Rysslandturné no2 - Dag 2

När vi vaknade blev vi serverade frukost som Dima stått och förberett innan vi vaknade. Sömndruckna och lite halvbakis fick vi jättegod omelett med korv. Sandra, Erik och Mio sov i ett rum. Jag och Elizabeth i ett annat. Valery hade sen sist skaffat sig en några månaders gammal kattunge - hur söt som helst!


Som tur var hade vi inte packat upp så mycket för efter frukosten var det snabbt iväg till Tula for lite shopping och sedan av till Voronezh och turnéns första gig. Dagens spelställe hette Tarantul och skulle visa sig bära upp sitt namn designmässigt!

Tula var precis som vi kom ihåg en lugn och trevlig stad på utsidan, dock så visste vi vad som väntade när vi skulle spela, Tula har nämligen en av de mest röjälskande publiken vi mött hittills! När vi var där senast i mars hade vi nästan lite problem att hålla scenen för oss själva till och med!

Vanen vi skulle åka med på turnéen, en större van som skulle innehålla tre band, visade sig hade gått sönder. Därför fick vi en ny gul van av samma modell som leopardbussen. Detta innebar att vi fick skärna ner på antalet band i bussen till två, så det blev bara vi och Valerys band Cavandish.

 

När det var dags för resan så hade vi alla bunkrat upp med chips, frukt och diverse goda mixdrinkar på burk som proviant på den ca fem timmars långa resvägen. Mio hade förberett sig med sin asienköpta bilkudde så hon kunde få sig en lur när hon helst ville!

 

Till lunch så blev det en krog på vägen, fläsk med potatis blev rätten, mycket gott! Faktum var att rysk mat är väldigt god överlag. Nyttig och fräsch till skillnad från mycket av restaurangmat i Sverige som ibland dryper av fett... Mätta och belåtna körde vi vidare mot Voronezh.

Väl framme följde först soundcheck och snabbt efter det middag. Sedan var det dags för förbanden att spela, bland annat våra vänner i Cavandish. Efter ännu ett band, Neurotic Effect var det dags för oss att gå på scen! Här kommer bilder och videos från giget:

 

Efter giget fick vi en spontanintervju en kille från publiken:EP nummer två närmar sig...

Igår hade vi ett grymt pre-productionrep med Ralph!
Rysslandturné no2 - Dag 1

Bättre sent än aldrig? Får man hopppas i alla fall. Här är första delen av vår återresa till Ryssland för vår första headlineturné! Dagen till ära åkte vi till Arlanda lagom 3 timmar innan avfart. Efter en del styr med vikt och specialbagage så kunde vi gå på planet som på två timmar skulle ta oss till Moskva.


Vi redo för revansch i Ryssland!


Det mesta på Areoflot var på ryska, det gav helt klart en passande stämning dit vi var på väg. 

 Vi skulle resa med det ryska bolaget Aeroflot, SAS hade inte tillräckligt många platser på sin tur till Moskva den dagen vi behövde åka så det fanns egentligen inget alternativ. När jag bokade biljetter så visste jag faktiskt ingenting om Aeroflot men fick veta av både bandet och kompisar att ryktet inte var det bästa. Våran resa med Aeroflot gick dock riktigt bra. Bra mat, punktligt och trevlig personal.Sovande klubben... Haha!


Erik Röjås (Dekadence/Netherbird) har varit vår session och live trummis sen Sweden Rock, han var riktigt sugen på att visa vad han går för i Ryssland.

På flygplatsen så möttes vi av vår bokare Valery och hans vänner. Valery har sin egen label Blackend Life Productions som vi samarbetar med i Ryssland. Han har varit kanon med oss och både tryckt upp en rysk version på våran EP och gjort promotion för oss här. Nu arrangerar han sin egen första turné med oss, även om det var han som arrangerade Tula-giget på våran förra turné I Ryssland.Äntligen var vi framme vid tullen!


