Halloween-kvällen som blev Helloween på riktigt

Kvällen som började så bra och slutade så dåligt. Jag nämde att hade planerat en dräkt som jag haft i en Visionvideo (Sleep When I'm Dead) och pimpa den lite. Det gjorde jag i alla fall, inspirationen var en av sjuksköterskorna i Silent Hill-spelen och nedan ser ni resultatet. Tyvärr var det lite creepy med tanke på vart kvällen slutade sen.Festen började i replokalen där jag mötte upp flera av grabbarna från Sterbhaus och förfestade och fixade kläderna. Nicke och Jimmy och hjälpte mig med sminket eftersom Marcus helt tagit över spegeln för sitt smink. Jag måste säga att jag kände mig lite som katten bland hermelinerna då jag var den enda i sällskapet som körde skräcktema. Grabbarna verkade istället ha planerat ett cartoon-tema, då de var Homer Simpson (Marcus), Fred och Wilma Flintstone (Jimmy och Nicke) och Rosa Pantern (Simon). Här är lite bilder från förfesten.När vi väl skulle till den riktiga festen ramlade en i sällskapet så illa att vi fick ringa ambulans. Jag och Marcus åkte till SÖS med honom och där fick kvällen sluta för oss. Marcus åkte med ambulansen och jag åkte efter kommunalt. Väl där när man försökte leta efter honom så fick man ett antal blickar efter sig på sjukhuset.  Vissa blev glada då de fick annat att tänka på, andra såg mindre glada ut. Sjuksystrarna skojade om att jag kunde ta deras nattskift. Jag fick till slut sitta i samma rum som Marcus, avskilt från alla andra tills vi hade fått av oss det mesta av sminket.


Avslutar detta inlägg med en till sjuksköterske-bild!

Musiktips - Lethal

Lethal är bandet för dig som älskar tidiga Queensryche och Fates Warning runt "Parallels".
Bandet grundades i Kentucky U.S.A. 1982 av Cook bröderna Eric och Glen. Deras första demo kom ut 1987 och en andra demo följde snart efter. Lethal mottogs med fina recensioner för sin debut "Programmed" som kom 1990, ett solit metal album med dragningar åt tidiga Queensryche.Det tog bandet fem år för att komma med en uppföljare till det fenomenala debutalbumet. Då släpptes EP:n "Your Favorite God" endast fem låtar kändes för lite man ville ha mer. När fullängdaren "Posion Seed" kom 1996 var det många som var förbryllade de kände inte igen sig i Lethals nya musikaliska inriktning.


Halloween och pumpa-inspirationJa, precis när man bloggat om en fest så är det dags för en annan. Men vem kan låta bli det finns legitimt tillfälle att klä ut sig? Så vad blir det för kläder på Halloween? Det blir en överaskning, men om ni vill gissa så kan jag säga att kläderna kan finns i en viss Vision-video. Utstyrseln blir en blandning av dem och lite andra influenser. Nyfikna läsare kan kika in på min myspace!

Nu har ju inte jag tid oftast att göra en snygg pumpa att ta med till festen, men som ni ser ovan så går det att göra riktigt coola grejer med pumpor. För er som vill veta mer om hur man gör pumpan ovan så kan ni kolla in den här guiden av Villafane studios. Om ni inte vill göra det så avancerat så finns nedan några andra coola pumpor att ta inspiration från.


Några ansikten att hämta inspiration från...


Brinnande pumpa med nitar \m/ \m/
Läs mer om hur man gör en brinnande pumpa.


Pumpa med stämning? Inte helt glad stämning då förstås..


Pumpa med Oogie Boogie Man från The Nigmare Before Christmas


Vinnaren av en World of Warcraft-pumpatävling


Och tänk på att inte ställa fram dricka till pumporna, det får lätt sina konsekvenser.

Lördagsfest hos Sandra

Ni kommer kanske ihåg i lördags när jag frågade er om råd i klädval? Satt riktigt och drog mig i håret och kunde inte bestämma mig. Tack vare era råd så gick det lättare att bestämma sig! Fick ju dock lov att visa er här på bloggen vilka kläder det blev och även hur kvällen utvecklade sig.

Festen började tidigt, redan vid fyra, och alla utom jag verkade ha kommit i tid. Jag hann precis missa Elizabeth eftersom hon var på snabbvisit innan hon skulle på avskedsmiddag med sina balettkamrater, en av dem ska tydligen åka hem till finland så det var inte mer än rätt att hon var där.

Vi var väl annars en 10-15 personer på festen, om inte alla samtidigt. Vi trängdes förstås så många som möjligt i soffan och hade musik och videos på TV:n i bakgrunden. Skumma drinkar blandades men humöret var på topp! Mot tolvslaget så var vissa nöjda och andra inte... Vi andra drog till rocks och fortsatte festen där. Där mötte vi även upp Elizabeth efter hennes träff med hennes "balettisar". Träffade några tjejer som kände igen mig från min blogg och det var ju himla kul såklart!


Så här blev det! Fråga mig inte om Sandras röda porrlampa i köket.


Det går inte att undgå att Sandra är norsk när man är hemma hos henne.


En vanlig syn på en blöt fest :-D


Där det finns hjärterum finns det stjärterum, eller vad är det man säger?


Emlee som sörplar på sitt hemmagjorda vin, vågade aldrig pröva själv..


Jag och Eddie!


