Pepp inför BIG4 och ny Anthrax låt


Nu är det drygt en vecka kvar tills denna historiska händelse sker på Ullevi i Göteborg.
Den blir historiskt på flera sätt då det ser ut som Scott Ian i Anthrax inte kommer  att delta
då han precis blivit pappa ersättare blir Andreas Kisser (Sepultura). Slayers gitarrist Jeff
Hanneman har blivit biten av en spindel som gett honom nekrotiserande fasciit en köttätande
sjukdom i högerarmen ersättare i skrivande stund blir Gary Holt (Exodus).

För er som inte har möjlighet att vara med på Ullevi sänder SVT Direkt i HD OCH 5.1 Ljud:

SVT 2 18.00
 

Maratonsändning från konserten med Anthrax, Megadeth, Slayer och Metallica från Ullevi. Kommentatorer är Per Sinding-Larsen och Linnéa Olsson. De två första banden sänds med viss fördröjning.

SVT 1 21.00
Forts. från SVT2 slutar ca 23.45: Efter extranumren summerar Per Sinding-Larsen och Linnéa Olsson dagens musikmaraton.


För att värma och peppa inför BIG4 se dessa inlägg om banden där ni kan se musikvideos och få historik ni
kanske inte kände till innan:

ANTHRAX

MEGADETH

SLAYER

METALLICALagom till BIG4 släpper ANTHRAX sin nya singel "Fight´Em Til´ You Can´t" från kommande albumet.


ANTHRAX - Fight'em 'til You Can't by NuclearBlastRecords

Du kan ladda ner låten gratis och lagligt från skivbolaget här.

Blir det publikhavet på Ullevi eller en myskväll i tv soffan och vad tycker du om nya Anthrax låten?

Hårdrocks-kryssningar


Den 8-9 september Östersjöns coolaste hårdrockskryssning - hyttpriser från 395 kr -  Glöm inte att boka biljett i tid


Den 6-7 oktober är det dags för en ny tur på Östersjön under Sweden Rock-flagg!Biljetterna är nu släppta. Boka plats i tid – nästan alla de 11 tidigare Sweden Rock-kryssningarna har varit slutsålda! Sex band kommer att spela ombord.
Hyttplatser från 595 kr


Den 13-17 Oktober lättar KISS med flera band ankar på de KISS KRUISE Den 23-27 Januari 2012. 40 band kommer att spela tolv är redan bokade på 70 000 Tons of Metal.
Vilken/vilka kryssningar åker du på?


Ace Frehley - No Regrets


En av de mest inflytesrika gitarristerna från 70-talet som inspirerade en hel
generation gitarrister att börja spela gitarr. Ace Frehley släpper sin självbiografi
"No Regrets"  i höst. Han är en av grundarna till ett av världens största hårdrocksband.
Vi får vi följa med på resan från den tidiga barndomen till livet som rockstjärna. Det vilda
festandet, avhoppen, återföreningen samt solokarriären.

Som en aptitretare inför boken kan ni se musikvideon till "Rock Soldiers" med den självbiografiska texten om Aces liv.Ibland blir det inte som man tänkt sig...Livet för min del har tagit ett par kraftiga vändor den senaste månaden. Ibland blir livet helt enkelt inte alltid som man tänkt sig. Innan jag går ut med det jag syftar på så vill jag bara säga att jag och den som det berör är helt överens om besluten som gjorts.
 
Det som hänt är att Marcus och jag har nämligen gjort slut för ett litet tag sedan. Vi har då också bestämt oss för att sälja den fina lägenhet som vi renoverat i lite över ett år. För min del var det ett oundvikligt beslut då kärleken någonstans på vägen bland allt bandfix och slitande inte fick sin rätta plats. Marcus är dock fortfarande en av mina bästa vänner och hans band Sterbhaus ligger mig nära om hjärtat. Därför vill jag avsluta med att berätta att de precis kommit tillbaka från sin tid i Abyss studion med en lyckad inspelning av deras andra skiva.
 
För er nyfikna så kan ni kolla in bandet här:
http://www.sterbhaus.com
http://www.myspace.com/sterbhaus
 
Följ deras arbete med nya skivan på deras blogg:
http://www.blogg.se/sterbhaus
 
Se gärna också deras oslagbart snygga video från deras första skiva.


Frantic Amber på Sweden Rock Festival

Nu på torsdag den 9:e juni kommer vi spela på Rockklassiskerscenen på Sweden Rock Festival! Tiden är kl. 19:10 och vi kör 40 min, varav de tio sista minutrarna är precis efter Accept slutar spela.

