Lamb of God1990 startade gitarristen Mark Morton, Trumfantomen Chris Adler och bassisten John Campbell bandet "Burn The Priest" i Richmond, Virginia U.S.A. Sångaren Randy Blythe och Chris Adlers bror Willie rekryterades och debuten kom 1997. Efter att bandet bannats från en del konsert lokaler p.g.a. av namnet bytte de namn till Lamb of God.2000 var det dags för album nummer två "New American Gospel" men det var vid album nummer tre "As Palaces Burns" det började röra på sig albumet röstades fram som 2003 års album både i Revolver och Metal Hammer.Med "Ashes of the Wake" 2004 började det ta fart ordentligt med spelningar på Ozzfest och Sound of the Underground. I och med "Sacrament" 2006 exploderade bandet i U.S.A. med en åttonde placering på billboard och en grammy nominering samt ett framträdande på Conan O Brians talkshow.2006 var det dags för Lamb of God att beträda den kungliga huvudstaden  som första band i turne´paketet "Unholy Alliance" med C.O.B., In Flames och Slayer. På ett fullsatt hovet minns jag hur Lamb of God fullständigt krossade allt! man kände sig fullständigt överkörd efteråt, lite synd för de andra banden som gjorde ok ifrån sig också men detta var Lamb of Gods kväll.

Mary had a little lamb....


Jag rekommenderar varmt de två Lamb of God dvd:na "killadelphia" och "Walk With Me In Hell" fullspäckade med musik och live videos samt dokumentärer som inte väjer för någonting vi får se turnelivets framsida och baksida. Som t.e.x. hur bandet funderar på att avbryta sin förbands turne i europa för att publiken inte verkar uppskatta Lamb of God tills de tar en kylslagen finlands färja över till finland och till bandets överaskning är publik responsen enorm och på den följande spelningen på hovet upprepas samma succe.2009 är det dags för "Wrath" som har en ännu hårdare och råare ljudbild än sin förgångare. Albumet går in som nummer två på billboard.Kommentarer
Postat av: Seance

Lamb of God dominerar!!! Redneck musikvideon är så skön..Mary Had a Little Lamb..

2010-12-07 @ 14:06:58
URL: http://seance.blogg.se/
Postat av: kirre

Underbara!

2010-12-07 @ 15:54:54
URL: http://kirreflikkan.blogg.se/
Postat av: Grimgoth

Lamb Of God funkar lite då och då men inte 24/7.

2010-12-07 @ 20:42:28
URL: http://grimgoth.blogg.se/
Postat av: Fredrik

Bra inlägg!! Har bara den andra och tredje plattan efter namnbytet. Borde kanske slänga i en CD med Lamb of God, det var länge sen.

hopas allt är bra, ha de! \m/

2010-12-07 @ 22:33:46
URL: http://kreem.blogg.se/
Postat av: [lisabjernhagen]

Sjutk bra band det där alltså! Tyvärr aldrig sett live...

2010-12-09 @ 17:26:02
URL: http://lisabjernhagen.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0