Äntligen musikvideoinspelning!

Det var nästan ett och ett halvt år sedan vi spelade in videon till "Wrath of Judgement" som i skrivande stund fått över 120.000 visningar! Tanken var att vi skulle börja spela in EP nummer 2 redan i somras men av olika anledningar blev allting uppskjutet.

Men nu är vi här! Första låten på EP:n är inspelad och är snart ivägskickad till mixning. Videon till låten började planeras i förväg av filmteamet för att vi ska kunna hålla tempot uppe då vi tänkt släppa videon som en teaser inför EP-släppet.

Det visade sig inte helt lätt att planera en musikvideo mitt i vintern... En fotosession kan man stå ut med utomhus, i alla fall för ett par bilder. Men en musikvideo går inte att göra på 20 min, det tar timmar... Minst. Så det var bara att leta rätt på en tillräckligt stor lokal och göra det bästa av saken! Även sidestoryn lyckades vi fixa på ett bra sätt, men det blir en överaskning vid video-releasen!
Grosmann gitarr - Del 1

Nu är kroppen och halsen klar på min customgjorda gitarr från Grosmann guitars. Jag kan inte vänta till jag får se den lackad och klar! Jag är redan kär! Modellen heter Grosmann Xanty och är hans första explorer-modell!

Kolla in Grosmann på http://www.grosmann.ro/ för att kolla in fler av hans gitarrer!
P3 Guld ikväll!

Igår på dagen körde vi till Göteborg från Stockholm för genrepet inför P3 Guld. Vi fick lova att inte visa upp några bilder av genrepet innan showen börjar för att hålla allt om scenen och utrustningen hemligt innan allt börjar! Nu morgonen efter tar vi det lite lugnt med sovmorgon och frukost på hotellet. Alla ska duscha och sedan åker vi in till Lisebergshallen för det sista scenrepet, intervjuer, smink och utrustningskontroll. P3 Guld-personal är fantastiskt, de har full koll och tar verkligen hand om sina artister! Schemat är fullbokat från lunch och framåt!
Ikväll kommer P3 Guld att sändas live i radio, kanal P3 20:00, i TV en timme efter på SVT 1 klockan 21:00, samt online på http://svtplay.se.


Utanför P3-huset! Foto taget av Robert Rangdag.

Into the Abyss - Studioinspelning del 1

I december förra året så började inspelningen av vår andra EP! Dock så fick vi klartecken att spela in trummor själva (för Ralph var i USA). Självklart vi fick med en vissa riktlinjer som skulle följas vid inspelning - ala Hells Kitchen!

Vår producent Ralph Santolla bor i USA och kommer hit då och då, och då gäller det att göra så mycket som möjligt. I december kom han över en vecka innan jul för att spela in EP:n, framförallt skulle en låt bli klarinspelad, nämligen till en video!

Hur som helst, storyn börjar här...

Vägen till studion The Abyss i Dalarna var mörk och kall eftersom vi åkte på en fredagskväll mitt i vintern. Mio och Erik körde och bytte om vart annat. Det som skulle ta 4 timmar tog istället 6 timmar på grund av den snorhala vägunderlaget. Alla bilar körde som i slowmotion för att inte halka av vägen.
När vi väl kom dit så hade Tommy Tägtgren lyckats glömma vilken dag vi skulle komma. Vi pratat om både kvällen och morgonen och bytt flera gånger om så det var inte så konstigt. Och han var hyfsat rund efter att ha genomlevt Sabatonkryssningen som tydligen var grymt kul. Brorsan Peter ställde upp och öppnade studion och appendixet (kök, vardagsrum och sovrum) åt oss. Det var ganska kallt då huset inte var uppvärmt och väldigt mörkt då nästan alla proppar, utom själva studions proppar, hade gått! Men höll oss till elementen och lärde oss hitta till allt vi behövde i mörket med hjälp av våra mobiler. Vi upptäckte också att i dessa trakter gällde det att ha Telia som operatör, annars kunde man glömma att försöka ringa eller rooma på nätet!Vi slog oss ner och tog några öl när vi inväntade dagen D då inspelningen skulle börja. Vi gick runt eftersom det var första gången vi var där och kollade in alla klistermärken och skivor från band som spelat in där. När vi plockat ut några skivor i högen och slagit på ministereon så passade vi på att köra öl-versionen av spelet Fia med Knuff.
På morgonen på dagen D så åt vi frukost och sedan fick Mio och jag ge oss i väg till Ludvikas enda elektronikmarknad för att köpa en firewire-hårddisk. Den vi hade med oss fungerade nämligen inte. På den där lilla sträckan lyckades vi tappa bort oss två gånger, mest på grund av att jag inte kunde lära mig hennes MC-gps.. När det står "kör vänster om 50 m"... ska man förstår att den menar "kör vänster NU!!!!" *Suck* Stackars Erik och Sandra fick vänta på oss efter de riggat trumsetet eftersom Mio behövdes för bounca filer för klicket.


