett bra år då... ;-)

The Female Vocalists of Extreme Music Pt. 1

Ni måste ju kanske ha listat ut att jag är intresserad av den kvinnliga metalscenen som långsamt växer sig större i världen. Här har jag hittat  någon som har gjort videoklipp där man samlat ihop flera av dem bästa kvinnliga rösterna inom extrem metal. Jag kan inte låta bli att visa upp dem en efter en på bloggen och sprida hans/hennes verk vidare. Användaren på youtube som har lagt upp klippen kallar sig womenofextrememusic, länken går till hans/hennes kanal på youtube.

Detta är del ett och den innehåller dessa vocalister:

1. Arch Enemy - Angela Gossow
2. Save - Viktoria Belikova
3. Astarte - Tristessa (and Kinthia)
4. Estuary - Zdenka Prado
5. Bloodshoteye - Jessica Desjardins
6. Abnormality - Malika
7. Malsain - Skumring
8. Pyrrah - Christine P. Newman
9. Wykked Wytch - Ipek
10. Decompose My Darling Daughter - Josephine
11. Mythic - Dana Duffey

Vilken är din favorit?




Frantic Amber på Blabbermouth

Shit, nya Frantic Amber-videon är uppe på Blabbermouth!

http://www.blabbermouth.net



AWESOME!

Sterbhaus i bara strumplästen

Min karl har också gjort en ny video med sitt band Sterbhaus! Se den och få era barnprogramsminnen av strumpdockor retuscherade...


Summer Breeze - en resa till Tysklands Sweden Rock Festival Del 3

Den tredje dagen så var vädret betydligt varmare, verkligen stekhett. På morgonen kändes det som att man kunde steka ägg på huden om man ville. Då fick mitt paraply, som egentligen skulle skydda mot regn, göra en bra insats som solskydd, när nu krämerna på 50+ inte ens räckte till, när man skulle blanda sin första grogg.


Jag får aldrig färg på benen, så dem kunde lika gott vara utanför.

Dagen började med groggar såklar och fortsatte med öl och annat smått och gott. Bland annat så invigde vi Sandras nya absint vilket gjorde susen under dagen. Vi träffade några av Sandras kompisar från Estland och hittade skugga i Jonas bil. Dagens schema var: watain, cannibal corpse, Hypocrisy. Tyvärr glömde jag kameran i tältet och trodde jag tappat den, men jag hittade den som tur till slut och fick en massa filmat på Hypocrisy.



Här har vi hjälm-klubben. Den till höger skulle jag säga var den snyggare... Det kommer ni även se längre ned.



Bears and beers!

År 2010 är verkligen Watains år. Från att ha varit ett mer obskyrt black metalband så spelar dem i år på alla möjliga metalfestivaler och kritiker som fans hyllar deras senaste skiva. Även jag är en av dem och har efter deras gig på Summer Breeze tillsammans med Marcus köpt biljett till deras spelning på Klubben i Stockholm. Missa dem inte du heller!


Jag lånade hjälmen ett tag...

Cannibal Corpse är ju alltid Cannibal Corpse, man vill inte missa att se Corpsegrinders nacke in action. Inte minst för att de var med och startade den amerikanska dödsmetallen på 90-talet. Kommer aldrig glömma när jag såg komedin Ace Ventura: Pet Detective när jag var 11-12 år och hörde Cannibal Corpse och tyckte att det var hur ballt som helst! Det tog flera år innan jag fick reda på att det var Cannibal Corpse i Ace Ventura-filmen, men det gjorde inte upplevelsen mindre då.



Sandra och Jonas från andra campet

Hypocrisy är däremot ett band som jag har lyssnat på sedan den tiden. Det var ett av dem allra första hårdrocksband jag började lyssna på. Blandbandet jag hade på den tiden var av den konstiga blandningen Greenday, Millencolin, Hypocrisy och gamla Katatonia. Jag gillade konstrasten mellan låtarna, gillade farten och energin hos skatepunk-banden samt tyngden och det mörka hos dem andra två banden. Kanske är det därför jag idag älskar death/thrash så mycket? Hur som helst, när jag ett år senare hittade Metallica så blev jag fast, och sedan dess har jag alltid varit hårdrockare i själ och hjärta. Så det är en anledning till varför Hypocrisy är så viktigt för mig, utöver att jag tycker dem är jävligt bra förstås.







Close-upbåten bokad!

Nu är Close-upbåten bokad! Höll på att inte få biljett, förstår inte varför jag alltid ska vara ute i sista minuten när jag vet att dem tar slut.. Speciellt nu när även Meshuggah kommer. Ja, ja, nu åker jag och Elizabeth (FA) i en hytt och Sandra (FA) åker i en annan med några polare. Close-upbåten - here we come!

Close-upbåten

RSS 2.0