Jag vet inte varför Sandra ser så orolig ut medans Emlee bara ler.


På väg till Rocks


Bästa bartendern! <3


Lizzy mötte upp oss sen igen på Rocks!


Thommy, Tommy och några trevliga tjejer som läst min blogg!


Nu är den äntligen här - The Big FourImorgon den 29:e kommer videon för konserten "The Big Four" ut på DVD och Blueray. Den kommer släppas som ett två-disk set DVD eller Blueray med "behind the scenes" och intervjuer. Det kommer också släppas en limiterad deluxe box som förutom detta kommer innehålla fem CD-skivor, en 24-sidig booklet, en affisch, foton på de fyra banden samt ett "Big Four"-gitarrplektrum.

Det handlar ju inte längre om att köpa eller att inte köpa utan vilken ska man köpa? Deluxeboxen finns inte i Bluerayformat, så frågan är om det blir deluxe eller blueray? Till slut blir det förmodligen båda för min del, men den limiterade deluxeversionen först. Ska ni köpa den och isåfall vilken ska ni köpa?


My last tunes of Marshall...

Så var det dags för att skilja sig från sin Marshall JVM 410. Vi har haft ett par fina år tillsammans båda med Vision och Frantic Amber men nu var det dags att skiljas för jag har inte råd att ha kvar båda... Om jag fick välja hade jag gärna behållt den och om jag haft råd också köpt en ENGL Invader och haft min lilla samling av fantastiska förstärkare! Nu har man inte dem pengarna så man får bita i det sura äpplet och välja. Så jag säger det igen som jag redan sagt - Goodbye Marshall, Hello Mesa!

Det lustiga är att han som hittade annonsen och till slut köpte den var en medarbetare på Close-up magazine. Stockholm är minsann litet!Detta blir också mitt första inlägg där jag använder timer-funktionen på blogg.se, publiceras idag kl. 08.30 prick! Tack Grimgoth för tipset!

In Focus - Doro

Doro Pesch föddes i Dusseldorf, Tyskland. Hennes första band var Snakebite som hon sedemera lämnade för att gå med i Warlock, tillsammans turnerade de hårt på de tyska klubbarna och byggde en stark fanskara. Efter deras demo fått bra kritik skrev de på ett skivkontrakt med Mausoleum. 1984 släpptes debuten "Burning the Witches" året därpå kom albumet "Hellbound"

Warlock började arbeta på sitt tredje album "True As Steel" 1986 samma år som skivan släpptes uppträde Warlock på dåtidens mycket prestige fyllda Monsters of Rock (Castle Donington, England) Doro var den första kvinnan att uppträda där. En video spelades in till låten "Fight For Rock"

1987 Åkte Warlock till New York för att spela in sin nästa skiva med den amerikanska producenten Joey Balin.
"Triumph and Agony" släpptes och "All We Are" blev en hit på amerikanska radiostationer och videon fick mycket rotation på MTVs Headbangers Ball.

När det var dags för Warlocks uppföljare "Force Majeure" hade flera medlemmar lämnat bandet och managementet hade sett till att få rättigheterna till namnet Warlock. Så Doro beslutade att använda namnet Doro hädanefter. Video spelades in till låten "Hard Times"1990 var det dags för uppföljaren "Doro" som hennes barndomsidol Gene Simmons producerade.Doro spelar in en KISS cover på albumet "Only You" från "The Elder".Rocktaurant

Hungrig? Sugen på något extra?

Då ska du åka till Rovaniemi i Finländska lappland och ta dig till Lorditorget (Det heter faktiskt så) där hittar du Rocktaurant. Man skulle bo i Finland, landet i norden där man tar hand som sin hårdrockskultur!Här är den nya sättningen med Lordi med två nya fasansfulla monster längst fram.Blev du för upprörd ta det lugnt, drick en Lordi Cola vet ja.


Nytt spel - Fallout New VegasÄntligen har ett nytt spel i Fallout-världen kommit! Man kanske inte får säga det nu när man nyligen berömt Brütal Legend så mycket, men om det är något spel som enligt mig ska få priset som världens bästa spel så är det Fallout 3, utan tvekan. Jag älskar det fria konceptet som redan började i första Fallout, ett spel där man kan göra vad man vill. Man kan följa storyn, om man vill, men om man inte vill kan man se till att bli och göra något annat. Därför kan man spela spelet om och om igen och få olika upplevelser varje gång. Rollspelet Oblivion är uppbyggt på samma sätt och är också grymt kul men miljön i Fallout toppar det mesta tycker jag. Fallout har en post-apocalyptisk miljö, alltså en värld som utspelar sig i resterna efter jordens undergång. Allt är så grymt snyggt (speciellt i Fallout 3, Fallout 1 och 2 inte lika mycket) och det är spännande att utforska allting. Att spelet förstås har sin andel mutanter gör ju inte saken sämre!Pröva lyckan?


Verkar som att hunden "Dogmeat" ändå fick följa med till Vegas.

Nu har det som sagt kommit ett nytt spel till Fallout-familjen, Fallout New Vegas och det utspelar sig som man kan tro i ett postapocalyptiskt Las Vegas. Det har tillverkats av ett annat företag än Bethesda Softworks, nämligen  Obsidian Entertainment, jag hoppas att spelkänslan blir av samma kvalitet, men det blir det säkert. Tror inte att Bethesda skulle sälja Fallout varumärket till vem som helst. Det är inte en uppföljare till Fallout 3, men det utspelar sig i samma universum. Spelet kommer äga rum tre år efter handlingen i Fallout 3 men det sägs att ingen av karaktärerna i Fallout 3 kommer vara närvarande i Fallout New Vegas. Nu när lönen har kommit kommer detta vara ett glasklart inköp.

