4 Octave Wonders Part 7 - Daniel HeimanEn svensk minsann och en kille jag hoppades skulle kvalificera sig till den här avdelningen. Jag har tack och lov snubblat förbi en kille på nätet som har tålamodet och är grym på just det där med att precisera noter hos sångare och han har hittat D2 som lägst och F6 som högst, alltså två snäpp över 4 oktaver och det är jag väldigt glad för, det innebär nämligen att jag i den här avdelningen får dela med mig av den sångare och det bandet (Lost Horizon) som jag tycker är grymma på att "gifta" sång med musik. De passar så fruktansvärt bra tillsammans!

Jag vet inte hur (o)känd Daniel är bland massorna men av de metal-vokalister Sverige haruppbringat genom åren tycker jag han är en av de absolut bästa så ni som är lite hardcoreoch följt svensk metal vet säkert vem den här snubben är. W.A.S.P., Kiss och Black Sabbath var lite av det som dånade från pojkrummet under Daniels uppväxt. Redan tidigt var han inspirerad av sång och sångare och började själv utforska sin röst. Snabbt förstod han att han kanske hittat sin grej och vid 14 års ålder sjöng han i sitt första band med kompisen Fredrik Olsson. De har sedan dess, till stora delar, följts åt genom åren. Fredrik flyttade dock som 22-åring till USA för att studera på Musicians Institute. I över tre år blev Fredrik kvar i USA och under tiden studsade Daniel runt bland olika band (T.ex Destiny där han bara stannade i några månader) innan han landade i Lost Horizon.

Lost Horizon behövde en till gitarrist och Daniel tipsade om Fredrik som precis kommit hem från USA och vad som följer är inte mindre än svensk power metal-historia.

Lost Horizon hann bara släppa två plattor med Daniel men de är skitbra båda två så jag rekommenderar alla att kolla upp dem! Lost Horizon är inte officiellt nerlagt men saknar sångare och det verkar inte hända så mycket om man dömer av deras hemsida.

Daniel är internationellt hyllad för sin röst och lovorden strömmar fortfarande in både här och där, med all rätt! Denna skumma snutt från "Highlander (The One)" har nästan en halv miljon visningar på Youtube...Från "Awakening the World" som släpptes 2001 lyssnar vi på "World Through My Fateless Eyes".Daniel, missnöjd med bristen av enighet inom bandet, den allmänna attityden och med hur saker och ting sköttes hoppade därefter av Lost Horizon. Han tog med sig Fredrik och tillsammans startade de bandet "Heed" som trots att de var aktiva mellan 2004 och 2008 tyvärr bara släppte en platta. Skivan fick genomgående ett bra mottagande med bra till väldigt bra recensioner. Många hoppades på mer, trist att det inte blev så. Heed med "Nothing" från enda plattan "The Call".Mer Heed och låten "Salvation".I samma veva han skulle dra igång Heed blev han tillfrågad om han ville sjunga på Crystal Eyes nya album "Confessions of the Maker". Han fick också erbjudandet att bli medlem i bandet men eftersom han ville satsa helhjärtat på Heed så tackade han nej till medlemskap men tackade ja till inspelningen. 

Från Crystal Eyes album "Confessions Of The Maker" som släpptes 2005 kör vi "The Charioteer".Han har också gjort flera gästinspelningar och en av dessa är från 2008 då han gästsjöng på låten
"Inner Peace" med bandet Harmony.


Man vet att man har nått åtminstone kultstatus när grabbarna gör allt för att imitera dig på Youtube....För närvarande hittar vi Daniel i bandet Lavett som spelar bandit-rock (vet inte det är ett vedertaget begrepp
men det är vad jag kallar det som oftast spelas på radiostationen bandit) och de gör det faktiskt ganska bra.
Här är "Don't Leave me this Way".Som avslutning, en av låtarna som satte svensk power metal på kartan - "Highlander (The One)" från "A Flame to the Ground Beneath".Allt som barndomskompisarna Daniel och Fredrik gjort tillsammans tycker jag låter skitbra
så vad jag nu skulle vilja se är ännu ett projekt med dessa båda!

http://www.lavett.net

http://www.myspace.com/lavettband

http://www.facebook.com/pages/Daniel-Heiman/66276257813

Kommentarer
Postat av: Seance

Daniel Heiman är en för jävligt grym sångare. Nu när sång guden Midnight från Crimson Glory har lämnat oss vore Daniel den perfekta ersättaren i Crimson Glory. Om inte den drömmen går i uppfyllelse kan man hoppas på en återförening med Lost Horizon. Det viskas att Daniel Heiman är ny sångare i engelska Dragonforce.

2011-02-13 @ 22:10:14
URL: http://seance.blogg.se/
Postat av: Art By Tina/Tina Axelsson

Tack! Kul att du gillade min tolkning av Bumbi-Anna.

2011-02-14 @ 18:54:27
URL: http://trueborn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0