Metal Valkyries Tour - dag 1


Frantic Amber och Jocke Wallgren som följer med som vår livetrummis.

Äntligen var dagen här då vi skulle åker på turné i Ryssland med Hysterica! Vi möttes upp på flygplatsen då vi samlat oss i olika bilar. Packningen var så minimalistiskt som den bara kunde då utrustningen skulle med. Vi hade bara två extra väskor med oss utöver handbagagen, instrumenten och merch:en. Flera av oss hade dock glömt att växla pengar till rubel så vi fick se till att göra det på plats på arlanda. Där fick vi lära oss att en rubel var en fjärdedelskrona. Helt plötsligt så kände man sig rik. Efter lite shopping på taxfreen var dags för avfärd.


Mycket rubel blir det!


Sandra shoppar...


På väg mot Ryssland!

Många hade varnat oss för att vara så försiktiga så möjligt med vad vi sa när vi kom till Ryssland med våra instrument då det är jättesvårt att få ett annat visum än turistvisum och att man på turistvisumen inte får spela i landet. Ursäkter som "we are only going to jam with some friends" och berättelser om spelning på några vänners bröllop haglade på flygresan till Ryssland. Vi blev till och med varnade på Arlanda när de såg våra instrument att de var väldigt hårda i Ryssland och att vi riskerade att bara bli hemskickade. Men när vi kom fram så var det inga problem alls. Vi bara gick förbi tullen med instrumenten brevid de uniformsklädda personalen som inte rörde en min. Vi gjorde vårt bästa för att dölja vår förvåning.


Frantic Amber och Hysterica på flygplatsen i Moskva.


Vår tourguide Sergey stod och väntade på oss vid flygplatsen lät inte heller förvånad, det verkar som att hela grejen var lite överspelad. Sergey visade oss tillsammans med chaffören Igor m.fl, det som kommer vara turnébussen här i Ryssland.Den fick snabbt smeknamnet "Gula faran", dock skulle det senare ändras till ett mer passande namn...


Det blev en del packning ändå...


Frantic Amber, Hysterica och vårt ryska tourcrew!


Vår tourguide Sergey Vasilyev!

Nu skulle vi dock åka till kaluga för att festa och äta middag, lite som en kick off för turnén. Resan till Kaluga som egentligen skulle tagit två timmar tog nu fem timmar istället på grund av trafikstockning av olyckor som gjorde köer i flera mil. Och vi som var trötta och hungriga som faan... De flesta av oss hade bara ätit frukost. En nämnvärd sak är att vi hörde sirener från poliser hela tiden. Bosse (Hystericas manager) sa senare " Jag har aldrig sett så mycket snutar i något annat land." Det var verkligen sirener hela vägen till Kaluga. Och ingen musik hade vi heller för de enda skivorna chaffören Igor hade var Hip Hop. :-P Räddningen blev min dator då jag tagit med både filmer och musik, och det fanns en anläggning med både ljud och bild. Trötta som vi var så valde vi att först se en film, det fick bli filmen Devil som visade sig vara ganska bra.


Vi fick också se bilder på oss i en lokal Kaluga-tidning som hade skrivit om festivalen vi skulle spela på den 7:e mars, Железные Девы 2011 även kallad Zheleznye Devy fest. Riktigt coolt!
Lokal tidning/magazin i Kaluga


Samma kväll fick vi också vårt första besök i en rysk affär. Det fick bli på en bilmack som varken hade korv eller något annat i matigare väg. Det enda som fanns var chips, godis och sprit i alla dess former. Bland annat så hittade vi en färdigblandad energidricka med sprit kallad "Red Devil". Den passade väl till filmen och matchade även bra till Sandras hår.


Elva på kvällen kom vi fram till restaurangen som vi skulle ätit middag vid klockan sex. Det var becksvart ute och snödrivor till knäna.Vargen var också verkligen in på knuten då vi faktiskt såg ett par kika ut genom skogsskuggorna. Vår bokare Mihail välkommnade oss och berättade hur vi skulle göra med grejerna och de närmaste dagarnas schema.


