Inspelningen av Rockin' Tonight 2007

Så, jag lovade er lite Vision-histora..

Det här var 2007, två veckor tills första inspelningen av låten Rockin' Tonight. Jag och dåvarande basisten Lollo, även kallad Lolita, hade precis hittat rätt sångerska för Visions nya sound. Ja precis - Bella även kallad QueenB. Vi satt i vår lilla, äckliga, öl- och snusnedsmutsade replokal på 12 kvm i Brandbergen och väntade på vår trummis Minna.

Minna hade varit i Australien i en-två månader med sin nya kärlek Patric (som var från Australien) men skulle nu var hemma. I dessa månader hade vi suttit i replokalen densamma med en analog metronom, ni vet en sån där som ser ut som en upp- och nervänd klocka och tickar? Och repat på låg volym eftersom metronomen annars inte hördes. Det var jätteviktigt att vi repade tight eftersom vi var så seriösa vi kunde med den här inspelningen.

Men nu äntligen skulle vi få vår trummis tillbaka och satt och väntade och väntade, men hon kom inte? Vi blev oroliga och ringde och ringde tills vi äntligen kom fram och fick höra att hon inte mådde bra, hon mådde illa. Även nästa rep var det så och repet efter det. Till slut så ringde jag henne och frågade hur det var, om hon verkligen ville vara med, och fick svaret att hon inte längre ville det. Vi fortsatte prata och kom till slut fram till fram till att hon skulle göra inspelningen men sluta ur bandet efter det.

Tack och lov - inspelningen räddad! Men hur skulle vi göra nu? Och en månad är det videoinspelning och vi hade ingen trummis? Av någon anledning frågade vi en gitarrist, Anna, i ett kompisband om hon kunde tänka sig att spela trummor i videon, vilket hon gjorde. Och det är därför ni ser en gitarrist på trumpallen i Rockin' Tonight...

Några veckor efter det hittade vi vår nya trummis Jennah och hittade Visions första leadgitarrist, Jessica (JessicaFoxx) och efter det tog det fart med gig på Swedish Metal Expo och gick steget från garageband till krog- och klubb-band.

Edit: Glömde nämna att Minna födde tvillingar 8-9 månader senare...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0