Metal Valkyries Tour - Dag 5


Här skrider vi över det Röda torget

Den här dagen fick vi änltigen en sovmorgon, det var skönt då vi hade en grym efterfest dagen innan. Alla duschade och och åt frukost, sedan bar det av till Moskva, en resa som tog ca 3 timmar. Väl framme så började dagen med ett besök på Röda torget där fick vi se Kempl och Lenins sarkofag. Vi tog mängder med bilder och vissa av oss köpte några varma ryska mössor.
Efter utflykten så åkte vi till spelstället Kasta och soundcheck.
Åkte till spelstället
Soundcheck
Middag
Andra band som spelade
Gig
Hystericas gig (Jocke = Heavy metal man)
Efterfest
Resa tillbaka till Kaluga 3 timmar med fulla sångerskor i bilen
Inköp av tårta och godis till Frantic Ambers 1 års-jubeleum dagen efter.
Däckade i fyrbädds
Den femte dagen bar det av mot spelningen i den stora huvudstaden Moskva! Först på schemat var dock en liten rundtur så vi fick se Röda torget, Lenins sarkofag och Kreml. Vi tog mängder med bilder och vissa av oss passade på att köpa lite varma ryska mössor.Frantic Amber-gänget framför Kreml! :-D


Is-kreml


Hela gänget framför Lenins sarkofag.. Creepy...

Klubben vi skulle spela på var en mörk och mysigt inredd rockklubb där Doro Pesch hade spelat på bara tre dagar innan oss, vilken ära! Det verkade dock inte serveras någon mat där för vårat crew beställde mat på order och åkte och hämtade den till oss. Hysterica åt först under vårat soundcheck och sedan åt vi när det var dags för dem. Logen var egentligen två rum men vi och Hysterica valde att dela rum med varann och det bandet och trubaduren tog det andra rummet.


Slutlekt på torget och time att åka till spelstället...


Utanför spelstället, våran affisch längst upp till vänster!


Rocklubben vi skulle på hade tre dagar tidigare haft Doro Pesch på samma scen!

När vi väl kom till spelstället så var det soundcheck på en gång. Ljudteknikern var en rolig filur som gick runt med pannlampa på huvudet och talade engelska med en ganska bred amerikansk dialekt. Noga var det med gitarrljuden och inga problem där! Det gick snabbt att få hjälp om det behövdes men då tre band plus trubadur skulle sounchecka så hade vi ändå inte så lång tid på oss. När vi väl spelade tillsammans så var det tydligt att Jocke körde hårdare än trummisarna som soundcheckat innan., vi hörde inget annat än trummor och sång! > < Och ändå så var vi tvunga att gå av scenen... Vi blev dock lovade en liten linecheck precis innan giget så vi fick hålla tummarna för det då.


Hysterica kollar in scenen, de såg nöjda ut!


Ljudteknikern! Denna gång utan pannlampa. ;-)


Grillmiddag under Hystericas soundcheck

Först på scen var trubaduren Andromalius, som var en gitarrist, låtskrivare och sångare (förmodligen i den ordningen) som hade ett enmansprojekt. Det var nog första gången som jag har sett ett enmansband live men någon gång ska väl vara den första! Det var någon form av symhonisk blackmetal fullt av gitarrsolon med vissa skrik här och där. Arrangemanget framfördes av backing tracks och trummaskin innehållande allt utom sologitarr och sång. En trogen lirare stod längst fram och headbangade och det var starkt jobbat.


Saras (basisten i Hystericas) nyinköpta mössa, passar ganska bra på Jocke va?


Elizabeth förbereder sitt gröna löshår inför giget

Andra bandet var Blackthorn som jag nämde i det tidigare Metal Valkyries-inlägget. Ett tjejband som kör en fom av symphoniskt mörk metal med operasång blandat med growl. Sångerskan hanterar båda sångstilarna helt klart även om gitarristen också growlade. I bandet så har de förutom den vanliga sättningen av trummor, sång, gitarr och bas även en tjej på violin, så de behövde inte lägga tilll stråkar på den symphoniska bakgrunden som de hade via backing tracks utan de framfördes live, coolt som fan! Bandet kan kollas upp här: http://www.myspace.com/blackthornian


Sara sminkar nästan alla i Hysterica, hon är utbildad maskör och hemskt duktig!