När vi kom fram till Kaluga skulle vi först göra en snabbsväng till hotellet som låg ganska nära för att lämna alla grejer. Vi hann dock bara precis dit innan bilen fastade i snön och alla fick gå ur bilen. Hotellet var kändes lite som ett vandrarhem från 60-talet. Hårda sängar och roliga lakan var bara förnamnet. Men vi var bara glada över att få vara där så det var kul! Vi lämnade grejerna i våra rum och gjorde oss snabbt klara för att åka iväg till middagen.
Som jag tidigare nämnde så hade bussen fastnat i snön och inte så lite heller, fem-sex grabbar fick till slut stå och putta på bilen (ryssarna insisterade på att tjejerna inte hjälpte till...) men till slut så gick det. Dock så var vägen inte vad den skulle varit så resan blev en utmaning i att hålla i sig i sätet. Ingen gick säker då det guppade så in i helvete och Chaffören Igor fick göra kraftiga svängar med handbromsen för att inte hamna i fler snödrivor. Nämnde jag att hastigheten vi höll kanske inte var den mest optimerade förr vädret? Haha, vilket äventyr det var!

Som tur var så hade våra bokare pratat med köket om trafikläget så de hade väntat hela kvällen på att servera middag åt oss och nu när vi var framme så tog de emot oss med öppna armar trots att klockan var närmare midnatt. Väl där så var allt uppdukat i fin anda. I kontrast till hotellet så kändes maten påkostad och jättegod, och tillsammans med det blev det mycket vodka och mousserande vin för att fira turnéns början.
Förrätten!
Vissa fick jättegod kyckling med potatis..


Mycket vodka blev det!


Andra fick jättegoda dumplings!
Vi festade till mitt i natten ungefär då vi fick åka hem i omgångar i en liten bil då bussen var ställd i stan. Dock så fick den sista truppen, där jag själv såklart ingick, gå biten hem då bilen som skulle skjutsa oss antingen gått sönder eller fastnat så hårt i en snödriva att de givit upp att försöka få loss den mitt i natten.

Kommentarer
Postat av: Oupire

Cool report. It's great to get to know what foreigners think about Russia )))

2011-03-10 @ 20:57:20
URL: http://rockaluga.ru
Postat av: Bumbi

Fan va lyxigt ni verkat haft de då. När vi drog runt i Europa kunde det hända att vi hamnade utan hotellrum äns. De måste verkligen gilla er ju! :D

2011-03-10 @ 23:57:26
URL: http://annabumbi.blogspot.com
Postat av: Seance

Spännande med vargarna som kikar fram ur skogs skuggorna.Ser mycket fram emot denna följetång om Rysslands turnen.

2011-03-11 @ 00:58:19
URL: http://seance.blogg.se/
Postat av: BabyStrange

Bildbomb! <3 Väntar med spänning på kommande delar!

2011-03-11 @ 01:59:58
URL: http://poetsaredepressed.blogspot.com/
Postat av: Hedvig

Vilket roligt inlägg! Ser fram emot fortsättningen! :)Kram

2011-03-11 @ 12:05:22
URL: http://hedvighandarbetar.blogspot.com/
Postat av: Kim

Kul läsning. Väntar med spänning på Metal Valkyries Tour - dag 2... ;)

2011-03-11 @ 13:24:23
Postat av: Grimgoth

Underbar rapport du och tjejerna bjuder på!

Ibland önskar jag att man var på plats med...sv:

Tack för dina många härliga kommentarer!

3vlig Fredag!

2011-03-11 @ 14:02:42
URL: http://grimgoth.blogg.se/
Postat av: Jessi Fox

FYFAN säger jag bara.. vilken jävla resa ni ser ut att ha haft! grymt!!!!!!!!

2011-03-11 @ 22:58:06
URL: http://jessiljungkvist.blogg.se/
Postat av: Glenn Flansburg

Besides Kaluga, Tula and Moscow, where else did you play? Julia, the lead singer for Angelical Tears (www.angelicaltears.com) is from Orel, Russia, not from from Tula. I've driven through there many times myself. We wouldn't mind doing that tour ourselves in the future.

2011-03-21 @ 04:27:14
URL: http://www.angelicaltears.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0