Äntligen så kunde vi komma igång, Mio bouncade wav-filer för fullt. De färdiggjorda klick-tracksen vi hade med oss var i mp3-format och kunde inte importeras in av någon anledning. Som tur var hade Mio med sig sin MacBook Pro!Erik gick in och började värma upp, eller faktiskt så han han redan gjort det hela morgonen... Han hade nog vid det här laget trummat på allt som gick och trumma på!

Tommy hjälpte oss komma igång med mickar, nivåer, ljud, spår m.m. Han var kanon med oss! Och Erik satte första låten perfekt vid första tagningen. Den hade aldrig låtit bättre eftersom trummljudet i Abyss är grymt! Vi stod med hakorna nere och bara tittade. Men enligt instruktion av Ralph så skulle vi spela in tre versioner av varje låt, en vanlig, en överspelad och en underspelad. Så Erik fick sätta till verket och spela in resten. Men på en dag satte Erik våra fyra låtar till EP:n (tre versioner av varje låt) + två bonuslåtar. Bra jobbat Erik!
Back in Stockholm! En vecka efter vi kommit hem från Abyss så kom Ralph till Sverige. Här hittade han en skylt han fastnade för, med tanke på att Micheal Schenker är hans husgud när det kommer till gitarrspel.Vi spelar in gitarrer och bas hemma hos mig där vi line:ar allting via en DI-box för att kunna reamp:a. Och eftersom Ralph inte lämnar mycket till slumpen så vi spelar vi in sången i Graves studio där riktigt bra kompressorer finns. Så nu spelade vi in första låtens vokal där! Om ni vill se mer backstage från studioarbetet så kan ni kolla in vår studiodiary nedan - gjord av Ralph Santolla han själv!

Nya skor inför P3 Guld...

När jag fick reda på att vi skulle få spela på P3 Guld så höll jag bokstavligt talat på att ramla av stolen! Hur som helst, de första tankarna var såklart: ""Oj, vilken låt ska vi lira?! Ska vi lira en låt från gamla plattan, eller en från vår nya? OCH vilken version???" När det visade sig att P3 valde åt oss så blev tankarna så mycket mer konkreta... så det blev larvigt till och med.. Vad ska man ha på sig?

Eftersom det är så svårt att hitta bra scenkläder på stan så köper vi det mesta via internet. Extra bra passar det också med julrean och allt!

Det första inköpet för min del blev ett par nya New Rock skor! Mina tidigare New Rockskor är egentligen för små.. Jag fick nämligen för mig att mina fötter var stora och köpte då de minsta skorna jag kom i. Hur smart är det egentligen? ;-)

Som tur var så är det exakt Mios storlek, hon både älskar dem och har använt dem minst lika mycket som mig sen jag köpte dem, haha! Så det blev så att hon köpte dem av mig och jag fick råd till att ha dessa på tassarna!