Allt är snyggt på flygplatsen i Moskva, till och med toaletterna.

En gul buss med leopardtyg på insidan hämtade oss och resan fortsatte mot staden Tula där vi skulle sova. Valery försäkrade oss om att det skulle vara en ny buss imorgon bitti, som var större för två andra band som skulle spela förband skulle dela buss med oss. Det ena bandet var Cavandish, Valerys band, som vi även spelade med förra gången vi var i Ryssland.Lycka till med att försöka växla pengar i en automat endast på ryska.Jag och Elizabeth stod i säkert 30 min och försökte få ut rätt antal ryska rubel, rädda att trycka fel när allt sttod på ryska. Till slut hjälpte en tjej i sällskapet oss! :-)

Resan till Tula från Moskva sa dem skulle ta 3 timmar, i vanlig ordning tog det sex timmar, men med trevligt sällskap så gjorde det ingenting. Vi stannade och handlade lite proviant. Dels våran (och inte minst Sandras favorit) vodka/energiddryck blandningen Reddevil, men också chips i alla möjliga smaker.Den gula faran, leopardbussen - kärt barn har många namn!


Back in Russia

Det hann mörkna innan vi hann fram till Tula, men väl där väntade både vänner och middag. Dima var ett nytt ansikte för oss, en trevlig prick som skulle visa sig vara turnéns kock då han lagade nästan alla våra måltider. Alltid jättegott! När han stod och lagade mat så dök vår vän och tour manager från förra turnéen, Sergey. Sergey var med oss i vanen under hela förra turnéen. Det var så roligt att få träffa honom och Valery igen.Hemma hos Valery satt postern från första turnéen med Hysterica kvar! :-D


Supergoda maten!!


Välkomstmiddagen hemma hos Valery!


DREAM EVILLetar du efter välproducerad,välspelad,kvalitativ metal med bra sångare då ska du söka upp Dream Evil.Producent räven Fredrik Nordström Studio Fredman (In Flames, DImmu Borgir,Arch Enemy, Opeth m.m.)hade länge närt en dröm att starta ett klassiskt heavy metal band men ej hittat rätt besättning, Under en greklands semester träffade han den lovande gitarristen Gus G (OzzY) När det skulle läggas körer på Hammerfall låten "I Believe" kallades Nicklas in och då insåg Fredrik att han hittat sin sångare, låtens med kompositör bassisten Peter rekryterades tillsammans med trumslagaren Snowy Shaw.Debut albumet "Dragonslayer" släpptes i april 2002 och bandet hade sin första livespelning under releasepartyt på Metal Terassen i Göteborg. Efter att ha turnerat Japan under hösten 2002 var medlemmarna överens om att det var dags att gå in i studion igen för att spela in uppföljaren. "Evilized" en live-video av "Children Of The Night" spelades in i Lisebergshallen i Göteborg.Under 2004 spelade Dream Evil in albumet "The Book Of Heavy Metal" vars titellåt och medföljande musikvideo blev deras genombrott för en större publik.Efter att varit förband till Saxon på deras Europaturné och turnerat Japan igen i februari 2005.Kände Gus G och Snowy Shaw att de ville koncentrera sig på sina egna projekt så trumslagare Pat Power och gitarrist Mark Black rekryterades.2006 släpptes "United" och två musikvideos till låtarna "Fire! Battle! In metal" Och"Blind Evil"spelades in på rockklubben Sticky Fingers i Göteborg. Efter att de turnerat i Sverige, England och U.S.A sommaren 2007 bestämde sig gitarristen Mark Black för att hoppa av och ägna mer tid åt sin familj. Ersättare blev Dannee Demon som fick sitt eldprov direkt på Engelska Bloodstock Festival. Den 25 Januari 2010 släpptes det nya albumet "In The Night" tillsammans med videon "Bang Your Head"

 

RSS 2.0