Metal Valkyries Tour - Dag 3


Huset med lägenheterna där vi bodde i Tula


På söndagen hade vi lite möjlighet att sova ut då vi hade kört halva natten till staden som vi skulle spela i dagen efter. Staden hette Tula verkade var Rysslands mekka för vapenproduktion. Innan soundcheck så gjorde vi nämligen en rundtur i staden och besökte vi Tulas vapenmuséum vilket var väldigt coolt!


Vi fick pannkakor till frukost!


De var väldigt goda!

Först fick bjöds vi på rysk fruskost med bland annat jättegoda pannkakor, var det blåbär eller choklad i? De smakade jättegott! Sedan fick vi lite tid på morgonen att duscha, spela, blogga och annat vi nu gjorde. Vid tolv började vi röra oss mot stan.


Lite jammande på morgonkvisten...


Vardagsrummet i lägenhet där vi sov! Hysterica sov i en annan lägenhet.


Fler som hakade på jammandet!

Stopp 1 var ett besök för en fotografering med billboarden på stan! Vi ställde oss i samma pose som på bilden för extra effekt. Jocke fick spela Emlee eftersom han hade hennes plats i bandet på turnén. Han fixade posen oslagbart, bra jobbat Jocke! Vi fortsatte att utforska resten av staden...


Replika av billboardbilden!

Solglasögon är bra när man inte orkar sminka sig!

Elin och Anni (Hysterica)


Jocke Wallgren, vår livetrummis för turnén, Sandra och Elizabeth (FA)

Andra stoppet blev på en souvenirbutik så vi kunde köpa lite minnen och presenter till oss själva och våra nära och kära. Det var en rolig butik med smågrejer och väldigt trevlig personal som blev nyfikna och ville kolla upp våra band.


Vem tror ni shoppade mest i denna butik? :-)


Inte Jocke och jag iaf, även om jag köpte ett par grejer.


Inträdet på muséet var en summa för utlänningar och en summa för ryska medborgare så vi fick betala för det själva, men det var ok för det var ingen större summa. Det lustiga var att det kostade extra om man skulle fota. Det stod sura tanter överallt också som skulle se till att man inte fotade om man inte hade betalat för det, men som tur var så var det extremt billigt oavsett. Två hundra rubel för inträde med fotografering, alltså ca 50 svenska kronor.


Det var inte så varmt alltid i Ryssland i början av mars...


Men vakterna verkade inte klaga, härdade säkert!


Jepp, jepp, varmt och gott! Här är vi på väg till muséet.

På muséet fick vi se se allt ifrån spjut och svärd till pistoler och maskingevär samt mängder av olika kanoner. Något anmärkningsvärt var världens minsta fungerande gevär som man tvungen att se på under lupp att kunna se det överhuvudtaget för att det var så smått. Bredvid hade de en loppa som man kunde jämföra storleken med, och jag lovar at den var större än geväret! Man fick tyvärr aldrig se att geväret fungerade men tufft var det hur som helst. På stället så fick vi träffa en konstig kvinna som tydligen var något kulturråd i staden. Hon följde med oss och berättade om staden på ryska trots att vi berättade för henne att vi inte kunde ryska...


Rustningar och yxor, yeah!


Massor med svärd... Någon som orkar räkna? :-)


Hysterica & Frantic Amber united!


Det fanns små vapen också...


Damn! ;-D


Utanför muséet!

Efter turen på muséet och en del souvenirköpande där (bland annat en modell av en stridsvagn och en liten kanon för min del) så var det dags att dra till soundcheck. Den konstiga tanten följde med och berättade om någonting som vi inte förstod men trevlig var hon i alla fall och hennes barnbarn också som tydligen gillade oss också! Sedan var det slut på stadsturen och det bar av till spelstället.


Att vi alla fick plats i bussen, med packning också!