Fallout - New Vegas here I come!För er andra Fallout-freaks, glöm inte att spela DLC:erna till Fallout 3 om ni inte gjort det redan. Inte lika givande som ett nytt spel såklart men de är asläckra! DLC:er och miljöerna är Operation: Anchorage (Alaska), The Pitt (staden Pittsburgh), Broken Steel (samma), Point Lookout (Maryland, träskmark) och Mothership Zeta (rymdskepp), där Broken Steel är fortsättningen på huvudstoryn i spelet.


Ser du fram emot New Vegas lika mycket som jag?

Vad händer hos Frantic Amber?

Några av er kanske undrar vad som händer i Frantic Amber just nu då inte mycket ser ut mycket ut för världen på våra sidor kanske. Mio är och hämtar sin son i Kina så har vi inte kunnat giga under den tiden, istället har vi andra varit små arbetsmyror. Vi har delar upp tiden hon varit borta på inspelning av sång, rep inför kolingsborggiget och skrivandet av nya låtar. Så vi hänger i replokalen en hel del...


Hem ljuva hem...


Min gitarr-rigg till vänster


Sandra har lärt sig cubase så hon kan spela in Elizabeth - good for me!


Elizabeth lägger sång


Jag, Sandra och Elizabeth satt och kom på nya låtidéer.

Klädångest

Ikväll blir det fest hemma hos Sandra och sen utgång på det! Frågan är bara vad man ska ha på sig?Delar ur garberoben...

Foto - Karin Goth Terminator

Det här var en av mina första fotograferingar med sminkösen Nina, så rätt länge sen alltså. Modellen är fotografen Karin Stenvall som jag fick möjlighet att fota. Temat blev lagom spontant när Karin fick ta med sig kläder och Nina kom på sin sminkning på plats. Vi kallade detta på skoj för Goth Terminator - haha!

Hur som helst, här är bilderna. Vilken gillar du bäst?
Annihilator festen fortsätter

Annihilator tillsammans med sitt skivbolag bjuder på en gratis Annihilator samlingLadda ner låtar och skivomslag här http://www.earache.com/totalannihilation/

Inte nog med det de bjuder också på en snygg gratis Annihilator samlarbox.Beställ den här http://earache.com/index-annihilator.html så får du den hem i brevlådan.
Men skynda dig på finns bara ett begränsat antal.

Önskar dig en fin Annihilator helg med videon till "Set the World on Fire"


Annihilator live på Klubben

Jag och Marcus kom till Klubben ganska sent, dock i lagom tid innan Annihilator började. Vi träffade på fotografen Soile och Johan Haller bland flera som stod där och väntade på att kanadensarna skulle börja. Verkade som att många har prioriterat annorlunda då det såg ut som bara 200-250 pers hade prioriterat Annihilator den kvällen. Det är då det känns som att Stockholm är för på tok litet!


Jag och bästa Soile väntades på klubben


Soile Siirtola // extreMMetal.se

Snart vad det dags för Annihilator att gå på scen och de startar med låten "Ambush" från nya plattan och får faktiskt gång publiken att sjunga med redan på första låten. Bra inledning men efter det dök oturen upp för mig. Min kamera dog av lågt batteri! Hur kunde jag glömma att ladda den? Min mobil fungerade att filma något så när med, men den kan verkligen inte ta konsertbilder. Som tur var fanns Soile där som tog bilder som jag fick låna - tack Soile!


Soile Siirtola // extreMMetal.se

Giget fortsatte och de spelade helt fantastisk bra! Gitarristerna var tajta och tonerna satt där dem skulle. Basisten och trummis gjorde ett jäkla driv tillsammans och sången av både Dave Padden och Jeff Waters lät riktigt bra och kraftfullt. Ljudet var också fantastiskt bra. En rolig skillnad mot Dimmu Borgir förra veckan är att dessa killar snarare känns som ett gäng riktigt sjyssta grabbar än ett stort band. När Dimmu Borgir önskade mer mystikkänsla i sitt gig och hade mer distans till publiken så ville dessa grabbar ofta se publiken och satte på strålkastarna på oss samtidigt som de log ofta av ren spelglädje.


Soile Siirtola // extreMMetal.se

Det var lite kul för de pratade en del om att de var glada att de fick komma hit och lira för oss eftersom de inte fick göra det så ofta. De säljer tydligen inte så mycket skivor här så det är sällan de får chansen, tur att man tog den! Efter dem sa det kom balladerna, inte min favoritdel av konserten men gav stämning!


Soile Siirtola // extreMMetal.se

Nu vet jag att alla har väntat att höra på vilka låtar dem körde. Jag har inte ordningen på alla låtar i huvudet som de spelade men jag hittade setlisten på nätet:

1. Ambush
2. Clown Parade
3. Plasma Zombies
4. King of the Kill
5. Betrayed
6. The Box
7. Hell is a War
8. Time Bomb
9. Ultra-Motion
10. Set The World On Fire
11. Welcome To Your Death
12. The Trend
13. The Fun Palace
14. Acoustic Medley: Phoenix Rising/Sounds Good To Me
15. Tricks and Traps
16. Bliss / Phantasmagoria
-----​-----​-----​----ENCORE-​-----​-----​-----​-----​-----​-----​---
17. 21
18. Alison Hell

Några små videos filmade med min mobil... Små och jävliga, men bättre än ingenting!

