Inspelning av Mio


Cubase och Mc-läsk förberett, dags för inspelning!

I helgen var Mio hemma från landet och då var det dags att spela in henne. Efter en sväng förbi donken och lite bandsnack så var vi redo att börja. Dock så hade vi glömt att köpa diskrasa så vi hade problem med dämpningen av hennes Floyd Rose-stall (teknik som jag skrev om i detta inlägg).


Strumpa för dämpning?

Vi gjorde vårt bästa med ordspråket "Man tager vad man havfer" och prövade med en strumpa, men det fungerade såklart inte alls... Så det var bara att ta bilen och åka och köpa nya disktrasor.


Mios ENGL Powerball

Väl på plats igen så tog det lite tid att ratta in ett grymt ljud på hennes ENGL Powerball-förstärkare. Till slut så var vi hemma och det lät asbra! För er nyfika så ser ni lite av inställningarna på bilden ovanför.


Mio fingrar, för snabba för kameran... :-D


Krogkväll på sjätte tunnan


Inredning på Sjätte tunnan

Denna helg har har jag haft jättekul och hängt mycket med Sandra i FA, fått nya vänner och festat en massa. Bland annat så var vi, jag, Sandra, Wille från bandet Plector och två norska vänner till Sandra (Even och Sandra), på en medeltidskrog i Stockholm som heter Sjätte tunnan.


Sandra (FA) och Sandra

Vi började kvällen hemma hos Sandra (FA) och lyssnade på skivor och drack Sterbblood. Sterbblood är en drink som Sterbhaus kommit på där man blandat Solbacka (körsbärsvin) med energidricka - hur gott som helst!


Jag, Sandra (FA) och Wille

När vi var tillräckligt dragna för att ge oss ut i ösregnet så gav vi oss iväg till Sjätte tunnan som ligger i Gamla stan i Stockholm. Väl där så fortsatte vi kvällen med att dricka mjöd (medeltida öl) och cider.


Dass = toalett


Mona och jag

Sedan träffade jag även några bandkamrater från mitt tidigare band Vision, Mona och Jennie, när jag var på väg till toaletten. Pratade lite med dem men dem drog sen vidare till en klubb men vi valde att stanna kvar och lekte lite med våra kameror i det fina ljuset.
All-girl band of the week - MEANSTREAKMeanstreak bildades 1985 i Westchester, New York och var ett grymt tjej thrash metal band 1988 släpptes Meanstreaks debut album "Roadkill" på Mercenary Records. De spelade mycket runt om i New York och delade scen med b.l.a. Motörhead, Overkill, Nuclear Assault, Manowar och Anthrax.

Albumet Road Kill" innehåller 9 stabila thrashlåtar som fick bra kritik i dåtidens musikpress och Meanstreak fick en mindre fanskara. Trots det kom det obligatoriska skivbolags bråket; Meanstreaks skivbolag gjorde ingen eller knapp promotion för albumet, vilket gjorde att Meanstreak lämnade skivbolaget.
I början på 90 talet ändrades musikklimatet - grunge var inne och thrash ute - och bandet hade lärt känna ett annat band från long island New York kallat Dream Theater. Detta blev slutet för Meanstreak...
Idag är Marlene (gitarr) gift med Mike Portnoy (trummor) Dream Theater och har 2 barn tillsammans även Rena(gitarr) och John Petrucci (gitarr) Dream Theater är gifta med 3 barn likaså Lisa (bas) är gift med John Muyng(bas) Dream Theater. Mike Portnoy låter hälsa från sin egen hemsida när barnen är så pass gamla att de kan vara roadcrew så blir det den länge efterlängtade Meanstreak reunionen av med deras makars band som förband.

Meanstreaks debut album "Roadkill" är ett samlarobjekt i Thrashkretsar så hittar du ett ex speciellt på cd så håll hårt i det jag har själv lyckats få tag i ett orginal ex.


Välkommen till min nya blogg!