Har fått sponsring av Grosmann Guitars!Med anledning av Frantic Amber, P3 Guld och inte minst den bästa personliga managern man kan ha (Ralph Santolla) har jag blivit sponsrad av rumänska Grosmann Guitars! Grosmann guitars gör custom made:a högkvalitetsgitarrer och som om det inte vore nog så är dem grymt snygga också!

Kolla in deras sida på: http://www.grosmann.ro


Sammanfattning 2011

Som en avbryt på en lång tystnad på bloggen så tänkte jag sammanfatta vad som hänt i mitt liv 2011. Jag tänkte dela upp det i tre delar: Music, Living, Love. Bered er på en lång läsning...

Frantic Amber

Året började med att vi släppte vår första EP Wrath of Judgement. En video till titellåten som vi släppt som teaser året innan hade gått bra och det gav en bra grund för oss när vi väl släppte EP:n. På grund av att vi skiljts från vår tidigare trummis Emlee så fick vi erfarenheten av att arbeta med livetrummisar nästan hela 2011.


Bandet som förut var fem, var nu fyra...


Flera bokare hade visat sitt intresse redan i slutet på 2010 och vi börjat ana att det skulle bli ett väldigt bra gigår. Men inte kunde vi förstå vad som komma skall, redan i början på det nyaåret, i mars 2011, blev vår första utomlandsturné bokad nämligen Metal Valkyries Tour (Dag 1, Dag 2, Dag 3, Dag 4, Dag 5) tillsammans med Hysterica. Det var ca en veckas turné i Ryssland av alla länder - vilken dröm!


Helt oförglömlig turné

Nervösa som vi var åkte vi 9 tjejer (Hysterica 5 st och FA 4 st) och 2 killar (Hystericas manager Bosse och FAs livetrummis Jocke Wallgren). Vi hade ingen aning vad som väntade men när vi väl kom dit så blev vi mer än väl mottagna och publiken var fantastisk! Ett av gigen var Zheleznye Devy fest som är Rysslands största female-voice festivaler, där fick vi spela för vår största publik hittills - 750 personer!


Våra metalsystrar!

En bokare till ett av gigen hade ett eget skivbolag Blackend Life Production och tryckte upp vår EP en "special edition" för Ryssland! Han blev till och med så exalterad över oss att så fort vi kommit hem så började han planera för vår ryska comeback.


Ryska versionen av Wrath of Judgement!

Från Ryssland direkt till Stockholm och Wacken Metal Battle-finalen! Vi tog oss tillsammans med åtta andra band till Sveriges Wacken Metal Battle-final. Vi drog flest folk och var ett av kvällens mest uppskattade band men vi kom bara tvåa, om man nu får säga det. En röst till och vi hade fått åka till Tyskland! Tråkigt för oss men desto roligare för bandet Mother of God som vann och det var de värda.


Vi gav allt - Wacken Metal Battle 2011

Det ena ledde till det andra och även om vi inte fick festivalspelningen Wacken Open Air så fick vi Sweden Rock Festival via en tävling av vårt studieförbund Studiefrämjandet.


Nemisbanden som uppträdde 2011

Sweden Rock Festival blev en stor spelning för oss inte minst pga publikantalet. Trots att Accept spelade samtidigt som oss på scenen bredvid så hade vi mycket folk! Och desto mindre blev det in då Accept valde att sluta tio minuter före utsatt speltid och deras publik gick därifrån, såg oss på vägen på scenen bredvid och stannade! En publikräknare på Sweden Rock uppskattade publikantalet till ca 8500 personer, men när Accept slutade så kunde det lika gärna vara det dubbla!


