Metal Valkyries Tour - Dag 4Dag fyra var det upp tidigt, redan klockan 08:00, för dagen hade ett fullspäckat schema. Förutom att vi skulle köra från Tula till Kaluga så skulle vi även hinna med intervju och presskonferens för de lokala TV- och radiomedierna samt besök på vissa sevärdheter i Kaluga innan giget.  Det var denna dag som alla väntat på då det var festivalgigsdagen, alltså det största giget på turnéen, därav all medie-uppvaktning. Festivalen heter Zheleznye Devy fest och är Rysslands största female-voice festival. Den skulle vi köra co-headline med tillsammans med Hysterica. Här är en bild med en av de stora affischerna som gjorde reklam för festivalen!


En av festivalens jätteposters!


Jag hade ingen aning om att det fanns så många olika raketer...


Jag och Sandra njuter av solen.


Frantic Amber och Hysterica och delar av vårt crew! :-D

Resan till Kaluga tog ca 2 timmar och raketmuséeumet var ett av de första stoppen vi gjorde. De har verkligen coola saker i Ryssland, ja ni ser ju på bilderna! Att vi inte har sådant här Sverige. Vi hann inte gå in i muséet för vi hade tagit på oss lite för lång tid att komma iväg på morgonen men de lovade oss att vi skulle få besöka det igen nästa gång vi kom till Ryssland. :-)

Efter museibesöket så var dags för radiointervju och til den skulle vi skicka två representanter, en från varje band. Det föll sig naturligt att skicka de två sångerskorna. Nedan kan ni både se och lyssna på intervjun.

Russian radio interview by franticamber


In the studio...


Elizabeth (Frantic Amber) och Anni (Hysterica) fick svara på frågor om alltifrån
hur de började lyssna på metal till vad deras uppfattning var om ryska män.Mannen bakom spakarna.


Tjejen till höger, Anna, var tolk och översätte alla frågor och svar i intervjun. Och därbakom är vår kära tourguide Sergey som följde med och tog hand om oss överallt.

Medan intervjun höll på åkte vi andra till stället och dumpade av grejerna. Efter det gick vi en tur på stan och mötte sedan upp de andra för att äta lunch. På vägen dit såg vi en vagn som sålde mjölk direkt på gatan. Folk hade med sig mjölkkannor, coolt!


Huvudingången till stället där festivalen var på. Det är något slags kulturhus där de både har musik och dans.


Scenen! :-D


På väg till restaurangen för lunch!


Vagnen som sålde mjölk på gatan!

Lunchen åt vi på en restaurang som vi senare på kvällen skulle ha efterfest på. Servitrisen kände igen oss och var mäkta glad för hon var ett fan av båda banden. Vi såg såklart till att hon fick en bild med sig och banden innan vi gick. Maten var en god soppa med en fisk-schnitzel och potatismos. Vi trodde först att soppan var huvudrätten då man ofta bara äter ett mål till lunch i Sverige så vi åt oss mätta på den. När det sedan kom mer mat  så fick vi trycka ner den också, men det var gott och då höll vi oss bra till kvällen sen kan jag lova!


Elin, Maria, Sandra, Sara och Jocke


Soppan var jättegod! Verkar som att alla ryska soppor är goda...

Sen var det det souncheckdags! Och det tog tid den här gången. Vi hade nämligen svårt att komma överens om gitarrljudet med ljudteknikern då han tyckte ett ljud lät bra och vi ett helt annat. Tog säkert en halvtimme för oss at hitta ett gitarrljud som både han och vi gillade och efter det så tror jag inte att han var helt glad på oss. Vi fick en liten stund till att ratta nivåer men vi tillslut så var alla nöjda och det var dags för Hysterica att soundchecka.


Photo credit: Vasily Docenko http://vdocenko.ru/


Photo credit: Vasily Docenko http://vdocenko.ru/


Photo credit: Vasily Docenko http://vdocenko.ru/

Elizabeth lyckades få ont i halsen efter radiointervjun som nästan tog en timme! Så ont att vi var rädda för giget så hon gå och ta det lugnt backstage. Efter soundcheck så var nämligen en presskonferens inbokad för oss där två personer från varje band skulle svara på frågor. Jag och Sandra tog det från vårt band och från Hysterica så kom sångerskan Anni och gitarristen Bitchie. Det skulle bli roligt för detta var vår första presskonferens!


Jag som svarar på en fråga om bandets bildande.


Bitchie om varför Hysterica började spela just metal.

Nu var vi alla backstage och förberedde oss inför giget. Elizabeth fick några ryska tabletter för sin hals och det började bli bättre. Då och då gick vi ut och tittade på de andra banden, bland annat såg vi bandet Blackthorn som vi även skulle spela med dagen efter i Moskva. Blackthorn spelar någon form av symphonisk metal med clean och growl sång.


Peppning backstage!