Jag ville byta adress till något som var enklare att komma ihåg än raven.webblogg.se.

 

Därför bytte jag blogg till maryraven.blogg.se! Om ni vill läsa äldre inlägg än dem som finns här så kan ni nå dem på min gamla blogg via dessa länkar:

Juli 2010
April 2010
Mars 2010

 


Jakten på hårdrockstapeter...

Jag och min kille Marcus (Sterbhaus) köpte ju en lägenhet tillsammans för ett halvår sen. Den är helt gigantiskt (en 5:a, 137 kvm) och både var och är i stort behov av renovering. Byggåret är 1959 och ingenting är renoverat sedan dess... De flesta väggar har bara ett lager tapet från tiden då huset byggdes, köket är ett nerslitet 50-tals kök och det finns inget badrum utan fuktskador. Nu håller vi på att förvandla denna slitna 50-talslägenhet till vårat hårdrockslott. Och tapeter är en bit på vägen...

Att hitta tapeter är verkligen inte det enklaste. Oftast är det bara en massa svensson-tapeter överallt som får en att känna sig som hermelin bland katterna. Men till slut efter många besök i olika tapetaffärer hittade vi lite snygga tapeter i alla fall. Färgbutiken i alvik kan rekommenderas! Här kommer de tapeter vi fastnade för, vi gillar modern stil. Vi är inte så mycket för stendrakar och sånt... Enjoy!

En läcker svart tapet från en collection som heter Big Croco...
En läcker svart tapet av märket Elitis från en collection som heter Big Croco...

Den läckra svarta tapeten på en vägg... 
Den läckra svarta tapeten på en vägg... Den kommer användas till en fondvägg i arbetsrummet.


En jättevacker lila medaljongtapet
Den enda lila tapeten jag får ha i lägenheten.. En jättevacker lila medaljongtapet av märket Arte. Kollektionen heter Odyssey.


Medaljongtapeten på en vägg
Medaljongtapeten på en vägg. Den här kommer upp som en fondvägg i sovrummet!Den här tapeten fastnade vi också för, speciellt som fondtapet tillsammans med olika gråa kulörer. Ingen plats för den än, får se om den kommer upp någonstans! Den här tapeten finns i en collection av InTrade som heter Black & White.

Inspelning och disktrasor

Igår fortsatte jag spela om mina gitarrer på nya Frantic Amber demon.. Hittade ett nytt gitarrljud för ungefär en vecka sen och vill använda det istället på alla låtar. Det tog lång tid att hitta bra gitarrljud med rätt balans och utan missljud m.m. Men nu gör äntligen Mesan själ för sitt namn! ;-)
Disktrasa användes för att dämpa Floyd Rose-stall... Wettex-trasor är bäst!

Så då var det bara att spela om.. La dock en och en halv låt igår, och två är redan klara, så snart är mina gitarrer klara. Jag höll dock på att bli galen på en massa missljud vid dämpade riff och sökte hjälp hos en god vän Kristian Niemann. Han visade att det Floyd Rose-stallet som skapade dem här missljuden och visade mig hur man fick bort dem ljuden! Också en av anledningarna till att jag ville spela om allt, perfektionist som man är... Tack Kristian!

Och så lite disktrasa vid halsen också...

Förhandsvisning av Frantic Ambers nya video!

FRANTIC AMBER's nya video är klar! För att få en förhandsvisning på den innan vi släpper den så skriv upp er på våran mailinglista!

Ny design på blogg och myspace

Länge har jag undrat hur jag ska få ihop min band-personlighet (Mary) med min blogg-personlighet (Raven). Igår löste jag problemet genom att sätta ihop dem till Mary Raven. Så enkalt var det tydligen! Då bestämde jag mig för att fira med att göra en ny design på blogg och myspace som ni kan titta på och jämföra lite nedan. Hoppas ni gillar nya designen, bara att trycka på bilderna för att se bilderna i större format!

Gamla   bloggdesignen
Gamla bloggdesignen...

