The Ugly World Tour i Stockholm!

Förra veckan kom The Ugly World Tour till Stockholm och jag måste säga att det verkligen var en kanon kväll! Jag kom dit för att se Children of Bodom men hittade ett band som minst sagt förtrollade publiken innan Children of Bodom nämligen bandet Ensiferum! Jag hade aldrig sett dem live förut men jäklar vilket driv och karisma det bandet hade. Det verkade som många dessutom var där för att se dem lika mycket som Children of bodom och här hade jag missat dem helt. Ensiferum kör någon form av folklig metal med growl och powermetal sång blandat i en grym kombination. Att de dessutom hade en tjej på keyboard gjorde ju inte mig mindre intresserad av bandet. Ljudet var kanon och det faktiskt som att de inte körde backing tracks då de stegrade tempot med flit i en av låtarna, med två gitarrister och keyboardist och hela bandet som körar så behövdes väl inga backing tracks Fan vad coolt det var!
Lite bilder från deras gig..

ENSIFERUM

Några videos!CHILDREN OF BODOMSlutligen var det äntligen dags för Children of Bodom och med deras minuterlånga intro byggde upp stämmningen innan. Bandet smyger in på en mörk scen och publiken skriker, så börjar trummorna och de nyligen souncheckade triggade trummorna låter ingenting.. Det lät som att strömmen hade gått ur, det pampiga triggerljudet ersattes av smått hammrande i jämförelse. En mycket besviken trummis la ner att spela efter några takter bara och antiklimaxet var ett faktum. Efter teknikerna roddat en stund på scen så skämtade Alexi professionellt bort det fallerade introt och de började köra första låten på en gång istället.

Nu var ljudet nästan ännu bättre från Ensiferums ljud och ljusshowen var total! Children of Bodom har alltid varit duktiga med att använda sina lasrar och denna gång var inget undantag. Det var en kanonspelning, faktiskt mycket bättre än den de gjorde som ett av huvudbanden på Summer Breeze i somras. Men det var en annan scen, det intima och bandets karisma kom fram mer på denna scen. Jag kan bara undra varför arenan inte var slutsålt den kvällen? Det var verkligen ingen kväll att missa!

Videos till er som inte var där...Förtutom att blogga och se de bra banden så hade jag en annan uppgift denna kväll. Att köpa en t-shirt på beställning av Annely som glömt växla sina svenska pengar när hon var och såg dem i Finland. Läs gärna hennes recension av Finlandsgiget!Kommentarer
Postat av: Annely

Helt underbart grymt inlägg! :) Kul att du dessutom fattade tycke för Ensiferum, de är sjukt bra! Och tack för länken, hehe! :)

2011-04-03 @ 14:54:53
URL: http://ereshkigal.webblogg.se/
Postat av: chief

Greetings from Czech Republic.

2011-04-03 @ 22:18:30
URL: http://chiefselection.blogspot.com/
Postat av: Sophie

Det verkade vara en grym konsert ju. Jag missade det :(( Men videon var kul och se med COB!!!!

2011-04-03 @ 22:56:54
Postat av: Seance

Grymt bra reportage! Tack för bilderna och videona kunde tyvärr inte gå arbete kom i vägen.

2011-04-04 @ 01:38:14
URL: http://seance.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0