In Focus - Joan Jett

Joan Jett. Vilken karisma, utseende och attityd! Hon förkroppsligar rock n´roll.
Jett föddes i Wynnewood, en förort till Philadelphia, Pennsylvania. Hon fick sin första gitarr i julklapp av sin far vid 13 års ålder efter det tillbringade hon all sin  tid till att skriva låtar. Joan Jetts familj flyttar till West Covina, en förort till Los Angeles för att ge henne möjligheter att utöva sina musikaliska talang. I Los Angeles möter hon en av sina stora förebilder Suzi Quatro.Jett  bildar The Runaways när hon är 15 år tillsammans med trummisen Sandy West.Micki Steele (som senare ersattes), Jackie Fox, Lita Ford och Cherie Currie. Bandet spelade in fem LP-skivor, där Live In Japan kom att bli en av de mest sålda importskivorna i USA och Storbritannien historia.1979 började Joan Jett samarbeta med låtskrivaren och producenten Kenny Laguna för sin första soloskiva.
Efter att 23 stora skivbolag hade tackat nej till att signa Joan Jett startade de själva Blackheart Records med hjälp  av att Laguna tog sin dotters besparingar hon skulle ha till college. 1981 kom abumet "I Love Rock n Roll" titelspåret blev en superhit som låg etta på billboard i sju veckor i rad det är den #28 låten på billboard genom alla tider.Till dags dato har Joan Jett åtta guld och platinaskivor och har haft nio top 40 singlar b.l.a. med "Bad Reputation" "I Love Rock n Roll" "Crimson and Clover" och "I Hate Myself For Loving You". Hon är VD i sitt eget skivbolag Blackheart Records och har skrivit många låtar tillsammans med andra artister b.l.a. "House on Fire" med Alice Cooper.


Kommentarer
Postat av: Madeleine

På lördag kommer det att publiceras ett inlägg i min blogg om hur jag och min pojkvän träffades. Jag tänkte försöka undvika datorn så mycket som möjligt i helgen så därför passar jag på att skriva det nu, om du var intresserad av att läsa :)

2010-11-11 @ 22:47:23
URL: http://maols.blogg.se/
Postat av: Grimgoth

Wünderbar!

2010-11-12 @ 11:35:10
URL: http://grimgoth.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0