När spelningen var klar så gick Marcus, jag och Johan Haller och firade med en bira eller två. Kändes som det enda rätta att göra!


Haller och Marcus


Ja, ni vet vet nog det här... ;-P


Sugen på en Frozen Rockuccino?

Då ska du bege dig till Myrtle Beach, South Carolina, USA.
Alla vill ha en Frozen Rockuccino...

BTW: Så var Annihilator grymma igår!
Med i juryn för Rockvilles rocktävling
Nu är det klart! Jag kommer vara med i juryn för huddinges egna rockbandstävling Spinoff. Tillsammans med två andra jurymedlemmar ska en tävling mellan fyra rock- och hårdrocksband avgöras. Banden ska ha medlemmar som är mellan 13 och 19 år gamla. Det är ett antal deltävlingar, jag kommer vara jury på några av dem, bland annat nästa fredag den 29:e. Grymt kul!

Förra året var bland annat den förra basisten från Therion (Johan Niemann) med som jury, får se vilka fler som kommer vara med denna gång!

Tävlingen arrangeras av Huset i Huddinge, musikverksamheten Rockville och ABF.

Kolla in Rockville och tävlingen Spinoff här:
http://www.rockville.nu/
http://www.rockville.nu/spinoff/

Uppvärmning inför Annihilator ikväll!

Ikväll blir det Annihilation på Klubben (en vecka bara efter Dimmu borgir) och jag är taggad som bara den! Så det får bli en liten en uppvärmning här på bloggen inför ikväll.

Annihilator grundades av Jeff Waters 1984 i Ottawa, Kanada. Efter mycket medlemstrul flyttade Jeff till Vancouver och satte ihop ett helt nytt band, kontrakt med roadrunner skrevs och ett av de bästa thrash debut albumen var ett faktum 1989 års "Alice in Hell"Njut av det fantastiska öppningspåretEfter ytterligare turbulens i bandet fick sångaren Randy Rampage sparken och Coburn Pharr draftades (sångare från det klassiska US metal bandet Omen) Nu var det dags för album nummer två även denna en klassiker "Never Neverland" från 1990 se videon till "Stonewall" som behandlar ämnet miljöförstöring långt innan det blev mode.På omslaget till "Never Neverland" ser vi första albumets Alice uppsköljd på en strand tillsammans med dockan ett tema som följt med på många av Annhilators album. När uppföljaren "Set the World on Fire" kom 1993 var soundet mer polerat och drog åt metal hållet. På "Kill the King" 1994 var ett försök att få soundet mer åt thrash hållet igen.
Nu dominerade grungen världen och Annihilator hamnade i limbo nu kom en räcka album där Jeff tagit över sången och musiken var mer experimentel "Refresh the Demon"1996 "Remains"1997.Inför 1999 år "Critera For A Black Widow" återanställdes sångaren Randy Rampage, både musik och text var en tillbaka gång till de två första albumen. Inför "Carnival Diablos"2001 blev det nytt sångbyte till Joe Comeau sedan följde "Waking the Fury"2002 med samma sättning.Nu var det dags för David Padden att över sången på kommande album "All For You" 2004 "Schizo Deluxe"2005 "Metal"2007 och det självbetitlade albumet 2010.
All-girl band of the week VIXEN

Vixen grundades 1980 av Jan Kuehnemund när hon gick i gymnasiet i St.Paul Minnesota. En tidig version av Vixen med sångerskan Janet Gardner och Pia Maiocco (som sedemera gifte sig med Steve Vai) dök upp i filmen Hardbodies under annat namn. 1985 flyttade bandet till LA för att vara en del av dess rockscen.Efter många många medlemsbyten blev den klassiska Vixen Janet Gardner (sång, kompgitarr), Jan Kuehnemund (gitarr), Share Pedersen (bas), och Roxy Petrucci (trummor, ex Madam X). 1988 fick de ett skivkontrakt med EMI och den självbetitlade debuten kom. Vixen åkte på turne´ som förband till b.l.a. Ozzy, Scorpions och Bon  Jovi.1989 återvände bandet till studion för att spela in uppföljaren. 1990 kom "Rev It Up" och ett turne följde som förband till KISS samt Deep Purple.


Skarsgård vinner pris för Trueblood (igen)I lördags så fick Alexander Skarsgård pris som Best Horror Actor vid amerikanska Scream Award för sin roll, Eric Northman, i TV-serien Trueblood. Med detta så knep han pris från Scream Award för andra året i rad! Kan bara hälsa honom grattis och att han är värd det. Priset tog han emot av Marilyn Manson.

Den grymma serien Trueblood knep desstutom tre priser till, Anna Paquin som spelar Sookie tog hem Best Horror Actress och Stephen Moyer (Bill) tog tillsammans med Mariana Klaveno (Lorena) priset för Holy Sh*t Scene of the Year för sexscenen som inkluderade huvudrotation. Sist men inte minst fick serien det eftertraktade priset som bästa TV-serie, som de också tagit hem för andra året i rad. Jag kan bara säga att jag förstår vad de menar på Scream Awards, jag är ju galen i serien!