Gamla   bloggdesignen
..och gamla myspace-designen.

Nya   bloggdesignen
Nya blogg-designen...

Nya   Myspacedesignen
...och nya myspace-designen!

All girl band of the week - Fourever

Nu var det länge sedan jag körde all girl band of the week, så nu är det dags igen! Och först ut är Fourever eftersom de gjorde ett klockrent gig på Harry B James i Stockholm förra lördagen! Det var tajt och och välspelat samtidigt. Sångerskan och gitarristen Mia har en sån scennärvaro på scen att man nästan glömmer bort att de endast är tre i bandet.

Fourever spelar på Harry B James
Fourever på Harry B James/Stockholm 100710

För tillfället är de kort om basist och en tillfällig tjejbasist har hoppat in från bandet Affect. Jag hoppas de snart hittar en fast basist, känner någon en tjejbasist som skulle passa så tipsa dem på deras myspace! www.myspace.com/fourevernet

De är tydligen när som helst klara med sin första skiva och ska släppa den höst. Det har tagit ett tag men den som väntar på något gott... Har hittat en gammal musikvideo här ifrån 2006, vad jag förstår så kommer det snart en ny video tillsammans med skivan, så håll ögonen öppna!


Sweden Rock-giget

Känns som jag har försummat den här bloggen ett tag och det är dax att göra någonting åt det... Berättade jag någonsin om Frantic Ambers Sweden Rock gig? Vi blev bokade av en slump på Alarmscenen men fick inte gå ut med det förrens det kom ut på Sweden rocks hemsida.. När det väl bara var två veckor kvar så skulle det upp på alla Frantic Amber-sidor samtidigt och både trafiken och mängden att göra med bandet ökade en hel del.


En tapper sjukling vid sitt nya trumset...

Och lagom till 5 dagar innan giget så läser vi det finstilta och får reda på att vi ska spela 45 min istället för dem vanliga 25 min som det varit åren innan. Med tanke på då att vi fick 5 kvällar att repa in fyra nya låtar och sedan förlänga alla andra så hade vi en del att göra. Men skam den som ger sig! ;-)


Mio med nya Frantic-vanen!

Vi slet varje kväll, trots att vissa var sjuka med feber och fick även jag fira min födelsedag (9 juni) i replokalen, faktiskt en av de trevligaste födelsedagarna jag haft! Snart så började låtarna sitta och på lördag var det dags att ta nya Frantic-vanen på jungfruresa till Sweden Rock!


Elizabeth spänner ögonen i publiken...

Vi började köra klockan sex på morgonen för att vara där en bit innan och ha möjlighet att sätta upp affischer och dela ut flyers. Vi var dock osäkra på om någon skulle komma överhuvudtaget då både W.A.s.P och Watain spelade samtidigt som oss. Men igen, försöker man inte så har man gett upp redan från början!


Sandra avslutar en headsping!

Efter affisch- och flyers utdelningen så tog vi oss en sväng förbi någon bys pizzeria och åt och lapade sol tills det var dags att ta sig till festivalen igen. Där på plats så tog vi det lugnt och ockuperade logen säkert på tok för länge.


Sandra och jag som röjer!

Väl på scen så ser att det kommit över 60 personer för att se på oss! Giget flyter på bra så när som på små tekniska missöden. Folk tjoar och tjimmar och efter 40 min så går vi av scenen. Det visar sig att flera är där från olika länder för att se på oss, bland annat Tim van der Weyden från Nederländerna som nu har startat ett Frantic Amber-Street Team (NL) och gjort intervju med oss! Tack Tim! Kolla in vårat nederlänska street team här: www.myspace.com/franticambernl


Lizzy bjöd på lite balett-moves...

Sen vill jag också tacka två underbara killar som följde med oss på resan och hjälpte oss och både köra, bära och tekniska strul. Tack till er grabbar, Jonas och Paul!


Paul, Jonas, Sandra och Mio


RSS 2.0