Summer Breeze - en resa till Tysklands Sweden Rock Festival Del 1

När man tänker på festivaler i Tyskland så är ofta Wacken men tänker på i första hand. Inte så konstigt eftersom Wacken med sina 75.000 besöker är Europas största metalfestival. Summer Breeze däremot, med sina 40.000 besökare, är mer lik Sweden Rock i storlek och även med andelen inhemska deltagare märkte vi, då säkerligen 98% av alla besökare var tyskar till skillnad från Wacken där det inte är en omöjlighet att vare sig stöta på svenskar, engelsmän eller någon typ av europée. Vi valde festival på grund av line-up:en och friheten att kunna ta sig dit med bil inom två dagar (vilket uteslöt Hellfest)...

Hur som helst, här börjar resan, i baksätet för min del eftersom jag inte har körkort. (Min Marcus fick köra hela vägen till Tyskland och tillbaka helt själv...)

Marcus kör
Min vy, större delen av resan. Inte så dålig! ;-D

Sandra och hennes tiger-pute
Sandra och hennes tiger-pute! (Pute = kudde på norska)

Vi försökte undvika färjor för att spara tid tänkte vi, så vi sov över en natt hos en kompis till Sandra i Skåne (tack Osgar!), och körde dagen efter över Öresundsbron och fortsätta över Danmark till Tyskland. Efter två-tre vägtull- och bro-avgifter så inser vi vårt misstag då vi ser att GPS:en glad pekar mot en färja. En färja som inte ens tar oss från Danmark till Tyskland, utan en färja som går mellan två halvöar i Danmark, och den kostar också pengar! När vi väl räknade ihop allting i slutändan så var dessa avgifter + bensin inte mycket billigare än att ta färjan direkt mellan Sverige och Tyskland, och då får man dessutom ett rum över natten! Inte konstigt att Öresundsbron går back!

Jag och Sandra på Danmarkfärjan (Marcus valde att sitta kvar i bilen)
Dåligt väder!
Marcus kanske gjorde ett bra val att sitta kvar med tanke på vilket Sonisphere-väder det var?

Innan vi kom till festivalen så tänkte vi handla sprit och öl m.m., så vi hade allt sånt gjort när vi kom dit. I vanliga fall gör man ju det hemma, men ska man till Tyskland så finns det ju ingen idé att handla alkohol hemma! Så vi åkte till första bästa tyska stad och väl där fick vi lära oss att Tyskar inte bara är dåliga på engelska utan är också extremt dåliga på att ta betalkort! En liten citering av vår dialog med kassören på Penny Markt:

Sandra (S): "Do you take credit card?"
Kassör (K): "No"
S: "Do have a cash machine in this town?"
K: "No"
S: "Do you have a cash machine in this country?"
K: "No"

Ni hajar poängen...


Försökt inte handla här utan kort...

Vi tog ut pengar i alla fall men vid det laget var vi så trötta på den staden så vi åkte därifrån. När vi kom till Göttingen så stannade vi till när vi fick se en Getränkt Market, en affär nästan helt dedikerad till dricka. Marcus blev hur glad som helst när han hittade en nästan 2 liters Jägermeister!! En timme senare och nästan 3000 kr fattigare åker vi iväg emot festivalen igen. När vi närmar oss Dinkelsbühl, vilket är staden som festivalen hålls bredvid, så ser vi caravanen bilar som alla köar mot festivalen. Vi undrar varför det är en sån kö tills vi ser att dem går igenom alla bilar för att söka efter saker man inte får ha med på festivalen vilket visade sig innebära bland annat glasflaskor! Vi som sitter där med hur mycket sprit som helst i glasflaskor, inte tänkte vi på det i affären!

När killen väl kommer fram till oss, svettiga fär vi sitter och är nervösa över att förlora all dricka och därmed kasta 3000 kr i sjön, så blir han jättetrevlig när han märker att vi är från Sverige/Norge även om han stakar sig nervöst på engelska. Vi får köpa en biljett av honom (en av oss glömde biljetten hemma > <) och han går sedan bakom bilen för att kika i bakluckan. När han öppnar bakluckan så petar han lite i saker, lyfter lite men öppnar ingenting! Alla bilar framför oss hade tre kontrollanter var och fick vända ut och in på både väskor och påsar, och vi klarar oss undan med lite petning! En helt otroligt tur!

När vi har hittat ett ställe för vårt camp och ställt upp tältet i becksvart mörker (det var 12 timmars resa från Skåne) så skyndar vi iväg för att se lite av Unleashed. Här är lite av deras låt "The greatest of all lies".


Kommentarer
Postat av: Grimgoth

Härligt inlägg.



sv:

aha, så det döljer sig andra saker också menar du?

hehe, hoppas att framtidsbyggandet går bra då!

Nu har jag ersatt klippet, tack för att du sa till!

2010-08-24 @ 20:38:27
URL: http://grimgoth.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0