Lite om Scream Awards:
Scream Awards är gala tillägnat utmärkelser i filmer och serier i genren skräck, sci-fi och fantasy. Ursprungligen hade den endast priset som "Scream Queen" och "Heroic Performance" för skådespelare inom långfilm, men har nu vuxit till att omfatta fler priser inom dessa tre genrer samt spridit sig till TV-serier och även serietidningar. Sen 2006 har eventet tagit plats på den så kallde Greek Theatre i Los Angeles, California. Band som Ozzy Osbourne och Korn har spelat i samband med detta. Detta år delade Ozzys dotter Kelly ut priserna.

Programmet sändas ikväll (tisdag) i USA kl.21.00 amerikansk tid. Följ med här:
Scream Awards on Spike TVRytmrep och HarrysSå vad gjorde jag i söndags då? Jo, först blev det rep som vanligt. Dock denna gång så var sångerskan Elizabeth sjuk och leadgitarristen Mio fortfarande bortrest så det var bara rytmsektionen som repade. Samtidigt som man både saknar ljudet av både sång och leadgitarr samt de som personer så finns det vissa fördelar med ett rytmrep. När man ser det från den ljusa sidan så är de få rep som är så effektiva som när bara rytmsektionen repar. Inget mellansnack utan bara rent köttande. Det är nice!

Efteråt blev det utgång för mig och basisten Sandra på Harry B James då några polare till henne skulle spela. De heter Human Desolation och har nyligen släppt sin EP. Human Desolation var en glad överaskning för mig då jag gillar tajt och välspelad melodisk dödsmetall, vilket dem leverade på Harrys i söndags och därmed sopade golvet med förbandet. Kul som fan och här är lite bilder och liveklipp!
BTW: Jag jobbar som IT-tekniker. Vart tänker jag inte avslöja men jag kan säga att Seance var närmast.

Äntligen måndag - eller?


Så vad jobbar jag med då? Gissa!

Så var man tillbaka på jobbet igen efter helgen. Med tanke på vad man gjorde igår och när man började imorse så är måndagströttheten värre än vanligt. Tyvärr så blev det inge W.A.S.P på lördagen då konsertkassan börjar gå mot sitt slut. Det var tydligen bra, om inte annat i Örebro då en man bet av en vakts öra i vad som skulle kunna vara stämmning? Nja, snarare en kombination av överförfriskning och aggression. Det är så man undrar om om det hänt något med vattnet i Örebro (Örebromannen m.m.). Läs mer på aftonbladet om ni missat:
Aftonbladet

Berättar mer om gårdagskvällen i nästa inlägg! När ni har tid så kan ni ta en kik på Grimgoths blogg då han i sin intervju i "Blogg i fokus" av Metalbloggen nämner min blogg som en av bloggarna han följer. Läs gärna!

I övrigt så kanske jag lite nyheter inom en snar framtid i fall allt går som jag hoppas. Mer om det längre fram! :-)

The Runaways-filmenNu har jag precis sett Runaways-filmen och kan besviket berätta att filmen lyckas förfylla alla fördomar om tjejband. Dessutom så koncentrerades handlingen till att bara handla om två medlemmar, sångerskan Cherie Currie och gitarristen och låtskrivaren Joan Jett. Visst jag ville se saker om dem men även om de andra medlemmarna i bandet, Lita Ford (lead gitarristen), Sandy West (trummisen) och Robin Robbins (basisten). Jag trodde att filmen skulle handla om bandet, och då hela bandet. Dock så var det en bra film och helt klart sevärd! Om det nu gick till precis sådär så är det klart att det är intressant även om man hade andra förhoppningar.

Här är trailern för filmen.Här är en poster och ett liveklipp från den riktiga liveshowen som The Runaways gjorde i japan.


Disturbeds brutala "Asylum" video

Disturbed är ett band som inte är så kända i Europa som i U.S.A. Bandet bildades i Chicago 1995 då de äntligen hittat rätt sångare med David Draiman genom en annons. Efter ett par demosläpp fick de skivkontrakt och debuten "The Sickness" kom 2000 albumet sålde i miljoner.Andra albumet "Believe" kom 2002 och gick in på Billboards första plats likaså näst kommande album "Ten Thousand Fists" En tioårsjubileums utgåva av "The Sickening" har precis släppts.Disturbeds fjärde album "Indestructible" landade på Billboards första plats och deras turne kom till Sverige först på SRF och sedan på ett utsålt Arenan. Nu i Augusti kom Disturbeds nya album "Asylum" även den en billboard etta.
Här är videon för låten "Asylum" känsliga tittare varnasOnsdagen den 17 November är det meningen att Disturbed ska headlina "Taste of Chaos" turnen på hovet.
Men Disturbed har fått ställa in spelningar i U.S.A. p.g.a. att David Draiman har haft problem med rösten så det är inte säkert att de kommer någon som vet mer om detta får gärna uppdatera mig.

Dimmu Borgir på KlubbenKonserten blev som tidigare sagt flyttad till Klubben från Arenan, och bra var väl det eftersom Klubben var ganska full dock inte överfyllt. Det hade sett ut att vara väldigt lite folk om de kört på Arenan. Jag tycker det var väldigt konstigt att konserten sålde så dåligt, fick mycket feedback på facebook att flera gärna hade velat vara där. Så ni som ville gå och köpte biljett, varför stannade ni hemma?

