Fullt upp med renoveringen

Kan säga att det inte bara är saker och fixa med grejer inför Ryssland, vi håller även på att renovera lägenheten i full fart. För er som inte vet så köpte jag och Marcus en gammal orenoverad etagelägenhet på 137 kvm för ett tag sedan och lyckades bara renovera övervåningen innan vi flyttade in. Nu har vi äntligen tagit tag i saken och fått in hantverkare som hjälper oss då ingen av oss har tid till det utanför banden.



På övervåningen lade vi mörkt golv och körde vita väggar vilket blev väldigt snyggt, inte minst med det snea taket... Till undervåningen tyckte vi det skulle bli för mörkt med nästan svart golv, inte minst för att det skulle bli så jobbigt att städa. Inte heller ville vi ha ek eller något annat vanligt golv då vi tyckte det var tråkigt och inte passade med det mörka golvet vi hade på ovanvåningen. Det tog länge och väl innan vi till slut beslutade oss för att ha vitt golv. Vet inte om det är lättare att städa, men det blir riktigt coolt och ovanligt! Dock så sätte det stora svårigheter i vilken färg på väggarna man skulle ha, eftersom både vitt golv och vita väggar blir väldigt sterilt. Samtidigt ville vi inte ha en för mörk färg för att vi slippa renovera om vid en eventuell försäljning.


Lite bilder från övervåningen.


Sovrummet! Här saknas det en fondtapet bakom sängen. Vi ska ha den lila medaljongtapeten i detta inlägg.

Som färger på väggarna på undervåningen valde vi färger som skulle passa med fondtaperna och tavlorna vi valt som ni tidigare sett bilder på. (Om inte, så kan ni kika här, här och här.) Och nu börjar äntligen undervåningen växa fram då hallen nu är klar... Här är lite bilder på arbetet!


Väggarna snart klara i hallen men inget golv...


Väggarna klara i hallen och nu med golv!


Äntligen kan jag säga "Hem ljuva hem"...


Nu har arbetet precis börjat med vardagsrummet och köket och vi har sprungit och letat kakel, kök och tapeter som galningar! Men mer om det senare. :-)

Kommentarer
Postat av: Seance

Grymt med eget penthouse!

2011-02-24 @ 01:02:08
URL: http://seance.blogg.se/
Postat av: Martin "Dillen"

Grattis till lägenheten ser ju ut å bli riktigt fin, men va hände med mesan? eller den kanske står där nånstans ser bara en liten marshallcombo =)

2011-02-24 @ 09:13:25
Postat av: Mary

@Martin: Mitt monster till Mesa-förstärkare står ju självklart i replokalen! Den där Marshall-combon är bara min övningsförstärkare... ;-)

2011-02-24 @ 10:04:00
URL: http://maryraven.blogg.se/
Postat av: Grimgoth

Fan va grymt ni bor måste jag säga.

2011-02-24 @ 13:21:11
URL: http://grimgoth.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0