Sedan var det äntligen gigtime! När vi kom på scen så insåg vi att ljudet inte lät som de gjorde när vi hade soundcheckat. Vi hörde bara sång och trummor! Ut lät det tydligen bra men på scen var det jättesvårt att höra sig själv. Efter första låten så gick jag och höjde gitarrerna på scen och det balansen i monitorns ljud för Jocke men räddade den hyfsat för oss andra. Vi hade hört att sångerskorna innan hade haft problem med just detta, men inte tänkte man på att det skulle bli ett problem eftersom det blev bra ljud till slut på soundcheck. Tur för oss att vi har så mycket growl och lite clean, då det inte är så tonkänsligt. Giget blev jäkligt bra dock som helhet, första gången vi spelar för 600-700 st människor! Och de var helt galna, skrek och sjöng med. Vi spelade en cover vi gjort på den ryska nationalsången för dem, och det verkade vara populärt! Elizabeth gjorde till och med en mindre stagedive på låten Doomed To Walk This Earth och publiken fångade henne och drog henne tillbaka till scenen.

Här är en video när kör vi den andra låten i setet "Bloodlust":

Här kör vi låten "Unbreakable", låt nummer 4 i setet.Som sagt så spelade vi cover på den ryska nationalsången, dock så trodde vi att vi lärt oss fel version, den gamla versionen, vilket Elizabeth till och med säger på scen. Men vi fick veta i efterhand att det faktiskt var rätt version, den moderna texten som vi körde. Tur i oturen där! Nedan är ett videoklipp på den.Efter giget så var det dags för signering vid samma ställe presskonferensen varit. De stod samlade kring oss och det var bara att skynda sig att skriva så man hann med så många som möjligt.


Mycket folk var det!Inte bara papper som skulle signeras. :-)

Sen var det Hystericas tur att gå på scen. De hade samma problem med ljudet i monitorn som vi hade, men det var svårt att göra något åt. Publiken verkade älska det hur som helst och på några låtar kom vi upp och headbangade med dem för showens skull. På sista låten kom till och med alla tjejband upp på scen och headbangande. Jäkligt cool! Här är lite bilder och en video från Hystericas gig.

Här är Hystericas låt "Undertaker", med oss och några av de andra banden på scen!Hysterica hade lite mer rutin i signering än vad vi hade då de satte sig bekvämt för signeringen.
Mycket folk var det även här!
Vill ge ett speciellt tack till Michail som arrangerade festivalen och turnéen!

När festivalen var klart så bar det av till restaurangen vi var på tidigare för efterfest! Flera av banden, vårt crew med Sergey med flera och inte minst arrangören av festivalen och turnén, Michail, var där, och vilken fest! Det var som vanligt i Ryssland många goda förrätter. En av de ovanligare var skivad ko-tunga, vilket vi aldrig smakat tidigare. Det var riktigt gott faktiskt, det smakade lite som rostbiff. Många snapsvisor senare, visor både på svenska och ryska, så blev det mingel och med de andra banden. Vodkan, ölen och det mousserade vinet flödade såklart och det var nog inte så många nyktra den kvällen. Och tur var det för om det ska firas så ska det firas ordentligt, och det fanns det verkligen anledning till denna kväll!


Tillbaka på restaurangen för efterfest!


Kotunga ingick i förrätten! Ser ni prickarna på kanterna?


Bosse, Bitchie och Katja!


Våra kära livetrummis Jocke fick äta det vi inte orkade. Det var mycket mat!


Vi med bandet Blackthorn som vi lärde känna. De skulle lira med oss även dagen efter!

Kommentarer
Postat av: BabyStrange

Det är verkligen sjukt roligt att "följa med" på er turné!

2011-03-19 @ 23:20:24
URL: http://poetsaredepressed.blogspot.com/
Postat av: Seance

De borde göra en sådan festival i Sverige. Mäktigt med radiointerjuv, presskonferens, signering m.m.

2011-03-19 @ 23:58:06
URL: http://seance.blogg.se/
Postat av: Kim

Det blir bara bättre och bättre... :)

2011-03-20 @ 01:41:46
Postat av: Oupire

Thanks for the great report! Watch the Russian version of it below

РОКАЛУГА: Шведки поведали о своих впечатлениях о Калуге и ЖЕЛЕЗНЫХ ДЕВАХ http://rockaluga.ru/2011/reportazhi/shvedki-povedali-o-svoih-vpechatleniyah-o-kaluge-i-zheleznyih-devah/

2011-03-20 @ 02:49:16
URL: http://rockaluga.ru
Postat av: Fred

Herrejävlar vilken fet affisch... Måste känts underbart!

Ha ha, skumt med översättare i intervjun :)

Mycket snygg uppdatering om er turne'!

2011-03-20 @ 15:07:29
URL: http://woodsmanfred.blogspot.com/
Postat av: Annely

MEN DRA ÅT FAN VAD GRYMT! :DSV: Tack som fan, jag blev svinnöjd med första bilden då den blev asbra med tanke på min dåliga kamera som inte lämpar sig för konsertfoto egentligen :)http://www.youtube.com/user/Tapani1986 jag har inga videos, men han här hade några grymma såg jag ;)

2011-03-20 @ 19:22:16
URL: http://ereshkigal.webblogg.se/
Postat av: Annely

Förresten, nu när jag kollar igenom ditt inlägg igen... ÅT DU KO-TUNGAN?! XDSV: Fy fan vad grymt! :D Jag har svarat på din mail nu!

2011-03-21 @ 00:40:00
URL: http://ereshkigal.webblogg.se/
Postat av: Anna

Dom är roliga dom här russian tour inläggen! :)SV: Tack, tack ! Japp, känns bra att ha lite mål satta nu!

2011-03-21 @ 09:33:41
URL: http://nophobia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0