DeathDeath grundades av Chuck Schuldiner 1983 i Orlando, Florida, U.S.A. under orginalnamnet Mantas 1984 följde ett namnbyte till Death. Death anses som en av pionjärerna inom death metal, efter flera demo kassetter som blev ett hett byte på tape trading scenen skrevs ett kontrakt med Combat Records. 1987 kom debuten "Scream Bloody Gore" som anses som det första sanna death metal albumet. Chuck Schuldiner skrev alla låtar och spelade all gitarr och bas på albumet.Omslaget målades av Ed Repka.I november 1988 kom det klassiska andra albumet "Leprosy" som röstades fram av den tyska tidningen Rock Hard som det viktigaste death metal albumet genom alla tider. 1990 släpptes det tredje albumet "Spiritual Healing" kvällen innan den stundande europa turnen ställde Chuck Schuldiner in turnen p.g.a. att han tyckte att den var för dåligt organiserad. Detta bekom inte de andra medlemmarna i bandet de åkte på europa turne iallafall och tog upp roddare på scen för sång och gitarr. Detta väckte Chuck Schuldiner vrede och han stämde de andra bandmedlemmarna och kom hädanefter endast att arbeta med inhyrda musiker.1991 års album "Human" markerade en drastisk ändring av den musikaliska inriktningen, borta var de gore baserade texterna som ersattes med texter som var mer introspektiva och meningsfulla, Musiken var mer progressiv, teknisk och komplex. Death första musikvideo spelades in för låten "Lack of comprehension"

Inför 1993 års "Invidual Though Patterns" hyrdes King Diamonds Andy La Roque och Gene Hoglan (Dark Angel) in, musiken blev ännu mer progressiv och komplex än på föregångaren. En musikvideo till "The Philosopher" spelades in. Samma koncept följdes på mästerverket "Symbolic"1995 och fulländades på den avslutande "Sound of Perseverance" 1998.


Kommentarer
Postat av: Fred

Älskar Death! Du har väl inte missat att Gene lirade med Devin Townsend under namnet Strapping young lad? Nä, trodde väl inte det...

2010-12-10 @ 19:38:54
URL: http://woodsmanfred.blogspot.com/
Postat av: Grimgoth

Death är grymma.2010-12-10 @ 20:40:29
URL: http://grimgoth.blogg.se/
Postat av: Seance

DEATH!!! Krossar speciellt "Symbolic" och "Invidual Tough Patterns" de är fullkomliga masterpieces!!

2010-12-11 @ 01:41:07
URL: http://seance.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0