In Focus Gene Hoglan



En av vårt tids största batteristhjältar och en av mina absoluta favorittrummisar, Gene Hoglan eller The Atomic Clock som han också kallas p.g.a hans enorma precision och taktfasthet även i extrema tempon vilket till exempel visar sig i bandet Strapping Young Lad som jag älskar! För tillfället hittar vi honom i Fear Factory men vi ska fösöka gräva lite i hans historia.

Han föddes 1967 och fick sitt första trumset som 14-åring och liksom många andra genier (kanske en överdrift men vad fan) är han helt självlärd. Året 1984 startade sin karriär som roadie för Slayer och skötte trummorna vid soundchecks. Han spelade även i ett band vid namn War God tillsammans med Michelle Meldrum (Phantom Blue, Meldrum R.I.P) under denna period.


1984 var också året han blev tillfrågad att spela i Dark Angel och han skrev de flesta av texterna till bandets nästkommande tre plattor. I mitten av 90-talet klättrade han ytterligare ett par pinnar mot greatness med bandet Death. Han spelade in en platta med Testament och flera album med Devin Townsend med Strapping Young Lad (SYL). SYL's gitarrist Jed Simon drog med sig Gene på ett sidoprojekt med namnet Tenet där han spelade trummor mellan 2003 och 2007. Och 2004 fick han hoppa in som trummis på en spelning med Opeth. Ett år senare fick han återigen hoppa in och i videon The Grand Conjuration är det Gene som sitter på trumstolen. Han har också spelat trummor i Michelles band Meldrum, tills hon dog plötsligt av en blodpropp i hjärnan. Här spelar han med Meldrum med den grymma låten "Purge"!

Här är en Death-intervju med honom och Chuck Schuldiner...

'

Här spelar han i Opeths video "The Grand Conjuration".



Som så många andra kapabla trummisar är han en populär sessionstrummis och har blivit anlitad av band
som Old Man's Child, Daemon, Zimmer's Hole, Ani Kyd, Pitch Black Forecast, Fattooth m.fl.

För er som spelar trummor och vill hålla på med metal rekommenderar jag verkligen hans DVD där man får en hel del nyttiga tips. Här följer ett litet klipp från hans DVD "The Atomic Clock".



Han är också inblandad i Dethklok, bandet från den grymt sköna serien Metalocalypse.
Han har både turnerat och spelat in två plattor med Dethklok. Här är "Bloodlines".



http://www.myspace.com/genehoglan

http://hoglanindustries.com/news.html

Kommentarer
Postat av: Seance

Gene "the Atomic Clock" Hoglan är en överjävligt grym trummis!

2011-02-26 @ 09:59:29
URL: http://seance.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0