Kolla in eventet på Facebook för mer information om giget eller de andra Nemis-banden:
http://www.facebook.com/event.php?eid=131275036947941Till råge på det så är detta på min födelsedag! Snacka om kanondag! :-D

Debaser Medis

Nu var dagen äntligen här då vi skulle spela på stora Debaser Medis i Stockholm! Evenemanget var bandet Degradeads release party och vi var ett av banden som fått äran att spela förband till dem. Dealen var så att vi förband (vi, Skitarg och Dark Forest of North) skulle spela på samma utrustning, och det föll sig så att det mesta skulle tas från oss, dvs förstärkare + lådor och trumset.Dock så hade vi lite problem då sladden till min Mesa Boogie footswitch hade glappat dagen innan. Tyvärr är Mesan utformad så att man bara kan byta ljud med footswitchen och glappar sladden så kan den byta ljud helt av sig själv. Samma dag åkte jag då runt till alla möjliga musikaffärer för att leta en 7-pinnad midikabel som skulle passa till footswitchen. Ingen hade en sån till salu och det såg hemskt mörkt ut. Det sista stoppet, och det bästa stoppet visade sig vara Deluxe Music vid Fridhemsplan. De hade inte heller kabeln först men lyckades på ett mirakulöst sätt trolla fram en åt mig..


Tack till Deluxe Music!!

Efter sladdjakten så hade jag bråttom som fan till replokalen för att lasta alla grejer så det var bara att hoppa in i närmsta taxi. Tack och love så körde han kanon så jag var gått och väl framme innan de flrsta andra. Den enda som var före mig var Elizabeth hur nu det gick till?! ;-)


Till det här giget så ville Lizzy färga håret, och som både bandmamma och nuvarande värdinna (eftersom hon bor hos mig under hennes Stockgholmsvisit), så fick jag uppgiften att färga hennes hår. Idéen var att hennes överhår skulle bli lila och hennes underhår cerise rosa. Tre färgningar, avfärgningar och blonderingar senare var håret fortfarande inte snyggt så vi fick göra det ytterligare en omgång (stackars hennes hår) och köra svartlila överhår och lila underhår. Det blev dock toksnnyggt!


Hahaha, grönöga och gulöga...

Till slut kom två av grabbarna i Skitarg och vi började packa grejerna i vanen. Det blev en hel del tetrispackande eftersom det var mycket grejer som skulle med... O_o Hur som helst så gick det ganska snabbt eftersom vi var många, tack till Skitarg som kom och hjälpte till att bära!


Grejerna var ihoppackade i replokalen redan dagen innan - skönt!


Packa, packa, packa!


Äntligen framme på Debaser Medis!

Nu var det dock på baksidan vi lastade in grejerna men det var verkligen inte speciellt glamouröst så jag tog en bild framifrån istället. Medan Degradead soundcheckade så passade jag och Elizabeth på att handla något att dricka och lite snacks medans vi väntade på att resten av bandet skulle komma.


Degradead börjar rigga upp...


Fina lokaler!


Synd att det var någon personal i baren än så man kunde ta en öl! ;-)


När alla kommit och alla band som skulle sounchecka var klara så satte kvällen igång och publiken hade redan börjat hopa sig utanför. Medans stället fylldes på så spelade det första bandet Dark Forest of North och vi och Skitarg hade redan börjat göra oss i ordning. Det var vitkigt att vara på plats så snart bandet innan var klara, annars skulle vi aldrig ha klarat av tidschemat. SAmmanlagt den här kvällen kom 480 personer (!!!)...


Äntligen var det dags för oss att gå på! Fan vad vi längtat till den här dagen, slitigt med att sälja biljetter samt repat en ny trummis. Men det var det värt alla gånger! Scenen upptogs att dubbla trumset och förstärkara så den var inte riktigt så stor som vi hoppats när det väl kom till kritan, men kul var det som faan. Här är lite bilder och videos!


Foto: Patrick Forsgren


Foto: Patrick Forsgren


Foto: Patrick Forsgren


Foto: Patrick Forsgren


Foto: Patrick Forsgren


Foto: Patrick Forsgren


Foto: Patrick Forsgren


Foto: Patrick Forsgren
Vi vill passa på att tacka alla så mycket för den här kvällen! Alla som kom och inte minst Degradead som vi också vill säga grattis till för den nya asbra skivan! Nu är vi definitivt taggade inför Sweden Rock-giget!

