4 Octave Wonders Part 4 - Rob HalfordEn annan av mina stora hjältar bakom mikrofonen, Rob Halford! Det tickar på mot pension för Rob. 2011 blir han 60 och som det verkar kanske sista året med Judas Priest men pipan håller än så vi får väl se. Han kanske inte har lika lätt med de fyra oktaverna nuförtiden men det är kanske inte lika viktigt för det låter ju fortfarande riktigt bra när han släpper loss!

Givetvis kommer han för alltid att förknippas med The Metal Gods - Judas Priest men under sin 10 år långa frånvaro från JP så kunde vi ändå få höra hans grymma stämma i banden "Fight", "2wo" (eller "jävla skitband" som jag uttalar det) och "Halford".

Uppväxt i Birmingham startade han sin sin långa karriär i lokala band som "Lord Lucifer", "Thark", "Abraxas" och "Hiroshima". Det var basisten i JP, Ian Hill som när det begav sig, dejtade Rob’s syster och av en slump upptäckte att Rob faktiskt kunde sjunga och resten är nu metal-historia. Från 1973 fram tills idag har de rockat som få andra, de har satt ribban för andra, varit odödliga ikoner och förebilder för otaliga band vi njuter av idag. De har också varit en stor bidragande orsak till varför nitbältestillverkning är en framtidssäker sysselsättning. Rob bor för närvarande i Phoenix, Arizona men har också hus i San Diego, Amsterdam samt i sina hemtrakter Walsall, Storbritannien.

Jag tänkte jag skulle börja i "fel" ordning, bara för att... Många sågar "Nostradamus" som är JP’s senaste studioplatta, men även om den må vara ojämn med några riktiga magplask så har den sina små juveler den också, den kräver bara lite mer tid att komma in i om du frågar mig. Och Rob kanske inte kommer upp i samma fönsterkrossande toner som på 80/90-talet men den unika karaktären i rösten finns ju alltid kvar. Vokalt, faktiskt en av hans intressantare plattor.

"Sands Of Time" och "Pestilance And Plague" från just "Nostradamus".DVD'n "Rising In The East" från 2005 rekommenderas varmt och från den plockar vi klassikern
"Diamonds and Rust".Jaja, julen är förvisso över sen ett tag men vem kan motstå den här?
"Oh Holy Night" från Halford's "Winter Songs".Jag skulle kunna lista videos tills era fingrar krampar från scrollande men jag ska nöja mig med några låtar som framhäver Rob's röst på bästa sätt. En av dessa låtar är "The Sentinel" från kanonplattan "Defenders Of The Faith" från deras absoluta storhetstid.Från JP's "Angel Of Retribution" - "Worth Fighting For" (dock unplugged här)Några av er kanske kommer ihåg parodin med rättegången där Judas Priest anklagades för sublima "Do it" i låten "Better By You, Better Than Me" vilket hävdades vara orsaken till att två killar försökte blåsa skallen av sig med en hagelbössa, varav den ena "lyckades" om jag minns rätt... Only in America... Jaja, kan man få 800 miljoner om man spiller donkens kaffe i knät så varför inte... De friades tack och lov och Rob fick lufta pipan under ed:Vi avslutar "Robbans" skönsång med titelspåret på albumet "Screaming For Vengeance".http://www.robhalford.com/madeofmetal/

http://www.myspace.com/everything/rob-halford

Kommentarer
Postat av: BabyStrange

Åh, "Diamonds & rust" måste vara en av historiens bästa covers.

2011-01-16 @ 23:12:36
URL: http://poetsaredepressed.blogspot.com/
Postat av: Heyli

tusen tack! :) håller med, låten är väldigt bra!

2011-01-17 @ 00:51:17
URL: http://heyli.blogg.se/
Postat av: Seance

Rob Halford är en sånggud. Har extremt höga krav på Priest då de tillhör ett av mina absoluta favoritband, får väl ge "Nostradamus" en ny chans nu när den första besvikelsen lagt sig. Men de måste avsluta karriären med ett klassiskt Priest album

2011-01-17 @ 03:37:58
URL: http://seance.blogg.se/
Postat av: Jessi Fox

diamonds and rust... FUCKING EPIC!!!!!!!ja, relativt ny.. jag är min största läsare och tröttnar rätt fort lixom ;) men måste medge att din header är snäppet hetare. speciellt bilden längst till vänster. good job!

2011-01-17 @ 09:57:23
URL: http://jessiljungkvist.blogg.se/
Postat av: Flickvall

Sv: Tackar :DSka själv passa på att spanna in Rob på SRF nu i sommar. :)

2011-01-17 @ 12:53:27
URL: http://flickvall.blogg.se/
Postat av: Grimgoth

En underbar sångare och han har gjort mycket bra i och utanför JP.

2011-01-17 @ 13:27:18
URL: http://grimgoth.blogg.se/
Postat av: Micke

Låt oss hoppas att Judas Priest gör som så många andra "pensionärer" i rockbranschen och gör combeack efter comeback... :-)=

2011-01-17 @ 21:06:30
URL: http://loveliferock.blogg.se/
Postat av: Rockalicious

Fy fan jag älskar Rob Halford och hela Judas Priest för den delen! Det gör ont i hjärtat när jag vet att dom ska sluta spela men jag kommer att ha turen att se dem för sista gången på srf!

2011-01-18 @ 00:05:59
URL: http://sprillansny.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0