Debaser Medis

Nu var dagen äntligen här då vi skulle spela på stora Debaser Medis i Stockholm! Evenemanget var bandet Degradeads release party och vi var ett av banden som fått äran att spela förband till dem. Dealen var så att vi förband (vi, Skitarg och Dark Forest of North) skulle spela på samma utrustning, och det föll sig så att det mesta skulle tas från oss, dvs förstärkare + lådor och trumset.Dock så hade vi lite problem då sladden till min Mesa Boogie footswitch hade glappat dagen innan. Tyvärr är Mesan utformad så att man bara kan byta ljud med footswitchen och glappar sladden så kan den byta ljud helt av sig själv. Samma dag åkte jag då runt till alla möjliga musikaffärer för att leta en 7-pinnad midikabel som skulle passa till footswitchen. Ingen hade en sån till salu och det såg hemskt mörkt ut. Det sista stoppet, och det bästa stoppet visade sig vara Deluxe Music vid Fridhemsplan. De hade inte heller kabeln först men lyckades på ett mirakulöst sätt trolla fram en åt mig..


Tack till Deluxe Music!!

Efter sladdjakten så hade jag bråttom som fan till replokalen för att lasta alla grejer så det var bara att hoppa in i närmsta taxi. Tack och love så körde han kanon så jag var gått och väl framme innan de flrsta andra. Den enda som var före mig var Elizabeth hur nu det gick till?! ;-)


Till det här giget så ville Lizzy färga håret, och som både bandmamma och nuvarande värdinna (eftersom hon bor hos mig under hennes Stockgholmsvisit), så fick jag uppgiften att färga hennes hår. Idéen var att hennes överhår skulle bli lila och hennes underhår cerise rosa. Tre färgningar, avfärgningar och blonderingar senare var håret fortfarande inte snyggt så vi fick göra det ytterligare en omgång (stackars hennes hår) och köra svartlila överhår och lila underhår. Det blev dock toksnnyggt!


Hahaha, grönöga och gulöga...

Till slut kom två av grabbarna i Skitarg och vi började packa grejerna i vanen. Det blev en hel del tetrispackande eftersom det var mycket grejer som skulle med... O_o Hur som helst så gick det ganska snabbt eftersom vi var många, tack till Skitarg som kom och hjälpte till att bära!


Grejerna var ihoppackade i replokalen redan dagen innan - skönt!


Packa, packa, packa!


Äntligen framme på Debaser Medis!

Nu var det dock på baksidan vi lastade in grejerna men det var verkligen inte speciellt glamouröst så jag tog en bild framifrån istället. Medan Degradead soundcheckade så passade jag och Elizabeth på att handla något att dricka och lite snacks medans vi väntade på att resten av bandet skulle komma.


Degradead börjar rigga upp...


Fina lokaler!


Synd att det var någon personal i baren än så man kunde ta en öl! ;-)


När alla kommit och alla band som skulle sounchecka var klara så satte kvällen igång och publiken hade redan börjat hopa sig utanför. Medans stället fylldes på så spelade det första bandet Dark Forest of North och vi och Skitarg hade redan börjat göra oss i ordning. Det var vitkigt att vara på plats så snart bandet innan var klara, annars skulle vi aldrig ha klarat av tidschemat. SAmmanlagt den här kvällen kom 480 personer (!!!)...


Äntligen var det dags för oss att gå på! Fan vad vi längtat till den här dagen, slitigt med att sälja biljetter samt repat en ny trummis. Men det var det värt alla gånger! Scenen upptogs att dubbla trumset och förstärkara så den var inte riktigt så stor som vi hoppats när det väl kom till kritan, men kul var det som faan. Här är lite bilder och videos!


Foto: Patrick Forsgren


Foto: Patrick Forsgren


Foto: Patrick Forsgren


Foto: Patrick Forsgren


Foto: Patrick Forsgren


Foto: Patrick Forsgren


Foto: Patrick Forsgren


Foto: Patrick Forsgren
Vi vill passa på att tacka alla så mycket för den här kvällen! Alla som kom och inte minst Degradead som vi också vill säga grattis till för den nya asbra skivan! Nu är vi definitivt taggade inför Sweden Rock-giget!

Kommentarer
Postat av: Catharina

looks awesome! The pic of you and your friend, your eyes are glowing! it looks so good!

2011-06-22 @ 23:22:01
URL: http://www.catharina-kroken.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0