Publiken på Sweden Rock uppskattes till 8500, men efter Accept nästan till det dubbla
 
Vår bokare i Ryssland och skivbolagsägare, Valery, ville ha tillbaka oss redan i september samma år, så så fick det bli! :-)


Vår andra turné i Ryssland - vår första headlinerturné <3

Vår andra Rysslandsturné blev redan samma år som vår första turné i Ryssland.  Vi kunde inte fatta hur kort tid det var emellan de två turnéerna, det kändes som minst ett år oss med tanke på hur mycket som hänt emellan med alla tävlingar, festivalspelningar och EP-produktion! Vår livetrummis Erik Röjås fick påminna oss hela tiden att det faktiskt var i våras vi var där senast. Erik var vid den tidpunken vår stadiga livetrummis då han kört varanda gig vi haft sedan Sweden Rock Festival.


Jag längtar redan tillbaka!

Turnéen var 10 dagar lång med sju gig, och den var superkul och oförglömlig. Jag har tyvärr inte tagit mig tid att blogga om den ordentligt! Än så länge har jag bara skrivit om Dag 1 och Dag 2 men tänkte fortsätta blogga retroaktivt 2012 istället! ;-)


Bild på tidningen Metro tagen med min iphone :-)

När vi kom hem så forsatte giglistan med gig på musikmässan Musician's Planet och rockbåten Rock Bitch Boat. Tack vare att vi lyckats sälja flest biljetter av demo-banden så fick vi välja speltid först och fick spelade därför som ett av dem första banden på den stora scenen!

Efter Rock Bitch Boat så var det bara hem och öva och gå igenom låtarna i detalj inför EP-inspelningen del 1 i december! Ralph var i Stockholm i ca en vecka innan jul och då spelades det in för fulla muggar. På grund av jobb och dyligt så hann vi bara med häften av låtarna, men en av dem kommer bli en teaser i form av en musik video i slutat på januari.En annan nyhet är att vid det här laget (ett halvår och 16 gig senare) så hade Erik Röjås som trummis nästan vuxit fast i bandet.  Vi kunde nämligen inte längre tänka oss att spela utan honom. Och då han också ville vara med så fanns det liksom inga skäl att inte ta in honom så Erik blev Frantic Ambers första manliga medlem och alltså vår nya trummis!

Erik Röjås live med oss i Ryssland

Och sist men inte minst så kom den stora nyheten... Som ett av årets mest uppmärksammade band så fick vi som en julklapp och brev på posten ett plats på P3 Guld-galan i januari! Vi kommer den 21:a januari 2012, att som enda uppträdande rock/metal band/artist, att framföra en låt inför 2500 personer på Lisabergshallen i Göteborg, inför hela svenska folket live i P3 samt på TV i de nordiska länderna Sverige, Norge, Danmark och Finland! Helt otroligt!


De första veckorna fick jag nypa mig själv i armen varje dag!

Sammanfattat så 2011 var ett riktigt gigår för oss, med totalt 27 gig sammanlagt så är det rekordet för mig hittills, oavsett band. Men det var också ett år av höjande av kvalitet för oss, både live som låt- och inspelningsmässigt. Jag kan inte vänta tills jag kan visa er den nya Ep:n!


Living - from one life to another

Något annat som hänt i mitt liv är att den stora lägenheten på 137 kvm som vi (jag och Marcus hade och renoverade) blev klar. Det slit som var med den lägenheten (och våra band förstås) tog slut på förhållandet vi hade. Men fin blev lägenheten, och pengarna vi fick för den när vi sålde var efterlängtade. Här är lite bilder!

Före renoveringen....


Efter....Tack vare pengarna vi fick för lägenheten ovan kunde jag köpa mig en egen bostadsrätt och också mitt nya renoveringsprojekt. För första gången får jag välja helt själv! Som om inte den första renoveringen räckte tänker ni? Kanske är det så att när man väl har börjat så är det svårt att sluta... Som tatueringar ungefär, tack och lov har jag aldrig börjat med det! Men mer om renoveringen i bloggen 2012!

Före renoveringen...


Här bor jag nu! Som ni ser så har jag redan börjat! :-D


Min nya hemmastudio - Mac med Pro Tools 10! :-)

RSS 2.0