Conan the barbarian 3D
Ekenstock Festival

Vårens gig-yra inleddes med ett gig i Haninge som headline på Ekenstock Festivalen på Ekensgård. Detta var också vårat första gig efter Sandras Australien-resa. Hon kom faktiskt hem samma dag som detta gig, klockan elva på morgonen (vi skulle spela klockan 22.00). Hon var verkligen en tapper tjej då hon med jetlag åkte och körde en uppvärmingsrep och sedan bar grejer med oss till giget.


Äntligen är Sandra och Elizabeth tillbaka!

Även Elizabeth har varit borta från oss ett tag då hon beslutat sig för att flytta hem till Danmark, och bara kommer upp till Stockholm till gig, inspelning och liknande. Nu när vårt distanssamarbete varat i ca en månad så kan vi glatt berätta att det fungerar väldigt bra!


Vår livetrummis - Erik Röjjås!


När vi väl vär där tog vi det lugnt i gräset och åt hamburgarna som var bandmaten. Solen sken och vädret kändes faktiskt äntligen som sommar. Kvällens trummis (och även för de två andra gigen samma vecka) var Erik Röjjås från banden Decadence och Netherbird. Han är en grym trummis och ställde upp för oss med mycket kort varsel! Det var även han som körde på vårt gig i Göteborg i februari. Tack Erik!


Mitt hår har börjat bli brunt.. Kanske är dags att färga det svart igen eller är det snyggt som det är..?

Logen såg ut ungefär som man kan vänta sig på en fritidsgård, söt och städad och utan alkohol, men det var fylld av all möjlig frukt, godis och annan dricka man kunde tänka sig. Så det gick ingen nöd på oss.


I logen...


Mio klarsminkad och ready to rock...

Något annat kul var att tjejerna från mitt gamla band Vision skulle lira samma kväll (numera under namnet Spitchic). Klart skulle man se dem! Här sitter dem och glassar i logen och nedan även lite livebilder från deras gig.


Spöklika Spitchic...Isabella (Queen B) kickar loss på första låten.


Mona med ett av deras ökända lösskägg! :-)
Våran gamla trummis Emlee spelar i det bandet.


Isabella kör lite sweettalk på scenkanten i mitten av giget

Efter en rivig show fylld av gamla minnen aå var det bara ett band emellan och sedan dags för oss att gå upp på scen! Efter Wacken Metal Battle-giget så kör vi nu alltid intron, och inte missade vi att ha med oss det när vi skulle köra som headliner. Stämmningen steg tills vårt gig brakade igång med Wrath of Judgement som som vanligt är våran öppningslåt.Giget var skitkul men tyvärr hade vi problem med basljudet under hela giget då basförstärkaren hade gått sönder precis innan vi skulle gå på. Om basen hördes bara skrap och efter 20 min dog ljudet helt. Tack vare duktiga tekniker, ett trumsolo av Erik och en frågestund på scen av publiken till bandet så klarades det upp på ett smidigt sätt. Efter det lilla avbrottet så fortsatte vi giget som inget hade hänt (hoppas jag?). Kul som fan var det i alla fall. :-)

Nu var det första av sommarens gig avklarat, och extra kul var det att får göra det med Spitchic. Nästa gång vi ska giga med dem kommer bli på Sweden Rock Festival, de spelar precis innan oss på samma scen (Rockklassikerscenen) den 9:e juni. Det kommer bli awesome!

VI ÄR SATANS FOLK
Rekommenderar att du ser det nerkortade youtube klippet från "Svar Direkt" 1984 ovan innan du läser texten här.
Året var 1984 nu skulle hårdrocken och i synnerhet bandet W.A.S.P. sättas åt i  svenska statstelevisionen SVT på det hårt vinklade debattprogramet "Svar Direkt". Programledaren Sivert Öholm hade bjudit in rockjournalisten Anders Tengner (Okej, Rocket) och författare till "Access All Areas"  som hade skrivit om den fruktansvärda gruppen "W.A.S.P." i sin tidning Rocket nu skulle han sona sitt brott. "Svar Direkt" hade preppat studion full med antagonister från barn som
var långt ifrån den åldersgrupp som Rocket var ämnad för samt arga föräldrar till en regissör *host* som tyckte att han representerade ungdomens åsikter. Men det sjukaste av allt var avslutningen när en liten flicka läser följande diktTanken var att tv publiken skulle tro att det var den lilla flickan som skrivit dikten med det var långt ifrån sanningen det var en redaktionsmedlem på "Svar Direkt" som skrev den.  "SVT fri från kommersiell och politisk påverkan.


RSS 2.0