Spelningen började bra med förbanden Sahg och Enslaved som båda tävlade om vem som kunde bygga upp stämmingen innan Dimmu Borgir bäst. I och med att konserten från början var tänkt att vara på Arenan så var både ljus, ljud och band anpassade till en större scen vilket kunde vara en nackdel men blev ikväll en fördel då det alla band såg ut som kraftpaket på den lilla scenen.

Förbanden hade som vanligt inte det bästa ljudet men det blev inte bättre av att gitarristerna hade tagit med en gammal Marshall (Sagh) och Peavey (Triple XXX, tror jag det var). Peaveyn är iofs helt ok för kompgitarr men när killen skulle göra solon på den, utan speciellt många pedaler dessutom, så blev jag riktigt ledsen. Han skulle mått bra av en ENGL!

När det var dags för Dimmu Borgir att äntra scenen så höjdes rösterna och det fylldes på med folk. Trumsetet stack verkligen ut och såg oproportionenligt stort ut på podiet på den lilla scenen (i jämförelse med Arenans). Inte mig emot!

Dimmu Borgir började med låten Spellbound by the Devil och satte ribban högt på en gång. Ljudet var grymt bra, verkligen grymt bra. Gitarrerna lät bra, basen lät bra, sången, trummorna, keyboarden allting helt enkelt. Och mixen var också bra. Inte mycket mer att önska enligt mig. På några låtar i mitten tog trummorna över i och för sig men det löste sig snabbt. De spelade inte så många gamla låtar (det kanske beror på det senaste medlemsbytet?) och lämnade kanske några guldkorn att önska men repertoaren var ändå väldigt bra och publiken verkade nöjd.

Det bästa var dock encoren på slutet då Dimmu verkligen kom igång och stämmingen blev total. De fyra sista låtarna satt kanon och de gjorde väldigt små, nästan inga alls, uppehåll mellan låtarna. Moshpiten bredvid bara växte och det blev stora problem att filma. Inte minst för lite eget headbangande. ;-)

The Female Vocalists of Extreme Music Pt. 2Dags för del 2, fylld av nya growlerskor från hela världen! Denna gång frontad av Metallic Kitty från Stockholm (Dekadence, där även Nicke från Sterbahaus spelar gitarr).

Låtlistan är här:

1. Decadence - Metallic Kitty
2. Shadow - Tokiko Shimamoto
3. Otep - Otep Shamaya
4. Omakara - Nityangi
5. Holy Moses - Sabina Classen
6. Hydrolyx - Chelsea
7. Wetwork - Doc
8. I Hate Sally - Dee Prescott
9. Black Like Vengeance - Sheri Vengeance

Vem är er favorit denna gång?Tack som fan womenofextrememusic för dessa trevliga youtube-klipp!

Outworld

1997 i Houston U.S.A. grundade gitarrfantomen Rusty Cooley det progressiva metal bandet Outworld namnet härstammar från videospelet Mortal Kombats fiktiva värld.
De signade med Replica 2004, till slut i november 2006 släpptes debut albumet då hade redan sångaren Kelly Carpenter slutat.
Debutens progressiva och komplexa låtstrukturer samt medlemmarnas enastående musikalitet gav goda recensioner. En ny vocalist vid namn Carlos Zema anställdes och en ny version av låten "Warcry"med Zemas otroliga sång spelades in för en ny singel och video.Vill du få tag i singeln "Warcry" med Carlos Zemas sång finns den på Itunes.


Snart dags för Dimmu Borgir

Lite uppvärmning inför Dimmu Borgir ikväll! Om någon inte fått reda på det än så har konserten flyttas från Arenan till klubben. De kanske inte har sålt tillräckligt med biljetter... Det är i så fall tråkigt, men jag gillar klubben mer så för mig så blir det ju en bättre upplevelse!
Tecknad Serie - MetalocalypseNågon annan än jag som fastnat för denna asgrymma serie? Serien handlar om ett extremmetalband vid namn Dethklok som är så stora att de har blivit något slags supermakt i världen. Låtarna till serien skrivs av en kille vid namn Brendon Small som skriver allt och spelar allt utom trummor (gitarrer, bas och growlsång), trummorna körs av den svinigt duktiga trummisen Gene Hoglan (Death, Strapping Young Lad, Dark Angel, Meldrum). Själv är jag ett stort fan av Gene! Han är en av mina absoluta favorittrummisar. Jäkligt kul serie! Serien är dock kanske inte för de känsliga då den innehåller ganska mycket gore-humor, dock med glimten i ögat!

Det roliga är att det här fiktiva bandet säljer både skivor och merch på det här och har fiktiva konserter i cyberrymden. Marcus köpte nyligen en Dethklok-tröja som har fullt av gigdatum på ryggen som en turnétröja där alla är avbokade och anledningen varför står under varje datum. Bilder och trailer nedan.
Spel - Brütal LegendJag har redan bloggat om detta spela men jag känner att jag måste göra en blänkare igen när jag hittat tillbaka till det. Spelet utspelar sig i en miljö som mycket riktigt är en enda fet metalvärld och som bjuder på allt ifrån klassisk heavy metal till glam och hårdrock och death och thrash metal. Till kända fantastiska dängor och lite mindre kända guldkorn får man till en stor del köra runt i världens coolaste bil för att stanna och slåss med allt ifrån glam-rockare och emokids med din elgitarr och yxa. Väl lagom till boss-dags så får man istället köra ett strategi-spel mot motståndaren sk Stage Battles, med hjälp av sin armé av headbangers, motorcykelknuttar a la Halford, tjejmusiker med automatvapen (ja, kika på statyerna i uppdraget när du fixar vapnena åt dem) m.m. Ascoolt!