Efter Blackthorn var det dags för oss och jag måste säga att det var lagom nervöst var det att gå upp på scen och inte veta om man skulle höra sig själv eller någon annan. Men det visade sig vara helt obefogad oro! Jag vet inte vad den lurige ljudteknikern gjort men nu hördes allting jättebra!


Vi körde hela setet förutom den ryska covern, då vi kände att det skulle vara exklusivt för festivalspelningarna vi hade i Tula och Kaluga. Dock så ville publiken ha mer när vi var klara med setet men då började Sandras bas att strula, så vi följde vår första plan och lämnade scenen med uppvärmd publik åt Hysterica!


Hysterica hade verkligen taggat sig själva den här kvällen och sångerskan hade både blött håret och hade med sig piskan på scen! Att de senare hade flera överaskningar kommer senare. De började som vanligt med att köra en av de nya låtarna (Heels of Steel) och headbangade så att alla i närheten (inklusive mig själv) blev nedstänkt av vattendroppar från sångerskans blöta hår. Säkert inte publiken emot då det var varmt som fan!Showen fortsatte och de hade skurit bort sina mer lugna låtar för ett ordentligt drag. På en av de sista låtarna så kom överaskningen (som vi förstås visste). Låten var Heavy Metal Man och går i stil med "I want a Heavy Metal Man!" i riktigt klyshanda med glimten i ögat. Upp på scen kommer vår trummis Jocke utan tröja och headbangar med Hysterica! Haha, tjejerna i publiken blev galna! Synd var fick vi ingen film på detta då inte ens Bosse (Hystericas manager) lyckades få med detta stycke, men en bild finns i alla fall på detta.

Giget avslutades med att vi körde en repris från dagen innan och vi kom på scen på sista låten och headbangade med Hysterica, det blev en bra avslutning på gigen och en bra början på efterfesten!En video från gigen på youtube finns nedan.Vodkan flödade på den sista kvällen vi skulle vara i Ryssland och många fina ord utbyttes banden emellan och till vårat crew, inte minst till Sergey som stått ut med oss under alla dessa dagar!


Festcrewet!


Vill tillägna speciellt tack till Sergey som tog hand om oss på turnéen som vår tourguide och vän!

På vägen tillbaka till Kaluga-hotellet som vi skulle sova på igen så kom vi i FA på att det hunnit bli jubelium för Frantic Amber! För ett år sedan, rättare sagt mars den 9:e, så körde vi Frantic Ambers första rep med full sättning. Och nu hade klockan blivit över midnatt, alltså var det vår årsdag! På första närmsta nattöppen affär så köpte vi en stor chokladtårta som vi tänkte fira med när vi kom till hotellet. Tyvärr så lyckades de flesta däcka redan under bilturen, hur det nu är möjligt då det var en extremt guppig färd! Men vi slog vad istället att ha tårtfrukost när vi vaknade morgonen efter!


Den guppiga och kanske inte helt nyktra resan tillbaka till hotellet ;-D


Kommentarer
Postat av: Seance

Dessa turne inlägg dominerar.

2011-03-29 @ 18:46:05
URL: http://seance.blogg.se/
Postat av: Daniel B

Som alltid trevlig läsning. :)

Både Frantic Ambers och Hystericas Moskva gig finns, i sina helhet, på film...

2011-03-30 @ 10:12:36
Postat av: Bumbi

Så kul att se! :D

2011-03-30 @ 10:46:00
URL: http://annabumbi.blogspot.com
Postat av: Stones

Trevlig läsning med massor av grymma bilder. Kul resa antar ja.

2011-03-30 @ 11:58:18
URL: http://tuneoftheday.blogspot.com/
Postat av: Grimgoth

Fan vilken resa och gig, måste vara underbart att fått uppleva detta.

Helvete alltså.!

2011-03-30 @ 12:21:16
URL: http://grimgoth.blogg.se/
Postat av: Sandra

Låter som en sjukt nice kväll måste jag säga! :D

2011-03-30 @ 17:47:17
URL: http://rockgrodan.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0