När vi fick se scenen i Tula slogs vi direkt av hur stor den var! Det här var det näst största giget, näst efter festivalen, och det avspeglade sig på scenens storlek. Det var coolt! Vi började med att leta oss ner till logén och packade upp och gjorde oss i ordning. Sedan var det dags för soundcheck, äntligen ett gig med souncheck! I Stockholm är det väldigt dåligt få soundcheck, trots att det borde vara självklart att man ska ha det. På de fyra gig vi gjort månaden innan turnén så har vi bara fått ett riktigt soundcheck. Och gårdagens gig i Ryazan hann vi inte heller med souncheck. Så nu var vi glada!


Många hardcase blir det... Tack och lov fick vi alltid hjälp att bära utrustningen från bilen!
Scenen i Tula!

En sak vi dock lärde oss var att soundcheck tar mycket längre tid om man inte förstår vad den andra säger... Han missuppfattade oss lite när vi ville sänka varandras gitarrer i våra närmsta monitorer för att höra sig själva bättre, han höjde dem istället, men efter lite teckenspråk och handviftningar på scen så fick riktigt bra ljud, som visade sig var ett av de bästa på turnén! Efter soundcheck var det dags för TV-intervju med den lokala TV-kanalen i logén så det var bara att kila ner i logén igen!


Intervjun med Frantic Amber


Interjvun med Hysterica

På TV-intervjun använde dem tolk vilket var bra för annars hade vi nog aldrig förstått varann. De frågade en del om bandet och en del om oss själva och frågade oss hur vi såg på den internationella kvinnodagen eftersom vi spelade här i Ryssland i samband med den. De gjorde ett repotage om hela kvällen som de kallade för Tula Storm. Elizabeth hade några veckor innan turnén gjort en effort för att lära sig lite ryska och det var tur det för Sen fick vi avsluta med en mening på ryska som de visade oss där vi gratulerade alla ryska kvinnor på denna dag. Det tog ett par gånger bara men sedan fick Elizabeth till det. Här en länk till TV-programmet med intervjuerna:
http://vkontakte.ru/video16615671_159264203
Nom nom nom!Efter vår intervju var det dags för Hystericas intervju och efter det var det dags för middag. Det såg ut som en fin restaurang och vi fick kött med potatis och smarrig sallad! Enda gången på turnén som vi faktiskt åt middag innan vi gigade. När det sedan var dags för giget och det var helt underbart! Det var bra ljud och jäkligt mycket folk. Det var publikrekord då för oss (även om skulle visa senare inte hålla speciellt länge). Om jag skulle uppskatta antalet så tror jag det rörde sig om 150-200 personer den kvällen. Lite livebilder nedan!

Folk från publiken tog sig upp på scenen och röjde med oss till vakterna sa till dem!

Dags för Hystericas gig!
Den underbara publiken i Tula!

På slutet av Hystericas gig gick vi upp scen och headbangade på sista låten!

Den här giget gick grymt bra! Om vi tyckte att folk gillade oss i Ryazan innan så var det inget mot detta, idag var de var helt galna! Publiken kom upp på scen och headbangade med oss tills säkerhetsvakten tog ner dem, och när vi kom ut från backstage så var det nästan skottlossning med kamerorna och autograf-förfrågningar. Helt awesome! Ett par videoklipp filmat av några fan på plats!

Det här klippet innehåller förresten en av våra nya låtar till turnén.Bilder med några av våra ryska fans!

Efter gigen åkte hem till lägenheten och festade och firade de bra gigen! Sedan sov vi gott må jag lova. :-D


Festen var i lägenheten som Hysterica bodde i!


Mycket mousserande vin, rysk vodka och inköpa chips blev det! Missa inte heller fina affischen på väggen...

Kommentarer
Postat av: Grimgoth

Schysst repotage och inlägg som alltid.

Älskar att festa i dessa bilder och inlägg så du vet :)

2011-03-16 @ 15:18:41
URL: http://grimgoth.blogg.se/
Postat av: Viggo Andersen

Seems like you had an awesome tour, guys.

Thanks for sharing. \m/

/ Viggo

2011-03-16 @ 22:55:36
Postat av: Seance

Dessa ryska turne reportage rules!

2011-03-17 @ 00:35:02
URL: http://seance.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0