Låtlistan bjuder på saker som Sanctuary "Battle Angels", King Diamond "Welcome Home". 3 Inches of Blood "Destroy the Orcs", Crimson Glory "Quwwn of the Masquerade", Testament "For the Glory of...", Slayer "Metal Storm", Metal Church "Metal Church" och till med en Dethklok-låt "Murmaider". De drar sig inte heller för instrumentala låtar och har bland annat King Diamonds "Cremation". Glömde jag att säga att inga mindre än Rob Halford, Ozzy Osbourne och Lemmy Kilmister är med och gör röster till spelet? Är du hårdrockare och spelar, bara spelare, eller bara hårdrockare, du måste pröva det här spelet om du inte gjort det!

Någon som har PS3 och vill ta en match online? Säg bara till!

Lite screenshots!


Lite av de snygga bilarna i spelet. Självklart går det att uppgradera sin bil med både vapen och baslåda!


Vår roddar-hjälte Eddie Riggs (Jack Black) med sin yxa och gura


Eddie snackar med en av tjejerna i spelet, Lita Halford


Gene Simmons-monstret!


Klart man ska sola för att kalla fram bilen!


Man får demonvingar för att få en bra överblick när man spelar Stage Battles.


Här är väljer man sin armé.


Eddie och slutbossen


Club Paranoid - FKÜ

Var på Close-ups nya klubb Paranoid i veckan och såg FKÜ, och de hade en jäkla drag som vanligt. Nu headlinade ju dem så man fick se hela scenspektaklet som de borde ses. Jag har t.ex. tidigare aldrig sett trummisens egendesignade trumset som passade bra ihop med bandets övriga dekor och image. Jäkligt coolt!

Hitta bandet på myspace: http://www.myspace.com/moshoholics

Lite livevideos förstås, den sista videon bjuder även på lite moshpits!Serie - SupernaturalJag tänkte tipsa er om en serie som jag har börjat kolla på som verkar lovande. Vet inte om jag borde tipsa er då jag själv hade behövt bli tipsad. Detta är alltså ingen ny serie, jag har bara lyckats undå att titta på den. Den har nu precis börjat på säsong 6 i USA...

Själv är jag inne på säsong 2 med min vän Skorpan och som serie får den av mig godkända betyg med guldstjärna. Det är nämligen ingen serie som man blir helt beroende av (i alla fall inte jag) och alla avsnitt är inte högsta klass, inte dem bästa biskådespelarna stundals men jag gillar andan, storyn och även uppbyggnaden. Det märks väldigt tydligt att personerna som skrivit serien och gör serien älskar X-files och försöker göra en tribute som lyckas bra!

Jag tidigare sett X-files wannabe-serien Fringe och tycker själv att den utmärker sig att gå för långt hela tiden så det inte blir trovärdigt. Utöver det så har alla avsnitt likadant upplägg och men blir galen på vissa huvudkaraktärer som spelar över. Med detta i åtanke tycker jag Supernatural lyckas mycket bättre, för den har ungefär samma trovärdighetsnivå som X-files, gör lite samma race men ändå sin egen grej.

Serien handlar om brorsorna Sam och Dean som blir uppfostrade till att bli jägare av övernaturliga väsen och krafter. Deras mamma blev dödad av en demon och sedan dess har deras liv gått ut på att jaga alltifrån demoner och spöken till vampyrer och mutationer. Värd att kollas in, speciellt om man saknar X-files! <3

Här är trailern till säsong 1.


Foto - Dungeons and Dragons

Denna plåtning gjorde jag för länge sedan med en kompis från KTH, Manne, då jag gick där och med en duktig sminkös vid namn Nina. Hon behövde bilder till sin portfolio och jag tog tillfället i akt. Någon som har live:at någon gång? Alltså live rollspel? Det här skulle i alla fall bli våran version av en "Drow Elf", alltså en sorts mörk alv. Detta tog ca fem timmar att sminka om jag inte minns fel och vi var inte klara med fotograferingen förrens vid midnatt samma dag. Resultatet var dock värt det enligt mig. Stackars han som lånade ut sin hemmastudio, tack Jimin!

Vilken är din favorit?

Det tog ett bra tag att få bort också.. Tänkte bjuda på en ej tidigare publicerad bild där han har börjat ta sig sminket! Vet inte vad han ska föreställa här, men lite coolt ser det ut i alla fall.


Inspelning av sång/growl


Elizabeth värmer upp i sångbåset!

Nu var det dags att fortsätta inspelningen med att lägga sång. Elizabeth värmde upp och vi riggade upp allt i "sångbåset". Vi använder vårt förråd i replokalen som sångbås, som tillsammans med en dämpande skärm fungerar utmärkt för sånginspelning. Tillsammans med en kondensatormick (RØDE) och en kompressor så blir det ljuva, ja kanske inte toner, men ni förstår kanske vad jag menar.

Först ut idag var låten "The Awakening" och låtarna Unbreakable" och "Wrath of Judgement" har redan spelats in tidigare. Kvar är "Bloodlust" och demons femte låt "Doomed To Walk This Earth"!


Sitter vid spakarna som vanligt...


