Dimmu Borgir på Klubben



Konserten blev som tidigare sagt flyttad till Klubben från Arenan, och bra var väl det eftersom Klubben var ganska full dock inte överfyllt. Det hade sett ut att vara väldigt lite folk om de kört på Arenan. Jag tycker det var väldigt konstigt att konserten sålde så dåligt, fick mycket feedback på facebook att flera gärna hade velat vara där. Så ni som ville gå och köpte biljett, varför stannade ni hemma?

Spelningen började bra med förbanden Sahg och Enslaved som båda tävlade om vem som kunde bygga upp stämmingen innan Dimmu Borgir bäst. I och med att konserten från början var tänkt att vara på Arenan så var både ljus, ljud och band anpassade till en större scen vilket kunde vara en nackdel men blev ikväll en fördel då det alla band såg ut som kraftpaket på den lilla scenen.





Förbanden hade som vanligt inte det bästa ljudet men det blev inte bättre av att gitarristerna hade tagit med en gammal Marshall (Sagh) och Peavey (Triple XXX, tror jag det var). Peaveyn är iofs helt ok för kompgitarr men när killen skulle göra solon på den, utan speciellt många pedaler dessutom, så blev jag riktigt ledsen. Han skulle mått bra av en ENGL!

När det var dags för Dimmu Borgir att äntra scenen så höjdes rösterna och det fylldes på med folk. Trumsetet stack verkligen ut och såg oproportionenligt stort ut på podiet på den lilla scenen (i jämförelse med Arenans). Inte mig emot!





Dimmu Borgir började med låten Spellbound by the Devil och satte ribban högt på en gång. Ljudet var grymt bra, verkligen grymt bra. Gitarrerna lät bra, basen lät bra, sången, trummorna, keyboarden allting helt enkelt. Och mixen var också bra. Inte mycket mer att önska enligt mig. På några låtar i mitten tog trummorna över i och för sig men det löste sig snabbt. De spelade inte så många gamla låtar (det kanske beror på det senaste medlemsbytet?) och lämnade kanske några guldkorn att önska men repertoaren var ändå väldigt bra och publiken verkade nöjd.

Det bästa var dock encoren på slutet då Dimmu verkligen kom igång och stämmingen blev total. De fyra sista låtarna satt kanon och de gjorde väldigt små, nästan inga alls, uppehåll mellan låtarna. Moshpiten bredvid bara växte och det blev stora problem att filma. Inte minst för lite eget headbangande. ;-)













Kommentarer
Postat av: Bumbi

Skulle dit egentligen, men är PANK! Hoppas det var bra i alla fall!

2010-10-15 @ 08:55:24
URL: http://annabumbi.blogspot.com
Postat av: Grimgoth

Skulle vilja varit där, har ju fan inte sett dom än.

2010-10-15 @ 09:46:30
URL: http://grimgoth.blogg.se/
Postat av: Seance

Mkt bra inlägg! Skulle gärna gått men var uppbokad. Konserter mitt i veckan är ingen hit. Bra och intressant reportage med Dimmu Borgir i nya SRM hade det kommit någon veckan innan hade det säkert ökat intresset för konserten.

2010-10-15 @ 19:27:50
URL: http://seance.blogg.se/
Postat av: Seance

Här har du en grym kille som kör ENGL

http://www.engl-amps.com/indexenter.html

2010-10-16 @ 03:08:53
URL: http://seance.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0