Ta i nu Lizzy för kung och fosterland! (Eller hur har ni det med sånt i Danmark?)


Kanske inte den mysigaste miljön att sjunga in i, men den fungerar!

Ny säsong av DexterNu har den fjärde säsongen av Dexter kommit igång igen! Jag har tidigare varit helt hooked på Dexter men är fortfarande smått i chocktillstånd för hur säsong tre slutade... Det första avsnittet på nya säsongen var sådär och jag var skeptiskt men avsnitt nummer var bättre och ser ut att utlova en bra säsong. Spännande!

Film - Wall Street 2

Förra veckan passade jag på att gå på bio med en kompis, han fick välja film och det fick bli Wall Street 2. Tyvärr har jag helt missat att se Wall Street 1 innan, så han fick fylla i lite detaljer när vi åt innan filmen började.


Man kan säga vad man vill om nyttigheten men skräpmat är gott!


Filmen överst då...


Min kompis ska alltid envisas med att ta dem största salongerna, men jag måste erkänna att det kan vara värt besväret.

Jag måste säga att jag var nöjd med filmen, slutet var kanske lite cheesy från en annars så dyster film som går igenom allt ifrån brustna relationer till finanskrisen. Men den var välgjord, snygg, bra skådespel och mycket hjärta hur som helst. Jag kommer aldrig glömma karaktären Julie från filmen...

Här är trailern för er som inte sett filmen än.


Landmine MarathonDeath/Grind bandet Landmine Marathon grundades 2004 i Phoenix, Arizona U.S.A  av basisten Matt Martinez, trummisen Mike Pohlmeier och sångerskan Grace Perry.Debuten "Wounded kom 2006 därefter följde "Rusty Eyes Awake" 2008 och nu 2010 kom "Sovereign Descent"
Här är musikvideon för "Shadows Fed to Tyrants"Spelning på Kolingsborg


Joakim Bergquist // www.SydSvenskaFoto.se

Nu ska man äntligen få spela på en av Stockholms största underground scener - Kolingsborg vid Slussen! Frantic Amber är bokat till den 22:a November där vi ska spela med flera andra metalband. Vilka återstår att se. ;-)

Om det är någon som är sugen på att köpa biljett så är det bara att skicka ett mail till band@franticamber.com så skickar vi mer information. Biljetterna kostar 80 kr.

The Agonist

The Agonist bildades 2004 i Montreál, Kanada. Bandet består av sångerskan och textförfattaren Alissa White-Gluz kännetecknade är hennes sångstil som består av growl och clean vocals. Gitarristen Danny McKay användande av oortodoxa ackord och udda melodier ger bandet ännu en dimension uppbackade av Chris Kells bas och Simon McKays trumspel.14 Augusti 2007 släpptes bandets debut skiva "Once Only Imagined" musikvideon för låten "Business Suits and Combat Boots" röstades fram som årets video nr 6 på 2007 år MTV2´s Headbangers Ball"The Agonist andra album "Lullabies for the Dormant Mind" släpptes mars 2009. The Agonist lyrik kretsar ofta runt moraliska problem såsom djurens rättigheter, samhället och tillståndet i världen. Världspremär för musikvideon "Thank You Pain" var på PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) blogg. Se den här nedanför.
Sonic Syndicate gör en Rammstein

Så var det dags för nästa band att göra en Rammstein. Med inhyrda strippor, droger och blod vill de skapa rubriker, det kan man säga vad man vill om eftersom det uppenbarligen fungerar. Facebook och Youtube.com har gått bananas med censuren vilket har generat en nyhet i Expressen. Videon finns ingenstans påYoutube och Facebook gick till och med så långt att de tagit bort hela Sonic Syndicates fansida som innehöll tusentals kontakter.

Nog för att Sonic Syndicate är lite för popigt för min bag kanske (speciellt med deras nya skiva som innehåller rena pojkbandslåtar...) men jag tycker att det var överdrivet av Facebook att ta bort hela deras fansida. Räckte det inte bara med att ta bort videon och censurera länkarna till videon? Undrar om de tar bort Facebook-konton också som sprider videon?


SONIC SYNDICATE - Turn It Up en Yahoo! Video


Btw: Vi får väl se om detta blandband får kommentarer om att huruvida dem kan spela/skriva låtar bara för att de visar bröst? Tjejmetalband får ju höra sånt oavsett hur mycket dem har på sig.Det får väl bli burkor för nästa Frantic Amber video?

Tack Amina för länken till videon!

Inspelning av de sista gitarrernaFörra helgen spelade Mio in de sista gitarrerna, och med det så är allt instrumentalt klart på demon. Äntligen! Jag satt vid rattarna och vi satt hela söndagen. Det har känts som att detta aldrig tar slut men nu är det bara sång kvar!


Mio kör hårt!


En annan syn jag är ganska trött på, haha!
Nya höstskorSom ni ser var det dags för nya höstskor så det var bara att ta en sväng på stan. Till slut nöjde jag mig med ett par stövlar på Din Sko för 599 kr. Min kille brukar skämta med mig att jag har skoköpsförbud eftersom jag har två hela flyttkartonger med skor. Jag kan inte låta bli att köpa skor jag gillar, och han tycker det är grymt kul. Men jag behöver inte skämmas för detta kör, de var inte dyra och deska till med ersätta ett gammalt par.

Hur som helst, nedan är de nya skorna!Han gillade förresten de nya skorna. ;-)

RSS 2.0